Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με την...

Συνέντευξη με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ)

image1.jpg

webradiofenomeno.jpgΕνώ η Αττική καιγόταν σαν λαμπάδα, κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές και χάθηκαν περιουσίες τον περασμένο Αύγουστο, οι εθελοντικές ομάδες “ ΕΟΔ”, και ”“ΕΣΕΠΑ“, με την πολύ καλή εκπαίδευση, και οργάνωση που διαθέτουν έτρεξαν από την πρώτη στιγμή για να δώσουν ένα χέρι βοηθείας στο μέτωπο των πυρκαγιών. Η πολιτεία όμως τους αντιμετώπισε με τον πιο απαράδεκτο τρόπο.

Στο ψηφιακό ραδιόφωνο elliniko-fenomeno.com σε μιά έκτακτη εκπομπή (25 Αυγούστου 2009)λόγω των γεγoνότων των πυρκαγιών στην Αττική ο δημοσιογράφος  Νίκος Βάνης  συνομίλησε και με τον πρόεδρο της Εθελοντική Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ)  που έχει μάλιστα Διεθνή αναγνώριση και κύρος.

 Αγαπητοί μου φίλοι στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής είναι ο κύριος Αθανάσιος Σωτηράκης ο οποίος είναι ο πρόεδρος της Ελληνική Ομάδας Διάσωσης.

Γεια σας κύριε Σωτηράκη, είστε καλά;;

Αθανάσιος Σωτηράκης: Δόξα το θεό είμαι καλά

Νίκος Βάνης: Εάν δεν κάνω λάθος επιστρέφεται από την Αθήνα.

Α. Σωτηράκης: Ναι, λίγο πριν ειδοποιηθήκαμε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και επιστρέφουμε στην βάση μας που είναι η Θεσσαλονίκη.

Ν. Βάνης: Θέλω να μας πείτε περιληπτικά τι έγινε με το θέμα τις πυρόσβεσης στην Αθήνα, και την στάση της πολιτείας απέναντι στις Εθελοντικές Ομάδες που έτρεξαν αμέσως να βοηθήσουν, άλλα οι ίδιοι οι εθελοντές πλήρωσαν από την τσέπη τους τα διόδια, τις βενζίνες, την τροφή κ.τ.λ.π. Ενώ ήταν υποχρεωμένη η ίδια η πολιτεία να σας παρέχει δωρεάν, συμβάλλοντας έτσι στο έργο των εθελοντών.

Διότι απ΄ ότι γνωρίζω πολλά χρόνια στο εξωτερικό οι εθελοντικές ομάδες έχουν την εύνοια του κράτους, και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Στην Ελλάδα κύριε Σωτηράκη μάλλον συμβαίνουν απαράδεκτα πράγματα.

Α. Σωτηράκης: Κατ΄ αρχήν θα πρέπει να εφαρμόσουν τον νόμο ο οποίος έχει ψηφιστεί για την ασφάλεια των εθελοντών, αλλά δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να γίνει έμπρακτα. Γιατί οι εθελοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα επέτρεψαν και σήμερα είναι χίλιες, εκ των οποίων διασωστικές, ετοιμοπόλεμες, μάχιμες, και ενεργείς είναι το πολύ 4-5 στην Ελλάδα.

Άρα πρώτα θα πρέπει να γίνει μια αξιολόγηση. Να εφαρμοστεί ο νόμος περί ασφάλειας, και ασφάλισης των εθελοντικών αυτών οργανώσεων, και κατόπιν να δούμε το πλαίσιο της επιχορήγησης, την μετακίνηση, την διατροφή και όλα αυτά, δηλαδή έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης όμως είναι η πιο παλιά, και η μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση στην Ελλάδα, ξεκίνησε το 1978 με 15-20 εθελοντές, και σήμερα αριθμεί πάνω από 4.000. σε 32 νομούς και παραρτήματα στην Ελλάδα. Υπηρετεί την ιδέα του εθελοντισμού, έχει συνηθίσει να πληρώνει από την τσέπη της, και ευχαριστεί ιδιαίτερα κάποιους ανθρώπους που την στηρίζουν οικονομικά, χορηγούς και φίλους που γνωρίζουν το έργο της οργάνωσης.

Να σας πω ένα παράδειγμα. Εμείς από την πρώτη κιόλας στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά στην Αθήνα, το παράρτημα μας της Αθήνα με 25 εθελοντές βρισκόταν στον τόπο των πυρκαγιών. Αυτό όμως χρειάζεται ενίσχυση, γιατί το μεγάλο κακό είδατε τι κατάληξη είχε;;;

Ν. Βάνης: Βεβαίως και είδαμε τις τραγικές συνέπειες.

Α. Σωτηράκης: Συνεπώς το παράρτημα της Αθήνας ενισχύθηκε, είχε την συμπαράσταση και την βοήθεια απsbg.jpgό τα παρακείμενα παραρτήματα, και αναγκαστήκαμε και από την Θεσσαλονίκη να ενισχύσουμε τους εθελοντές της Αθήνας, στο να αποκλείσουμε με ένα όχημα ειδικό για την πυρόσβεση, ευέλικτο 6Χ6 που πάει στις δύσβατες περιοχές και κατασβήνει την πυρκαγιά, καθώς και με ένα ασθενοφόρο το οποίο παρείχε σε πάνω από 200 άτομα τις πρώτες βοήθειες.

Και αυτό διότι παρά την έκκληση των Αστυνομικών αρχών, να εκκενωθούν τα χωριά λόγω του κινδύνου ανθρώπινων ζωών, παρ΄ όλα αυτά οι άνθρωποι αυτοί δεν εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να έχουν αναπνευστικά προβλήματα, και όρασης, οπότε το ασθενοφόρο που φέραμε, έκανε καλή δουλειά, δίνοντας τις πρώτες βοήθειες σε πάνω από 200 άτομα.

Μοιράσαμε πάνω από 1200 μάσκες δικές μας, αυτές τις πληρώσαμε από την τσέπη μας. Χρησιμοποιήσαμε 4 κιβώτια περίπου με 140 κολλύρια για τα μάτια, τα οποία και αυτά πληρώσαμε από την τσέπη μας. Και δεν φτάνει αυτό όταν πηγαίναμε μας ζήτησαν να πληρώσει διόδια το ασθενοφόρο.

Ν. Βάνης: Αυτό είναι η απόλυτη ξεφτίλα για ένα κράτος σαν την Ελλάδα, που θέλει να βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Α. Σωτηράκης: Και μάλιστα ο οδηγός και χειριστής του ασθενοφόρου ο οποίος άφησε την δουλειά του για 3 ημέρες, πλήρωσε και την βενζίνη από την τσέπη του, γιατί έτσι είναι ο κανονισμός, ο εθελοντής πληρώνει τα έξοδα. Το παιδί λέει εκεί στον ταμεία των διοδίων ότι δεν έχω χρήματα, και αυτός του απάντησε ότι “ εάν δεν έχεις χρήματα δεν περνάς”. Άρα μου στερεί το δικαίωμα να πάω να βοηθήσω με το ασθενοφόρο τον κόσμο.

Ν. Βάνης: Να ρωτήσω κύριε Σωτηράκη, σαν ομάδα διάσωσης δεν έχετε το ελεύθερο σ΄ όλα τα διόδια;;

Α. Σωτηράκης: Όχι, δυστυχώς δεν το έχουμε.

Ν. Βάνης: Και το Υπουργείο Μεταφορών τι κάνει;; Έχετε απευθυνθεί στον Υπουργό κύριο Χατζηγάκη;;

Α. Σωτηράκης: Έχουμε απευθυνθεί. Το θέμα είναι ότι είναι ιδιωτικά τα σημεία είσπραξης στην εθνική οδό, το κράτος τα έχει πουλήσει.

Ν. Βάνης: Το κράτος όμως παίρνει κάποιους φόρους τους οποίους μπορεί να συμψηφίσει, όπως άλλωστε γίνεται και με την ΔΕΗ.

Α. Σωτηράκης: Είναι μια διαδικασία που μας ζητήθηκε, να το κάνουμε σε κάθε μεγάλο περιστατικό. Τι γίνεται λοιπόν!!! Όταν εκδηλώνεται ένα μεγάλο κακό, ένας σεισμός, ή μια φωτιά, τέτοιες μάζες, εμείς τι να προλάβουμε;; Να στείλουμε έγγραφο στο Υπουργείο Μεταφορών, και να πάρουμε απάντηση μετά από 10 ημέρες;;

Ν. Βάνης: Πολλές φορές η απάντηση έρχεται και σε 20 ημέρες. Κανονικά θα πρέπει να έχετε ελευθέρας απ΄ όλα τα διόδια σαν Εθελοντική Ομάδα όλο το χρόνο. Καμιά εθελοντική ομάδα δεν θέλει να κάνει βόλτες. Το έργο σας δεν είναι για βόλτες, αντιθέτως κάνετε τεράστιο αγώνα, αυτό είναι το καθήκον σας, ως ομάδα διάσωσης.

Α. Σωτηράκης: Σωστά και πιστεύω ότι και οι ίδιοι το αναγνωρίζουν. Γιατί η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είναι η μόνη οργάνωση στην Ελλάδα που έχει πιστοποίηση από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Είμαστε και μέλη στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ορεινής Διαβίωσης. Είναι δύο πιστοποιήσεις και διακρίσεις τις οποίες πήραμε ύστερα από 30 χρόνια υποδομής, και αφιλοκερδούς έργου. Αυτά τα αναγνωρίζουν, Είναι όμως και πολλοί γραφειοκράτες σε όλες τις υπηρεσίες.

Ν. Βάνης: Μιλώντας με την γραμματέα του Υπουργού Βορείου Ελλάδος, κυρίου Σ. Καλαφάτη, μου είπε ότι τον συντονισμό τον έχει ο Γ. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, σε συνεννόηση με τις Εθελοντικές Ομάδες και με το Υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης.

Α. Σωτηράκης: Να σας πω κάτι.

Ν. Βάνης: Με συγχωρείτε σας διακόπτω, αλλά έχω μάθει ότι π.χ τους Κυπρίους εθελοντές τους έχουν και σε ξενοδοχεία πολυτελείας, με την κατάλληλη περιποίηση, τους παρέχουν απ΄ όλα. Γιατί λοιπόν αυτοί η ανισότητα μεταξύ των Ελλήνων και των Κυπρίων;; Είναι διαφορετικό το έργο σας;;

Α. Σωτηράκης: Όχι είναι το ίδιο. Όταν μας φέρονται καλά είναι ένα είδος επιβράβευσης, γιατί η κινητήρια δύναμη των εθελοντών είναι η επιβράβευση. Αυτό είναι ένα μπράβο, εάν μας έλεγαν περάστε ελεύθερα από τα διόδια, κάπως έτσι θα επεδείκνυαν την ευγνωμοσύνη τους έμπρακτα.

Δεν είναι θέμα κόντρας, για όνομα του θεού. Όταν εγώ ξόδεψα αυτές τις μέρες από την τσέπη μου 400 Ευρώ σαν εθελοντής, για να βοηθήσω τον συνάνθρωπο, δεν πτοούμαι στα 10 ή 15 Ευρώ που είναι τα διόδια, καταλάβατε;; Όπως και την τυρόπιτα που χρειάστηκε να φάω πάνω στο βουνό και το νεράκι που ήπια τα πλήρωσα από την τσέπη μου.

Αυτό που με στεναχωρεί δεν είναι ότι τα πλήρωσα, αλλά ότι ένας δεν ήλθε να μου πει “χρειάζεσαι κάτι ρε αδελφέ;;” “Είσαι 15 ώρες μέσα στις φωτιές, χρειάζεσαι να πεις ένα ποτήρι νερό;;”.

Ν. Βάνης: Τελικά δεν ήλθε κανένας κύριε Σωτηράκη.

Α. Σωτηράκης: Όχι κανένας, μα κανένας δεν ενδιαφέρθηκε.

Ν. Βάνης: Ούτε από το Υπουργείο Εσωτερικών;;

Α. Σωτηράκης: Εδώ η υδροφόρα και το πυροσβεστικό μας έμεινε από καύσιμα στην κορυφή του νέου Βουτσά όταν σβήναμε επί 15 συνεχόμενες ώρες την φωτιά και μείναμε από καύσιμα, αποταθήκαμε στην Πυροσβεστική για καύσιμα και μας είπε να πάμε στο παρακείμενο πρατήριο, εμείς δεν μπορούμε να σας δώσουμε. Όταν σβήσαμε τη φωτιά, το πρόβλημα το λύσαμε μόνοι μας. Βρήκαμε μπετονάκια, αγοράσαμε καύσιμα και εφοδιάσαμε το πυροσβεστικό μας.

Ν. Βάνης: Νομίζω κύριε Σωτηράκη ότι ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής δεν έχει ιδέα απ΄ όλα αυτά που διαδραματίζονται, και σας το λέω γιατί το γνωρίζω από παλαιότερες υποθέσεις.

Α. Σωτηράκης: Αυτό το πιστεύω ακράδαντα, αλλά δυστυχώς τον κύριο Καραμανλή δεν μπορούμε να τον βρούμε και ας είναι συντοπίτης μου από την Θεσσαλονίκη, και παλιός μου πελάτης, σε ένα από τα μαγαζιά που είχα, παρ΄ όλα αυτά δεν μπορώ να τον βρω, και να έχω επαφή μαζί του. Δεν μπορώ να τον ζαλίζω ότι ξέρεις δεν έβαλαν ελεύθερη ζώνη στα διόδια.  

Ν. Βάνης: Εγώ σας προτείνω κάτι κύριε Σωτηράκη, να ετοιμάσετε μια επιστολή σαν Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης, και θα την στείλω εγώ μέσω της γραμματέως του, στον Πρωθυπουργό. Διότι και άλλη φορά είχαμε τέτοιες περιπτώσεις, όπως με τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, και σπάσαμε την πόρτα του Καραμανλή. Τελικά μας απάντησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Α. Σωτηράκης: Ευχαρίστως , εφόσον μας το προτείνετε.

Ν. Βάνης: Το έχω διαπιστώσει με τα Υπουργεία, καμιά φορά δεν φτάνουν τα θέματα στον πρωθυπουργό. Τα κύρια Θέματα που είναι μείζονος σημασίας, όπως η φωτιά, οι πλημμύρες, και οι ομάδες διάσωσης , δηλαδή τα εθελοντικά σώματα τα βάζετε όλα από την τσέπη σας. Όλα αυτά πρέπει να φτάσουν στον πρωθυπουργό. Σας προτείνω να ετοιμάσετε την επιστολή, θα την στείλω εγώ, και σας βεβαιώνω ότι θα έχουμε σύντομα την απάντηση.

Α. Σωτηράκης: Ωραία, εγώ αποδέχομαι την πρόταση σας, και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων γι΄ αυτήν την βοήθεια σας. Πιστεύω ότι θα έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Θα περιμένω τηλέφωνο σας για να ολοκληρώσουμε την πρόταση σας.

Ν. Βάνης: Να ρωτήσω και κάτι άλλο, επειδή η εθελοντική ομάδα διάσωσης είναι αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ, υπάρχουν κάποιες επιχορηγήσεις από την Ε. Ένωση και την Ελληνική πολιτεία;;

Α. Σωτηράκης: Είναι η μοναδική πιστοποιημένη στην Ελλάδα. Η επιχορήγηση της Ε. Ένωσης έρχεται στην Ελλάδα, αλλά δεν φτάνει στην ομάδα διάσωσης, Το ποσό που μας δίδουν είναι 5.000 – 10.000 Ευρώ, τον χρόνο για εξοπλισμό. Τα χρήματα όμως που στέλνει η Ε. Ένωση είναι πάρα πολλά.

Ν. Βάνης: Το γνωρίζω πολύ καλά.

Α. Σωτηράκης: Όταν έγινε πέρυσι ένα σοβαρό περιστατικό, μάθαμε ότι μια οργάνωση έπαιρνε 1.000.000 Ευρώ.

Ν. Βάνης: Εκεί ήθελα να πάω την κουβέντα, φέτος γενικώς για την πυροπροστασία στην Ευρωζώνη διατίθενταν 10.000.000 Ευρώ, Η Ελλάδα δικαιούτο 3.000.000 Ευρώ από τα κονδύλια της Ε. Ένωσης, όμως μέχρι σήμερα δεν πήρε ούτε 1 Ευρώ, ενώ τελειώνει και ο χρόνος αυτός, και τα χρήματα θα τα πάρουν οι υπόλοιπες χώρες που έχουν καταθέσει προτάσεις.

Γι΄ αυτό λέω ότι για την εθελοντική ομάδα διάσωσης που ιδρύθηκα εδώ και πολλά χρόνια από το 1978, και όπως είπατε και εσείς έχει προσφέρει πολλά, θα πρέπει να καθοριστεί ένα κονδύλι οπωσδήποτε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας  κάθε χρόνο για να το παίρνετε. Διότι ανά πάσα στιγμή σας χρειάζονται οι πολίτες, αλλά και η ίδια η πολιτεία.

Α. Σωτηράκης: Αν σου πω το έργο της εθελοντικής ομάδας διάσωσης Νικόλα δεν θα το πιστέψεις. Μην νομίζεις ότι η ομάδα αυτή έγινε γνωστή σήμερα από το θέμα των πυρκαγιών.

Ν. Βάνης: Όχι είναι πολύ παλιά, την γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια.

Α. Σωτηράκης: Είναι για τις σεισμικές καταστροφές, τις φωτιές, το υγρό στοιχείο, τις πλημμύρες, στις πρώτες βοήθειες, στις ανθρωπιστικές βοήθειες. Πρόσφατα γυρίσαμε από την Γάζα, όπου παραδώσαμε 196 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, υγειονομικό υλικό, και τροφές. Ήμασταν οι μόνοι που παραδώσαμε την βοήθεια και μάλιστα μέσα στην Παλαιστίνη.

Ενώ οι άλλες αποστολές, ακόμα και η βοήθεια του Υπουργείου Εξωτερικών, έφτασε μέχρι το Τέλ Αβίβ, και δεν γνωρίζουμε που αλλού κατέληξε. Δηλαδή είτε είχε ακούσει για Μαρόκο, για Τουρκία, για Αλγερία Ινδονησία , για το εργοστάσιο τις “Ρικομέξ” που κατέπεσε στον μεγάλο σεισμό της Αθήνας η Εθελοντική Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ήταν εκεί., από τις λίγες ομάδες που ήταν και θα είναι πάντοτε. Αλλά θα πρέπει επιτέλους να γίνει αξιολόγηση, να έχει αυτή η ομάδα μια επιβράβευση. Πως όμως θα γίνει αυτό;; Δίδοντας μας εξοπλισμό, γιατί η Ελληνική Εθελοντική Ομάδα μέρα με την μέρα, χρόνο με τον χρόνο εξοπλίζεται με ανθρώπινο δυναμικό. Όλους αυτούς εγώ θα τους εξοπλίσω υλικά για να είναι έτοιμοι και αποτελεσματικοί στις επιχειρήσεις.

Ν. Βάνης: Νομίζω κύριε Σωτηράκη ότι θα πρέπει μαζί να οργανώσουμε, στο να στείλουμε και μια επιστολή στην Ε. Ένωση, για το θέμα της προστασία του περιβάλλοντος.

Α. Σωτηράκης: Για το θέμα προστασίας του περιβάλλοντος έχουμε βραβευθεί στο Ζάππειο πέρυσι για το έτος 2000, για το έτος 2008 η Ελληνική Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης βραβεύτηκε από την Γ. Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ως η πρώτη και μεγαλύτερη Εθελοντική Ομάδα στην Ελλάδα. Απ΄ όλα αυτά βραβεύσεις και επιστολές έχουμε να σας δείξουμε φωτογραφίες, είναι ένα μπαούλο γεμάτο.

Ν. Βάνης: Το επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει το πρόβλημα, όπως δεν γνωρίζει τίποτα και για άλλες υποθέσεις.

Α. Σωτηράκης: Το πιστεύω κι εγώ. Υπάρχουν άνθρωποι γύρω από τον πρωθυπουργό οι οποίοι δεν θέλουν να του αναδείξουν τα προβλήματα που έχει ο τόπος. Γι΄ αυτό και επικρατεί αυτό το αλαλούμ και στο θέμα της πυρόσβεσης, αλλά και των πλημμυρών.

Ν. Βάνης: Δεν ξέρω εάν μάθατε ότι χθες εδώ στην Θεσσαλονίκη πλημμύρισε. Σε λίγο καιρό θα χρειάζεται να κυκλοφορούμε με βάρκες.

Α. Σωτηράκης: Χθες που πλημμύρισε η Θεσσαλονίκη 15 άτομα της Εθελοντικής Ομάδας διάσωσης απεγκλώβιζαν κόσμο, πραγματοποιούσαν την άντληση του νερού, μαζί με ένα άλλο τμήμα που είχαμε εκεί, δηλαδή δεν μείναμε έτσι. Μπορεί να ήμασταν με ένα κλιμάκιο στην Αθήνα για τις φωτιές,, αλλά στην Θεσσαλονίκη όπως σας είπα ήταν σε ετοιμότητα ένα τμήμα.

Ν. Βάνης: Από εσάς κύριε Σωτηράκη θέλω κάθε φορά να μου αποστέλλεται δελτίο τύπου, για το τι κάνει η ομάδα διάσωσης το οποίο θα αναρτάται και στην τηλεφημερίδα μας elliniko-fenomeno.gr που την διαβάζουν πάνω από 2.000.000 αναγνώστες.Θα αναρτίζουμε τα δελτία σας στην τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno.gr, γιατί και οι πολιτικοί μας διαβάζουν, και πιστεύω ότι θα βρούμε τρόπο να λύσουμε τα προβλήματα.

Α. Σωτηράκης: Βέβαια, εγώ μένω στο σημείο που μου προτείνατε να κάνουμε από κοινού την επιστολή προς τον πρωθυπουργό.

Ν. Βάνης: Να ρωτήσω ακόμα κάτι, ποια ήταν τα έξοδα σας κατά την κάθοδο σας, στην Αθήνα;;

Α. Σωτηράκης: Αυτό το 10 μελές κλιμάκιο και τα 3 οχήματα χρειαστήκαμε περίπου 2.800 Ευρώ, για να κινηθούμε, για την βενζίνη και την διατροφή μας. Αν δεν υπήρχε ο κύριος Ραπτόπουλος από την Express serves για να μας μεταφέρει το πυροσβεστικό μας όχημα αφιλοκερδώς, και θέλω να του ζητήσω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ, εκ μέρους όλων των εθελοντών της Ελληνική Ομάδας Διάσωσης, θα χρειαζόμασταν άλλες 3.000 Ευρώ για να μεταφέρουμε το όχημα.

Ένας ιδιώτης από την Express serves ο κύριος Ραπτόπουλος με μια κουβέντα που του είπαμε στο τηλέφωνο, μας είπε δώστε μου στοιχεία, μέγεθος, και βάρος του πυροσβεστικού οχήματος, και θα ου έπαιρνε σε μισή ώρα, άλλα μου πήρε σε ένα τέταρτο, και μου είπε, “Σωτηράκη φίλε μου είμαι έτοιμος να σας μεταφέρω, και να πάτε να βοηθήσετε τον κόσμο.

Ν. Βάνης: Ένα μεγάλο μπράβο στον κύριο Ραπτόπουλο, είναι προς τιμήν του αυτό και μακάρι να υπήρχαν και άλλοι σαν τον ίδιο.

Α. Σωτηράκης: Ο κύριος Ραπτόπουλος είναι άνθρωπος προς μίμηση. Για να καταλάβετε έχουμε κάνει μια στατιστική για τις ανάγκες τις οργάνωσης το 2000, χρειάζεται όμως να την κάνουμε κάθε χρόνο. Για να κινηθεί ο μηχανισμός μας, για καύσιμα μόνο χρειάζονται 62. 000 – 65.000 Ευρώ, εκ των οποίων τα πρώτα 6.000 Ευρώ μας κάλυψε ο κύριος Μαμιδάκης από την Jet Oil.

Ν. Βάνης: Βλέπετε ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με ευαισθησίες, σαν τον κύριο Μαμιδάκη, τον κύριο Ραπτόπουλο. Όσον δε αφορά για τα διόδια και τα καύσιμα που χρειαζόσασταν για να προσφέρετε βοήθεια στις πυρκαγιές η πολιτεία θα έπρεπε αμέσως με τα λύσει, απλά δεν νομίζω ότι το γνώριζε ο πρωθυπουργός, διότι δεν θα τον ενημέρωσε κανένας.

Α. Σωτηράκης: Βέβαια, γνωρίζουν όμως ότι όλη η προσπάθεια της ομάδας στηρίζεται σε χορηγίες φίλων και υποστηρικτών της οργάνωσης. Δηλαδή για παράδειγμα θα πάει η ομάδα στον Ινδονησία για το τσουνάμι θα πρέπει τα χρήματα να μας τα δώσουν κάποιοι χορηγοί.

Για να μαζέψουμε χρήματα για την Γάζα κάναμε Ραδιομαραθώνιο, και είναι πάντα κοντά μας το Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο κύριος Διαμαντόπουλος. Και αυτό δεν μπορεί να αποσιωπηθεί, γιατί είναι από τους ανθρώπους που στηρίζουν την οργάνωση. Εμείς ναι μεν βάζουμε την ψυχή μας, τον χρόνο μας, τα χρήματα όμως δεν φτάνουν φίλε μου Νίκο.

Ν. Βάνης: Όντως δεν φτάνουν.

Α. Σωτηράκης: Χρειάζονται πολύ περισσότερα.

Ν. Βάνης: Κύριε Σωτηράκη σας περιμένουμε να επιστρέψετε πίσω, θα σας πάρω τηλέφωνο για να σας δώσω και το κινητό μου, οπότε θα προχωρήσουμε και για την επιστολή που θα στείλουμε στον πρωθυπουργό.

Α. Σωτηράκης: Έγινε Νίκο μου, θα περιμένω τηλέφωνο σου, να επικοινωνήσουμε.

Ν. Βάνης: Σ΄ αποχαιρετώ με το τραγούδι του Νότη Σφακιανάκη “Πατρίδα μου”.

Α. Σωτηράκης: Σ΄ ευχαριστώ πολύ και το τραγούδι με την σειρά μου το αφιερώνω σ΄ όλους τους εθελοντές μας.

 Μεγάλη απογοήτευση

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΤΕΣΙΝΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Της Μαρίας Νεγραπόντη-Δεληβάνη Χθες, 12-2 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία, για τα απλήρωτα, επί 83 χρόνια χρέη των Γερμανών, προς την Ελλάδα, από τη βάρβαρη κατοχή (έχω ήδη τοποθετηθεί στο ΦΒ). Ήταν πρωτοβουλία του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, πρέσβη ε.τ. Και, αρχικά, είχα πολλούς...

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.

ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ                  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ: 2740/29-04-2024                      Αριθ. Πρωτ: 78/29-04-2024 Αθήνα 29η Απριλίου 2024 ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ- ΔΗΛΩΣΗ Των:        ...

ΣΥΜΜΕΤΟΧΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΤΟΥ “ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η τραγωδία των Τεμπών, η ανθρώπινη τραγωδία της σύγκρουσης επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας, ο άδικος χαμός τόσων νέων αθώων ανθρώπων, ταρακούνησε συθέμελα την ελληνική κοινωνία και την συνειδητοποίησε επιτέλους, πως ένοχοι...

Η επαναστατική συμβολή της γλώσσας στη εξέλιξη του ανθρώπου.

Η εποποιϊα του ανθρώπινου είδους ξεκίνησε πριν 3-4 εκατομμύρια χρόνια. Μπορούμε όμως να θεωρήσουμε ότι ξεκίνησε πολύ πιο πριν, διότι τα βασικά στοιχεία της νοημοσύνης , η εφεύρεση και χρήση εργαλείων, καθώς και η χρήση διαφόρων ειδών γλωσσών, υπάρχουν...