Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚαταγγελίεςΜεγάλη απογοήτευση

Μεγάλη απογοήτευση

http://tbn2.google.com/images?q=tbn:3waWBgsuN4N0rM:http://freefotos.gr/images/ii24qurzg17sfy4meugu.jpgΆπραγα γύρισαν στην Θεσσαλονίκη τα 120 μέλη και τα πυροσβεστικά οχήματα του εθελοντικού σώματος Ελληνικής Πυρόσβεσης και Aναδάσωσης “ΕΣΕΠΑ” από όπου και ξεκίνησαν με σκοπό να συμβάλουν στο έργο πυρόσβεσης των πυρκαγιών της Αττικής.

Τα 38 πλήρες εξοπλισμένα πυροσβεστικά οχήματα της εθελοντικής ομάδας δεν έγιναν δεκτά από τους υπευθύνους που έχουν αναλάβει τον συντονισμό της επιχείρησης πυρόσβεσης στην Αττική ενώ χρειάστηκε ο σύλλογος να καλύψει ο ίδιος τα έξοδα του ταξιδιού των 38 οχημάτων με το ποσό να ανέρχεται στα 18800 ευρώ! Έξοδα βέβαια σε πετρέλαια και διόδια!

Ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας κ. Μουζάς μάλιστα δεν δέχτηκε ούτε να συζητήσει με τους εθελοντές οι οποίοι ταξίδεψαν μέχρι τον νομό Αττικής. Όλα αυτά την ώρα που η ελληνική πολιτεία έψαχνε για πυροσβεστικά αεροπλάνα και οχήματα από το εξωτερικό για να έρθουν και να βοηθήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σωματείο εθελοντών της “ΕΣΕΠΑ” έχει ιδρυθεί τον Απρίλιο του 1999, διαθέτει 51 σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, 428 πυροσβεστικά οχήματα. Ακόμα,έχουν και συμμετέχει στο πρόγραμμά Διεθνής Σχολής Εθελοντών Πυρόσβεσης ενώ τα μελή και οι εθελοντές του παραμένουν ανασφάλιστοι καθώς το κράτος δεν τους έχει εγγράψει σε κανένα ασφαλιστικό ταμείο έως σήμερα.

Μιλώντας στην απόλυτη τηλεφημερίδα Ελληνικό Φαινόμενο ο πρόεδρος του σωματείο της ΕΣΕΠΑ κ. Σαχινίδης κατήγγειλε τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για ανεύθυνους χειρισμούς απέναντι στις εθελοντικές ομάδες οι οποίες σε χώρες του εξωτερικού διαδραματίζουν πρωτεύοντα ρόλο σε ανάλογες περιπτώσεις. Ενώ θέλησε να ενημερώσει τον υφυπουργό εσωτερικών κ.Μαρκογιαννάκή για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Γενικού Γραμματέα αλλά και την χαοτική κατάσταση που επικρατεί.

Τις ίδιες απαράδεκτες συνθήκες καταγγέλλει ότι χρειάστηκε να αντιμετωπίσει και η Ελληνική Ομάδα διάσωσης, ο πρόεδρος της κ. Αθανάσιος Σωτηράκης μιλώντας στο Ελληνικό Φαινόμενο. Καθώς και σε αυτούς με την σειρά τους ζητήθηκε να πληρώσουν τα διόδια την ώρα που θα έπρεπε να έχουν ελευθέρας.

Απαράδεκτη αντιμετώπιση από το ελληνικό κράτος το οποίο σίγουρα αντιμετοπίζει σοβαρές πολιτικές ευθύνες.

Αύριο Τρίτη 25 Αυγούστου ζωντανά στις 1 το μεσημέρι στο ψηφιακό ραδιόφωνο Ελληνικό Φαινόμενο οι πρόεδροι των δύο εθελοντικών ομάδων μιλούν στο δημοσιογράφο Νίκο Βάνη.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΤΕΣΙΝΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Της Μαρίας Νεγραπόντη-Δεληβάνη Χθες, 12-2 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία, για τα απλήρωτα, επί 83 χρόνια χρέη των Γερμανών, προς την Ελλάδα, από τη βάρβαρη κατοχή (έχω ήδη τοποθετηθεί στο ΦΒ). Ήταν πρωτοβουλία του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, πρέσβη ε.τ. Και, αρχικά, είχα πολλούς...

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.

ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ                  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ: 2740/29-04-2024                      Αριθ. Πρωτ: 78/29-04-2024 Αθήνα 29η Απριλίου 2024 ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ- ΔΗΛΩΣΗ Των:        ...

ΣΥΜΜΕΤΟΧΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΤΟΥ “ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η τραγωδία των Τεμπών, η ανθρώπινη τραγωδία της σύγκρουσης επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας, ο άδικος χαμός τόσων νέων αθώων ανθρώπων, ταρακούνησε συθέμελα την ελληνική κοινωνία και την συνειδητοποίησε επιτέλους, πως ένοχοι...

Η επαναστατική συμβολή της γλώσσας στη εξέλιξη του ανθρώπου.

Η εποποιϊα του ανθρώπινου είδους ξεκίνησε πριν 3-4 εκατομμύρια χρόνια. Μπορούμε όμως να θεωρήσουμε ότι ξεκίνησε πολύ πιο πριν, διότι τα βασικά στοιχεία της νοημοσύνης , η εφεύρεση και χρήση εργαλείων, καθώς και η χρήση διαφόρων ειδών γλωσσών, υπάρχουν...