Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚέντρα διασκέδασηςΤα νυχτερινά κέντρα...

Τα νυχτερινά κέντρα των Αθηνών

sirtaki3.bmpετοιμάζονται σιγά – σιγά να κλείσουν το ένα πίσω από το άλλο. Κάποιοι καλλιτέχνες και επιχειρηματίες έχουν στο μυαλό τους να κάνουν την προέλαση προς τα κέντρα της Θεσ/νίκης. Ενώ κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται για συναυλίες μέσα και έξω από την χώρα. Τα σχήματα και τα ονόματα των καλλιτεχνών που ακούγονται για εμφανίσεις τους στην πόλη είναι μεταξύ άλλων,

το σχήμα του Β. Καρρά – Δ. Βανδή – Νίνο, Π. Τερζής – Π. Ζήνα, καλλιτέχνες όπως ο Ν. Σφακιανάκης, ο Π. Κιάμος ο Ν. Βέρτης, ο Π. Καλίδης, ο Ν. Μακρόπουλος, Γ. Μάης, Κ. Σαμαρά και πολλοί άλλοι.

Η χειμερινή περίοδος δεν πήγε καλά για τα κέντρα κυρίως των Αθηνών, όμως και της Θεσ/νίκης δεν είχαν την αναμενόμενη λειτουργία, από πλευράς κίνησης, πολλοί επιχειρηματίες δε, έχασαν κάμποσα χρήματα.

Οι περαιτέρω κινήσεις επιχειρηματιών και καλλιτεχνών θα πρέπει να είναι πολύ μελετημένες, προσεκτικές, ώστε να ξαναβρούν το καλό κλίμα που είχαν παλαιότερα τα νυχτερινά κέντρα, και να ξαναγίνει η διασκέδαση δυνατή όπως ήταν μια φορά κι έναν καιρό, για να γυρίσει πίσω ο κόσμος.

Δεν χρειάζονται λόγια αέρα – πατέρα, αλλά πράξεις απ΄ όλες τις πλευρές, επιχειρηματιών και καλλιτεχνών, ώστε να φανεί αισθητά  και προς τα έξω.

Τι εννοώ;; Το αυτονόητο φυσικά, δηλαδή φθηνές τιμές, καλά προγράμματα (όχι show της κακιάς ώρας), για μπουζούκια μιλάμε. Να μπουν ο Ελληνικοί χοροί, καθώς η νεολαία μας κοντεύει να τους ξεχάσει, όπως είναι οι ζεϊμπεκιές, τα χασαποσέρβικα, τσάμικα, καλαματιανά.

Με απλά λόγια κάντε μας να νιώσουμε ξανά Έλληνες, όπως ακούω τον “Ζορμπά” από CD και ανατριχιάζω, ενώ στα κέντρα αυτό το κομμάτι δεν ακούγεται εδώ και χρόνια.

 Ενισχύστε την Ελληνική κουλτούρα και παράδοση που είναι και ο νεότερος πολιτισμός μας, και αφήστε την γραμμή της πολυεθνικής παγκόσμιας τάξης πραγμάτων, που στοχεύει αποκλειστικά στην καταστροφή του Ελληνικού  και του παραδοσιακού μας τραγουδιού, στην προσπάθεια τους να προωθήσει όλο και περισσότερα  τα σαχλά, φαστ – φούντ τραγουδάκια, με την ψευδαίσθηση της πλαστικοποιημένης διασκέδασης, του Η/Υ και της ρομποτικής.

Οι μαέστροι, οι κύριοι υπεύθυνοι των προγραμμάτων στα κέντρα, θα πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με την μελέτη της καλής Ελληνικής μουσικής και του πλουσίου ρεπερτορίου της, να χτίσουν έτσι τα προγράμματα ,ώστε όλοι εμείς να ευχαριστηθούμε αλλά “Ελληνικά” , καθώς η νέα σαιζόν που ξεκινά απ΄ δω και πέρα, και ως τα μέσα Σεπτεμβρίου επιφυλάσσει δύσκολες μέρες στην διασκέδαση γενικά, γι΄αυτό είναι σίγουρο πως λίγα κέντρα  μόνο θα εισπράξουν τους πραγματικούς καρπούς.

Εδώ θα είμαστε και θα τα σχολιάσουμε, ποιοι πήραν το μήνυμα, καιποιοι  έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια τα πραγματικά δεδομένα.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...