Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕκλογέςΣΥΡΙΖΑ και Ομογένεια:...

ΣΥΡΙΖΑ και Ομογένεια: Ρεζιλίκια, με τους ”αρμόδιους γιά Απόδημους”

Υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ”αριστερό, προοδευτικό” κόμμα / Συνασπισμός.

Και αφού δεν μπορούμε να ψηφίσουμε στην χώρα που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, μορφωθήκαμε κλπ, από τον τόπο κατοικίας μας στα ”ξένα” (εξαιτίας και του ΣΥΡΙΖΑ, αν και το Σύνταγμα σαφέστατα αναφέρει και ”επιστολική ψήφο”), δεν μας πέφτει λόγος γιά το τι νομίζει γιά τον ΣΥΡΙΖΑ ο λαός στην Ελλάδα.

Μας πέφτει όμως λόγος όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με τον απόδημο Ελληνισμό, εξευτελιζόμενος, μέσω άσχετων με Ομογένεια, γραφικών βουλευτών-εκπροσώπων του.

Κι ενώ είχαμε συνηθίσει να μας προβληματίζει η ΝΔ με τις διαπλεκόμενες ”σαχλαμάρες” της, διαπιστώνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την…ξεπέρασε, σε ότι αφορά απόδημο Ελληνισμό.

Aξιοσημείωτη και η παρατήρηση πρώην αξιωματούχου κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε email του στο ”Κ”: «…ποτέ, πριν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε ασχοληθεί με την Ομογένεια. Και τώρα εξακολουθεί να έχει ατελέσφορη παρεμβατικότητα. Και πολιτική επίσης».

Τα τελευταία τρία χρόνια και σε μακρά περίοδο με τον κορωνα-ιό, είναι πολλές οι περιπτώσεις που έδειξαν έλλειψη, έστω ολίγου, σεβασμού στην Ομογένεια ΗΠΑ, από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές Γιώργος Κατρούγκαλος και Θεοδώρα Τζάκρη έχουν οριστεί γιά ζητήματα απόδημου Ελληνισμού. Με 4+ δεκαετίες στην Ομογένεια και στα ΜΜΕ, δεν θυμάμαι περισσότερο άσχετους και άχρηστους ‘Ελληνες πολιτικούς να ασχολούνται με απόδημο Ελληνισμό.

Αξίζει να αναφερθεί, ως παράδειγμα, ένα ζήτημα που προβλημάτισε και έκανε ακόμα και συμπαθούντες τον ΣΥΡΙΖΑ Ομογενείς, να του γυρίσουν την πλάτη.

Τέλη Σεπτέμβριου 2021, ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ”τίμησε” με την παρουσία του τα εγκαίνια, από τον Ερντογάν, του ”Σπιτιού Τουρκίας” έναν σύγχρονο ουρανοξύστη, απέναντι από το κτίριο ΟΗΕ, στην Νέα Υόρκη. Εκεί και ο ηγέτης των Τουρκοκύπριων. Οι αντιδράσεις μεγάλες.

Αρχές Δεκέμβριου ’21, οι πρώτοι δύο πολιτικοί από Ελλάδα, που πήγαν στην Αρχιεπισκοπή να ”υποβάλουν τα σέβη τους” στον αρχιεπίσκοπο, ήταν ο Κατρούγκαλος και η Τζάκρη.

Γεγονός, που πιστοποιεί ότι εκτός από άσχετοι με απόδημο Ελληνισμό, είναι και προκλητικοί. Και τις ασοβάρευτες πράξεις τους, τις πιστώνεται το κόμμα και ο πρόεδρός του.

Πρέπει να ληφθεί υπόψην και το γεγονός ότι οι ολίγοι ΣΥΡΙΖΑ-ίοι στην Νέα Υόρκη, είναι επίπεδου καφετέριας. Και αν αυτούς ακούν στην Αθήνα, τότε τα χάλια είναι μεγαλύτερα από ότι φαίνονται. Η κατάσταση χειροτερεύει όταν με τον απόδημο Ελληνισμό ασχολείται έστω έμμεσα και ο ανεπαρκής, διπλωματικός σύμβουλος του Τσίπρα, ο Καλπαδάκης.

Το ”Κ”, υποστήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ γιά χρόνια ή ανεχόταν τα ”χαζά” του. Αλλά η θλιβερή κατάσταση αυτή με τους (ψευτο)αριστερούς, που υποτιμούν βάναυσα την νοημοσύνη της Ομογένειας, πρέπει να σταματήσει. Δεν γίνεται κόμμα, πρώην κυβερνητικό, που φιλοδοξεί να κυβερνήσει πάλι, να έχει υπεύθυνους γιά απόδημο Ελληνισμό, δύο γραφικούς και άσχετους βουλευτές, που μας προσβάλουν.

Γιά παράδειγμα, η Τζάκρη ήταν αυτή που έκανε την δήλωση ότι ”θέλουμε να ψηφίζουν όλοι οι απόδημοι από τον τόπο κατοικίας τους και όταν γίνουμε κυβέρνηση θα αλλάξουμε τον νόμο”, εξαπατώντας όλους μας με φτηνή προπαγάνδα, αφού όταν η κυβέρνηση, πονηρά σκεπτόμενη έφερε σχετικό νομοσχέδιο στην Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε, πιστοποιώντας ότι μας κοροϊδεύει και μας εξαπατεί.

Τηλεδιάσκεψη με γραφικούς προεδροπαράγοντες Ομογένειας ΗΠΑ
Τα ίδια χαζά, είπαν και το Σάββατο 14 Ιαν. ’23, σε τηλεδιάσκεψη γραφικών πρόεδρων διαλυμένων / νεκρών ομογενειακών Οργανώσεων και λοιπών ”παραγόντων”, σε τηλεδιάσκεψη του αστείου άτυπου ”φόρουμ προέδρων”.

Μπορεί οι πρόεδροι να είναι ”ψώνια”, κολλημένοι στις ”καρέκλες” εμποδίζοντας, με την απραξία, αχρηστία τους, την πρόοδο της Ομογένειας και να εκπροσωπούν ουσιαστικά μόνο τον εαυτόν τους, αλλά η ουσία, σε ότι αφορά τους άσχετους με Ομογένεια ”υπεύθυνους” του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αλλάζει.

Κατρούγκαλος και Τζάκρη νόμιζαν ότι συνομιλούσαν με… ”ηγέτες Ομογένειας”, όπως ένα άσχετο μικρό-ΜΜΕ Ομογένειας (Νέα Υόρκη), ανάφερε μετά (γιά να γελά ο κόσμος με την φράση ”ηγέτες Ομογένειας”).

Δεν γνωρίζουμε π.χ. από πότε ο πρώην πρόεδρος της -σε ”κώμα”- ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλαδέλφειας (Καραντώνης) είναι ”ηγέτης Ομογένειας”, που παρουσιάζεται σε όλα, λες και η Οργάνωση δεν έχει προεδρείο ή από πότε έγινε… ”ηγέτης Ομογένειας” ο ανίκανος ψευτόμαγκας-μικροεκβιαστής, πρόεδρος της νεκρής Ομοσπονδίας Σικάγου, που κάνει συνελεύσεις κι εκλογές ”όποτε γουστάρει” ή από πότε έγινε… ”ηγέτης Ομογένειας”(!!!) ο ”ισόβιος” πρόεδρος της πεθαμένης Ομοσπονδίας Βοστώνης.

Φυσικά, από αυτές τις χαζο- ”τηλεδιασκέψεις” με τα ”ψώνια”, τους ανίκανους προεδροπαράγοντες διαλυμένων Ομοσπονδιών και άσχετους γραφικούς ‘Ελληνες πολιτικούς, γιά ”καφέ και κουβέντα”, πρακτικά αποτελέσματα, χρήσιμα γιά την Ομογένεια, δεν υπάρχουν.

Οι προεδροπαράγοντες, ανίκανοι να κάνουν οτιδήποτε γιά την Ομογένεια και τις Οργανώσεις τους, ασχολούνται με ‘Ελληνες πολιτικούς, άσχετους με απόδημο Ελληνισμό, ελπίζοντας να προβληθούν στην Ελλάδα, επειδή η Ομογένεια ήδη ξέρει τι ”καραγκιόζηδες” είναι..

Κατρούγκαλος και Τζάκρη ουσιαστικά συνομιλούσαν με άτομα που εκπροσωπούν ΜΟΝΟ τον εαυτόν τους, ενώ οι μισοί από τους συμμετέχοντες, ήταν πρώην προεδροπαράγοντες (π.χ. Χατζής κ.ά.). Και είχαν μία αποστολή, ως δεξιοί. Να στριμώξουν τους δύο βουλευτές στο ζήτημα ”συμφωνία Πρεσπών”. Και τα κατάφεραν.

Κύριε Τσίπρα, με Κατρούγκαλο και Τζάκρη ως ”αρμόδιους γιά απόδημο Ελληνισμό”, μας υποτιμάς την νοημοσύνη και ευτελίζεσαι… Ως κόμμα, ΔΕΝ είχες και ΔΕΝ έχεις πολιτική γιά τον απόδημο Ελληνισμό… Πράξε ανάλογα και άμεσα.

Γ. Λυκ. – 18 Ιαν. ’23

kalami.us

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...