Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήTerrorismΣτην ομιλία του...

Στην ομιλία του προς το έθνος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει συλλάβει και τους τέσσερις δράστες της επίθεσης στο συναυλιακό χώρο.

 Όλοι τους κατευθύνονταν προς την Ουκρανία είπε και υποσχέθηκε την παραδειγματική τιμωρία τους

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε τα πρώτα δημόσια σχόλια μετά τις επιθέσεις στο Crocus City Hall, εκφράζοντας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και υποσχόμενος οτι η «Η Ρωσική Ομοσπονδία θα εντοπίσει και θα τιμωρήσει όλους όσους προετοίμασαν την τρομοκρατική επίθεση».

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συλλήψεις έγιναν στο Μπριάνσκ, μια περιοχή στα νοτιοδυτικά της Μόσχας κοντά στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας. Στην ομιλία του, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας που επανεξελέγη πρόσφατα για 6η συνεχόμενη θητεία υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί ετοιμάζονταν να υποδεχθούν τους δράστες.

«Βρέθηκαν και συνελήφθησαν και οι τέσσερις δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης, όλοι όσοι πυροβόλησαν και σκότωσαν ανθρώπους. Προσπάθησαν να κρυφτούν και κινήθηκαν προς την Ουκρανία, όπου, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, τους ετοιμάστηκε παράθυρο από την ουκρανική πλευρά για να περάσουν τα σύνορα. Συνολικά συνελήφθησαν 11 άτομα.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου εργάζονται για να εντοπίσουν και να αποκαλύψουν ολόκληρη τη βάση συνεργών των τρομοκρατών: αυτούς που τους παρείχαν μεταφορά, περιέγραψαν οδούς διαφυγής από τον τόπο του εγκλήματος, ετοίμασαν κρύπτες, αποθήκες όπλων και πυρομαχικών.

Η Ουκρανία αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη

Νωρίτερα σήμερα ο προεδρικός σύμβουλος της Ουκρανίας Mιχαϊλο Ποντόλιακ πρότεινε ότι η ρωσική αφήγηση των γεγονότων δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα, τονίζοντας ότι οι καταζητούμενοι κινούνταν προς «αποκλεισμένα συνοριακά περάσματα όπου υπάρχουν ενεργές μάχες και όπου κάθε περιοχή φυλάσσεται από ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας».

«Οι εγκέφαλοι της τρομοκρατικής επίθεσης ετοίμαζαν μια επιδεικτική εκτέλεση και μια αιματηρή πράξη εκφοβισμού. Η Ρωσική Ομοσπονδία θα εντοπίσει και θα τιμωρήσει όλους όσους προετοίμασαν την τρομοκρατική επίθεση. Μόνο τιμωρία και λήθη περιμένουν τους τρομοκράτες. Δεν έχουν μέλλον.

Το κοινό καθήκον των Ρώσων τώρα είναι να είναι μαζί ως ένα, και έτσι θα είναι. Κανείς δεν μπορεί να κλονίσει την ενότητα των Ρώσων πολιτών. Η Ρωσία πάντα γινόταν ακόμα πιο δυνατή στις πιο δύσκολες δοκιμασίες, και έτσι θα γίνει και τώρα. Κανείς δεν θα μπορέσει να σπείρει δηλητηριώδεις σπόρους διχόνοιας ή πανικού και στη Ρωσία

Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών εργάζονται για τον εντοπισμό συνεργών τρομοκρατών, είπε ο Πούτιν. Θα κάνουν τα πάντα για να διαπιστωθούν όλες οι λεπτομέρειες της τρομοκρατικής επίθεσης, σημείωσε ο πρόεδρος.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...