Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΠολλά παράπονα ...

Πολλά παράπονα για τον πάροχο ψηφιακού σήματος Digea

digitalΡεπορτάζ του Νίκου Βάνη

Πολίτες από την Χαλκιδική, Πέλλα, αλλά και την Θεσσαλονίκη , που  επικοινώνησαν μαζί μου  και την τηλεφημερίδα  Ελληνικό Φαινόμενο ,εξέφρασαν τα παράπονα τους, διότι βλέπουν μόνο ελάχιστους τηλεοπτικούς σταθμούς της Κεντρικής Μακεδονίας , ενώ πολλές φορές , κατά την διάρκεια της ημέρας το σήμα χάνεται, η ακόμα  η εικόνα που βλέπουν είναι τραγική, με πρόσωπα παραμορφωμένα ,καθώς το σήμα που εκπέμπει ο  αποκλειστικός πάροχος επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα η Digea Α.Ε. στα περιφερειακά κανάλια είναι κατώτερου μέσου ρυθμού μετάδοσης  σε 1,5 MBps, ενώ στα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια, δηλαδή τους μετόχους της εταιρεία είναι μεγαλύτερο  ισχύ του σήματος.

Ο πάροχος ψηφιακού σήματος Digea, θα πρέπει να εγκαταστήσει 156 κέντρα  ψηφιακής εκπομπής ανά την Ελλάδα βάσει κοινής Υπουργικής απόφασης 42800/5/10/2012 με ΦΕΚ 2704/Β/5/102012.

Εντούτοις ,η Digea νοίκιασε τους πομπούς από την Film net , Αράβων επιχειρηματιών που σκόπευαν να αναπτύξουν την ψηφιακή τηλεόραση, ωστόσο, ξαφνικά αποφάσισαν να αποχωρήσουν και νοικιάσει τους πομπούς  μαζί και τα μηχανήματα στην Digea, τα οποία όμως είναι περασμένης τεχνολογίας, με αποτέλεσμα στα περιφερειακά κανάλια να παρουσιάζονται μεγάλα προβλήματα στην μετάδοση ψηφιακού σήματος.

Τα δε κανάλια των Ν.Σερρών , έστειλαν εξώδικο στην Digea, διότι από την  πρώτη ημέρα που ξεκίνησαν να εκπέμπουν ψηφιακά στην περιοχή τους , πρέπει να πληρώσουν στην Digea 27.000 Ευρώ το διάστημα αυτό , βάσει συμβολαίου.

Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ιδιαίτερα, πως τα περιφερειακά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας που μπήκαν στο καθεστώς της Digea, δικαιώνονται , διότι και τα χρήματα που τους υποχρεώνουν να καταβάλουν είναι δυσβάσταχτα , αδυνατούν να τα πληρώσουν ,αλλά και δεν τους παρέχει το «τζαμάτο «ψηφιακό σήμα όπως τους υποσχέθηκε και που το διαφημίζει με τηλεοπτικό σποτ

epitropiΗ Επιτροπή της βουλής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία απαρτίζεται από όλα τα κόμματα ,εξέτασαν τις καταγγελίες των περιφερειακών καναλιών και αποφάσισε ομόφωνα ,ό,τι τα τηλεοπτικά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν το δίκιο με το μέρος τους , θα πρέπει δε να προβλεφθεί και άλλη παροχή, ώστε να αποκατασταθεί η ισοτιμία και λειτουργία των περιφερειακών μέσων όλης της Ελληνικής επικράτειας.

Ως εκ τούτο, οι περιφερειακοί σταθμοί της Μακεδονίας προσέφυγαν στην δικαιοσύνη με ασφαλιστικά μέτρα τα οποία κέρδισαν και τους δόθηκε προθεσμία για να δικαστεί η αίτηση των ασφαλιστικών στις 12 Ιανουαρίου 2015.

Το βέβαιο είναι πως οι περιφερειακοί σταθμοί της Κεντρικής Μακεδονίας δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια, θα προσφύγουν ακόμα στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού, που η Ελληνική πολιτεία δεν κράτησε την ισοτιμία όπως ορίζει το σύνταγμα , ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός και με άλλους πάροχους ψηφιακού σήματος , όπως γίνεται πχ με την κινητή τηλεφωνία , απεναντίας, δημιούργησε το μονοπώλιο της Digea Α.Ε, μέσα σε μια νύχτα.

Επιπλέον, η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Γερμανική κυβέρνηση της κ. Μέρκελ, υποσχέθηκαν στην Digea Α.Ε. σύμφωνα με έγκυρες πληροφορείς , ότι θα την ένταξη στην χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, ώστε να αγοράσει καινούργια  τεχνολογίας μηχάνηματα για να έχει  από  το τωρινό  τελείως ερασιτεχνική , επιτέλους   επαγγελματική ψηφιακή μετάδοση σε όλη την χώρα. Αυτό και μόνο δείχνει ξεκάθαρα πως η Digea, πότε δεν ήταν έτοιμη για την μεγάλη μετάβαση της ψηφιακής εποχής.

Στην συνέχεια,το μονοπωλίου του Digea, με τα ανεβασμένα μηχανήματα της  που θα αποκτήσει από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ , θα πουληθεί στο ΟΤΕ ΤV , με  τελική κατάληξη στην Deutsche Telekom, η οποία είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος του ομίλου Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος -ΟΤΕ Α.Ε.

Η τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno.gr, η εφημερίδα Fenomeno News (διανέμεται δωρεάν σε όλη την Ελλάδα) , αλλά και το digidal ραδιόφωνο elliniko-fenomeno.com, θα συνεχίσουν τα ρεπορτάζ για το θέμα αυτό που αφορά όλους .

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...