Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΟ Ρομάν Πολάνσκι...

Ο Ρομάν Πολάνσκι συνελήφθη για παιδεραστία.

http://photos-f.ak.fbcdn.net/photos-ak-sf2p/v204/69/125/21472705421/s21472705421_2295869_1335.jpgΜΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΤΟΥ 1978

Λίγοι σκηνοθέτες είχαν την τόλμη να εκθέσουν, ολόγυμνους στη μεγάλη οθόνη, τους μεγαλύτερους φόβους και τους εφιάλτες τους, όσο ο Ρομάν Πολάνσκι. Χρόνια μετά «Το μωρό της Ρόζμαρι», την «Αποστροφή», το «Μαχαίρι στο νερό» και τον «Ένοικο», ένας από τους μεγαλύτερους φόβους του αν όχι ο μεγαλύτερος- επιβεβαιώθηκε και μάλιστα αφού τον κυνήγησε ανηλεώς επί 32 χρόνια.

Ο Ρομάν Πολάνσκι συνελήφθη από τις ελβετικές αρχές το α πόγευμα του Σαββάτου μόλις πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης (προσκεκλημένος στο κινηματογραφικό φεστιβάλ), με βάση ένα ένταλμα που είχε εκδοθεί το 1978 στις ΗΠΑ για ασέλγεια εις βάρος 13χρονης, με εντολή του ομοσπονδιακού υπουργείου Δικαιοσύνης της Βέρνης.

Ο σκηνοθέτης που κέρδισε το 2003 Όσκαρ σκηνοθεσίας για τον «Πιανίστα» (την ταινία που άπλωσε στη μεγάλη οθόνη τον άλλο εφιάλτη της ζωής του, τον θάνατο της μητέρας του σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης) είχε κατηγορηθεί το 1977 ότι είχε παρασύρει με σαμπάνια και βαρβιτουρικά στη βίλα του φίλου του Τζακ Νίκολσον τη 13χρονη τότε Σαμάνθα Γκέιμερ- ένα από τα κορίτσια που το περιοδικό «Vogue Ηommes» του είχε ζητήσει να φωτογραφίσει σε ειδική φωτογράφιση- και είχε ασελγήσει εις βάρος της.

Ο Πολάνσκι στην αυτοβιογραφία του «Roman», το 1984, υποστήριζε ότι «η σεξουαλική πράξη ήταν συναινετική και η Σαμάνθα δεν ήταν απαθής», ενώ εκείνη τότε είχε μιλήσει για κάτι «τρομακτικό».

Ο σκηνοθέτης είχε συλληφθεί, είχε κλειστεί για 42 ημέρες στη φυλακή για ψυχιατρικές εκτιμήσεις, είχε απειληθεί δημοσίως από τον εισαγγελέα Λόρενς Ρίτενμαντ με φυλάκιση, αλλά μόλις αφέθηκε ελεύθερος έφυγε από τις ΗΠΑ για να αποφύγει την καταδίκη.

Αυτό κράτησε 32 ολόκληρα χρόνια. Ο Ρομάν Πολάνσκι- που μέχρι τότε είχε στο ενεργητικό του μόνο μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες και τρελά πάρτι με τους Βeatles και τους Rolling Stones- βρέθηκε στη δίνη του σεξουαλικού σκανδάλου, ενώ ακόμη δεν είχε ξεπεράσει τον τρίτο από τους μεγάλους φόβους και εφιάλτες του: τη σφαγή της ε γκύου συζύγου του, ηθοποιού Σάρον Τέιτ («Η κοιλά δα με τις κούκλες») από την Οικογένεια, τη συμμορία του δολοφόνου Τσαρλς Μάνσον.

Τον περασμένο Δεκέμβριο και ενώ ο Πολάνσκι δεν ξαναγύρισε στις ΗΠΑ από φόβο ότι θα συλληφθείμένει μόνιμα πλέον στο Παρίσι με τη νέα σύζυγό του, ηθοποιό Εμανουέλ Σενιέ και τα δυο παιδιά τους- ένα ντοκιμαντέρ της Μαρίνας Ζένοβιτς, με νέες μαρτυρίες, το «Roman Ρolanski: Wanted and Desired» προβλήθηκε σε όλο τον κόσμο (και στην Ελλάδα).

Σύμφωνα με αυτές, ο δικαστής της υπόθεσης Λόρενς Ρίτενμπαντ (που έχει πεθάνει πλέον) είχε δηλώσει δημοσίως προκατάληψη κατά του Πολάνσκι, ενώ ο τότε βοηθός εισαγγελέα Ρότζερ Γκάνσον δήλωνε ότι στη θέση του σκηνοθέτη θα είχε εγκαταλείψει και ο ίδιος τις ΗΠΑ και άλλοι δικαστές πως «αυτό δεν θα συνέβαινε στο δικαστήριό τους».

Στο μεταξύ η Σαμάνθα Γκέιμερ, μητέρα τριών παιδιών σήμερα, που ζει στη Χαβάη, τον έχει συγχωρήσει «ως βιαστή της» και έχει δηλώσει επανειλημμένα πως για εκείνη «η υπόθεση του βιασμού έχει κλείσει».

Με βάση όλα αυτά, πάντως, οι εισαγγελικές αρχές του Λος Άντζελες σκέπτονταν τους τελευταίους μήνες να θέσουν επί τάπητος ακόμη και την απόσυρση των κατηγοριών κατά του Πολάνσκι./TA NEA

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...