Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟμογενειακά"...Δυστυχώς εμείς, δεν...

“…Δυστυχώς εμείς, δεν διαθέτουμε καθόλου χρήματα, λεω να βγάλω ένα προσωπικό δάνειο…

…για να καλυφτούν τα απαραίτητα έξοδα της εκδήλωσης εάν δεν βρεθεί σπόνσορας η επίσημη συμπαράσταση….”

Ο Νόστος, μαζί με το Δήμο του Μπουένος Άιρες,
οργανώνει το πρώτο ελληνικό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό φεστιβάλ στην Αργεντινή, σε  ένα υπέροχο ανοιχτό  χορό, στην Πλατειά Ελλάς, PLAZA GRECIA, στις 4 Νοέμβριου απο 10 το πρωί, ως τις 6 το απόγευμα 

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι προώθηση τον ελληνικού πολιτισμού, η ευαισθητοποίηση του κοινού για τις περιβαλλοντικές καταστροφές, και η συγκέντρωση χρημάτων για να τα συμπαρασταθούμε στις ανάγκες που δημιούργησαν οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Ελλάδα.

 Στην ουσία  πρόκειται για ένα τριπλό ΟΧΙ

ΟΧΙ, το ιστορικό τις 28 Οκτωβρίου,

Όχι, στην καταστροφή του περιβάλλοντος,

Οχι στην στάση που έχουν μερικά κράτη, του κόσμου, που αφαιρούν τμήματα ολόκληρα του πολιτισμού άλλης χώρας, όπως συμβαίνει με τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, αλλά θα έχουμε κουμπαράδες, για να προσφέρει το κοινό, οτι μπορεί για τους πυρόπληκτους.

Η εκδήλωση, που θα είναι πολιτιστική και καλλιτεχνική, θα έχει διάφορα στανδ, με έκθεση ελληνικής τέχνης, λογοτεχνίας, γλώσσας, τουρισμό, κλπ.

Θα  παρουσιαστεί ελληνικό αρχαίο θέατρο στην ελληνική και ισπανική γλώσσα, χορωδίες, μουσική ,ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί, διάφορες ομιλίες που έχουν σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό…κλπ.

Ο Δήμος, μας δίνει το χώρο, μας στήνει την σκηνή, δίνει την αστυνομία, όλα τα αλλά τα πληρώνουμε εμείς, εννοώ, ήχο, Φώτα, στήσιμο και νοικίασμα στανδ, κλπ.

Σε τέτοιες εκδηλώσεις μας είπαν στο Δήμο πως περνάνε γύρο στις 60.000 με 100.000 άτομα, γιατί η Πλατεία, είναι στο κέντρο του Μπουένος Άιρες, και τον Νοέμβρη είμαστε μέσα στην Άνοιξη, η καλύτερη εποχή για τέτοιες εκδηλώσεις.  

 Έχω καλέσει όλες τις ελληνικές κοινότητες και οργανώσεις της Αργεντινής, τοπικά ΜΜΕ, σχολεία , πανεπιστήμια, π.χ. μίλησα με καθηγητή του COLEGIO NACIONAL BUENOS AIRES,  Που διδάσκει αρχαία ελληνικά και λατινικά, και οι μαθητές του, αργεντινοπουλα, έγραψαν υπέροχα κείμενα που θα διαβαστούν στα ελληνικά, λατινικά, αγγλικά και ισπανικά, προς την Αγγλία, για την επιστροφή των μαρμάρων ,

Θα ήταν τέλειο εάν μπορούσαμε να έχουμε παρουσία από Ελλάδα, τόσο πολιτική,  πολιτιστική όσο και καλλιτεχνική.

Δυστυχώς εμείς, δεν διαθέτουμε καθόλου χρήματα, λεω να βγάλω ένα προσωπικό  δάνειο για να καλυφτούν τα απαραίτητα έξοδα της εκδήλωσης εάν δεν βρεθεί σπόνσορας η επίσημη συμπαράσταση.

  Η χαρά μου όμως είναι πολύ μεγάλη,. Γιατί για πρώτη φορά, γίνεται κάτι τέτοιο στην Αργεντινή, μόνο που σκεφτούμε πως θα ακουστεί η φωνή του ελληνισμού και η διαμαρτυρία του, σε αυτή τη άκρη της γης…είναι κάτι που με συγκινεί παρά πολύ, όπως και η άμεση αντίδραση της αργεντινικης κυβέρνησης, που δέχτηκε να επιτρέψει τέτοια εκδήλωση, η οποία μας δίνει και την πιθανότητα  όχι μόνο να βοηθήσουμε και να προβάλλουμε την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, , αλλά και να καθοριστεί η ελληνική μέρα στην Αργεντινή, την οποία θα μπορούμε να γιορτάζουμε κάθε χρόνο.

Δρ. Χριστίνα Τσαρδίκου Πρόεδρος Δ.Σ. “Νόστος”

Ο αγώνας των Αποδήμων να παραμείνουν Έλληνες!!!

Φιλόδοξα τα σχέδια του Νόστου των ομογενών στο Μπουένος Άϊρες

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Με φόρα έρχεται ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση. 

Έντονα με το διψήφιο νούμερο στις κάλπες, με την τέταρτη θέση στο συνολικό αποτέλεσμα και με την τρίτη θέση, μη σου πω τη δεύτερη, στην Βόρεια Ελλάδα. ΣΤΗΝ Βόρεια Ελλάδα ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση , όπου ΤΟ ποσοστό θα είναι 27 της...

Το Κυπριακό ΔΕΝ ”λύθηκε” Ιούλιο 1974… Η Ομογένεια ΗΠΑ, να πράξει.

ΗΠΑ, 2024... Είναι εντυπωσιακή η απραξία-αφωνία του Ελληνισμού ΗΠΑ γιά τα 50 χρόνια από την εισβολή-κατοχή στην Κύπρο, Ιούλιο 1974. Γιά 50 χρόνια παράνομη κατοχή, από την Τουρκία, ποσοστού εδάφους 37% της Κύπρου. Η αφωνία, η απραξία ειδικά των ''ομογενειακών μας Οργανώσεων''...

Η AstraZeneca το νομικό έγγραφο που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, μετά από ομαδική αγωγή, στην εταιρεία.

Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων (τον περασμένο Μάρτιο) να αποσύρει εθελοντικά την άδεια κυκλοφορίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μόλις χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι το εμβόλιο δεν φέρει πλέον άδεια χρήσης. Σημειώνεται ΟΤΙ πως...

Eντυπωσιακή… ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Απόδημοι, επιστολική ψήφος.

Ανανεωμένο) Τελικό: 202.556 οι εγγραφές γιά επιστολική ψήφο. Οι περισσότεροι (153.322) είναι κάτοικοι Ελλάδας. 49.234 οι εκτός Ελλάδας που εγγράφηκαν συνολικά, από 128 χώρες. Ποσοστό 84.6% είναι στην δυτ. Ευρώπη, νεομετανάστες βασικά. Οι 49.234 αντιστοιχούν: Ευρώπη: 41.680 (84,6%)... Β. και Ν. Αμερική:...