Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑρχαιολογικάΟι Σκοπιανοί μας...

Οι Σκοπιανοί μας επιβάλλουν Οκτάκτινο αστέρι αντί Δεκαεξάκτινο ως έμβλημα στο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών στην Βέροια, Ερώτηση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη..

Έρευνα-ρεπορτάζ – ο δημοσιογράφος Νίκος Βάνης…

Με τη συμφωνία των Πρεσπών το 2018 με την Ελλάδα, θα πρέπει πλέον να αλλάξουν όλα!!!!!!!!!!!!

Μερικές από τις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια.

Μερικές από τις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια

(Εστάλησαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Σεπτέμβριο του 2021 οι πρώτες 162 παραβιάσεις και τον Σεπτέμβριο του 2022 οι πρώτες 263 παραβιάσεις)

Η ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ (βλέπε την λίστα που ακολουθεί)

Η καταγραφή των παραβιάσεων

1) Στο προοίμιο του συντάγματος των Σκοπίων υπάρχει αναφορά στην ASNOM (είναι η αντιφασιστική συνέλευση του 1944) όπου αναφέρεται το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του –κατά τους Σκοπιανούς– «μακεδονικού έθνους» και «μακεδονικού λαού», ενώ υπάρχει η απαίτηση για την κατάργηση των συνόρων που όπως λέει η ASNOM, χωρίζουν αδερφό από αδερφό και Μακεδόνα από Μακεδόνα. Επίσης, στο νέο Σύνταγμα των Σκοπίων, στο άρθρο 36, συνεχίζονται οι αλυτρωτικές αναφορές σε «Μακεδονία» και «μακεδονικό λαό».

2) Χρήση του όρου Μακεδονία στον εθνικό ύμνο των Σκοπίων. Ο τίτλος του συγκεκριμένου εθνικού ύμνου είναι «Ντένες ναντ Μακεντόνιγια», δηλαδή «Σήμερα πάνω απ’ τη Μακεδονία».

Makedonijapat. Κρατική επιχείρηση συντήρησης οδικού δικτύου. Περιλαμβάνει χάρτες με το όνομα «Μακεδονία» χωρίς το «Βόρεια». Οι χάρτες έχουν αφαιρεθεί όμως επίσημα έγγραφα όπως οι προκηρύξεις για εργολαβίες μιλούν για πολίτες της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

“Macedonia timeless”. Ιστοσελίδα προώθησης του τουρισμού στα Σκόπια. Χρηματοδοτείται τουλάχιστον από το 2008 από τη κυβέρνηση των Σκοπίων. Χρήση του όρου «Μακεδονία» χωρίς το «Βόρεια» συμπεριλαμβανομένου του σήματος και του σλόγκαν τους. Παράλληλα, δεν ξεχνούν να αναφέρουν την Οθωμανική προέλευση μνημείων, ποτέ δεν αναφέρουν όμως την ελληνική προέλευση. Επίσης οι Κύριλλος και Μεθόδιος παρουσιάζονται ως Σλάβοι.

Και χιλιάδες παραβίασης διαβάστε εδώ https://www.epitropiellinismou.gr/post/499

Οι Σκοπιανοί, αφού δεν μπορούν να εφαρμόσουν ούτε την λειψή και απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών, σε ότι αφορά ταυτότητες, άδειες οδηγήσεως και διαβατήρια και ὀδούς υπουργεία αλλά και τα αγάλματα και πολλά αλλά..

Τι ακριβώς συμβαίνει στο γειτονικό κρατίδιο.

Το ενδιαφέρον για τις νέες ταυτότητες ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, όταν ο Σκοπιανός υπουργός Όλιβερ Σπασόφσκι  ανακοίνωσε ότι μετά τις 12 Φεβρουαρίου 2024, οι παλιές ταυτότητες, οι άδειες οδήγησης και τα διαβατήρια δεν θα ισχύουν λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η υποχρέωση αλλαγής προσωπικών εγγράφων με τη νέα συνταγματική ονομασία προέκυψε από τη Συμφωνία των Πρεσπών, που υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2018, η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Φεβρουάριο του 2019.

Σύμφωνα με το άρθρο 1, παράγραφος 10 της συμφωνίας, τα προσωπικά έγγραφα πρέπει να αλλάξουν εντός πέντε ετών από την έναρξη ισχύος της συμφωνίας μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024.

Δυστυχώς, οι αρχές της πΓΔΜ δεν κατάφεραν να εναρμονίσουν ορισμένους από τους νόμους που σχετίζονται με τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως τη διαδικασία ταυτότητας, ενώ οι νόμοι για τα διαβατήρια και τις άδειες οδήγησης εναρμονίστηκαν επιτυχώς.

Τι γίνεται πραγματικά με ταυτότητες-πινακίδες-διαβατήρια.

«Τα προσωπικά έγγραφα που προορίζονται για εσωτερική χρήση, όπως τα δελτία ταυτότητας, θα παραμείνουν σε ισχύ», δήλωσε ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι στις 12 Ιανουαρίου, προσθέτοντας ότι θα εξεταστεί η επιλογή παράτασης της προθεσμίας για την αντικατάσταση των διαβατηρίων.

Η κυβερνιση Μητσοτάκη αφαιρεί το Δεκαεξάκτινο αστέρι έμβλημα τον Μακεδόνων και τοποθετεί Οκτάκτινο αστέρι στο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών στην Βέροια απαράδεκτο για τους απανταχού Μακεδόνες που προσβάλει την ιστορία της Μακεδονίας.

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Σχετικά με το οκτάκτινο αστέρι που χρησιμοποιείται ως έμβλημα στο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών στη Βέροια, αλλά και στον ιστότοπο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, κατέθεσαν ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος και ο Βουλευτής Ημαθίας Βασίλης Κοτίδης.

Στην ερώτηση αναφέρουν τα εξής:

Κυρία Υπουργέ,

Ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 5-1-2024 εγκαινίασε το αναστηλωμένο Ανάκτορο των αρχαίων Αιγών, τον «Παρθενώνα της Μακεδονίας» σε μια λαμπρή τελετή. Στην ομιλία του τόνισε ότι τόσο το Ανάκτορο όσο και τα εκθέματα του Πολυκεντρικού Μουσείου αποδεικνύουν τη διαχρονική Ελληνικότητα των Μακεδόνων σε πείσμα των άσπονδων γειτόνων μας που προσπαθούν να καπηλευτούν τη μακραίωνη ιστορία τους.

Παρατηρούμε όμως, εδώ και χρόνια, στην πρόσοψη του κεντρικού κτιρίου του Πολυκεντρικού Μουσείου την ύπαρξη ενός τουλάχιστον αμφιλεγόμενου όσο και περίεργου συμβόλου, ενός οκτάκτινου αστεριού της Βεργίνας. Το ίδιο οκτάκτινο αστέρι όλως περιέργως αποτελεί σήμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, καθώς και του διαδικτυακού τόπου του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών.

Ιστορικά το δεκαεξάκτινο αστέρι ή ήλιος της Βεργίνας αποτελεί σύμβολο των Αργεαδών Βασιλέων της Μακεδονίας, όπως άλλωστε αυτό αποτυπώνεται στη χρυσή λάρνακα του ΦιλίππουΒ΄, Βασιλέα των Μακεδόνων. Οι τέσσερις ακτίνες συμβολίζουν τα στοιχεία της φύσης(Γη- Θάλασσα – Φωτιά – Αέρας) και οι υπόλοιπες δώδεκα τους δώδεκα Ολύμπιους Θεούς. Το υπάρχον οκτάκτινο αστέρι δε συμβολίζει τίποτα και αποτελεί παραχάραξη του πιο ισχυρού θρησκευτικού συμβόλου των Μακεδόνων.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ.Υπουργός:

Γιατί δε χρησιμοποιήθηκε στην πρόσοψη του κεντρικού κτιρίου του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών το αυθεντικό μακεδονικό δεκαεξάκτινο σύμβολο;

Γιατί αποτελεί σήμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, καθώς και του διαδικτυακού τόπου του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών το οκτάκτινο αστέρι;

1. Τι συμβολίζει το οκτάκτινο αστέρι, καθώς, όσο και αν προσπαθήσαμε, δε βρήκαμε κάποια εξήγηση;
Ποιος ο λόγος της παραποίησης ενός ιστορικού θρησκευτικού συμβόλου 2.500 ετών; Υπάρχει κάτι που δεν έχουν πει; Άραγε, υπάρχει κάποια δέσμευση απέναντι στους αυτοαποκαλούμενους «Μακεδόνες» του γειτονικού μας κράτους;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΚΟΤΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

https://elliniki-lisi.gr/thema-parapoiimenos-o-ilios-tis-verginas-sto-neo-polykentriko-mouseio-ton-aigon

Αναμένουμε απάντηση από το υπουργείο πολιτισμού για το θέμα αυτό.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...