Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΟι Ισραηλινοί αναφέρουν...

Οι Ισραηλινοί αναφέρουν ότι η Ελλάδα έχει αναπτύξει ισραηλινές τεχνολογίες C-UAS , παρόμοιες με το Ισραηλινό Drone Dome ως απάντηση στις τουρκικές απειλές.

Τώρα, η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει ένα αντι-μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα (C-UAS) που χρησιμοποιεί ισραηλινή τεχνολογία για να αμυνθεί από την πρόσφατη αύξηση των τουρκικών παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου.

“Καθώς η Τουρκία συμπεριφέρεται ολοένα και περισσότερο ως αναξιόπιστος σύμμαχος, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αυξήσουν την υποστήριξή τους για την αυξανόμενη εταιρική σχέση Ελλάδας-Ισραήλ, ιδιαίτερα τις προσπάθειες για την ενίσχυση των C-UAS και άλλων δυνατοτήτων αεράμυνας”, τονίζει το ινστιτούτο που επηρεάζει σοβαρά πράγματα και καταστάσεις στις ΗΠΑ.

Το ελληνικό σύστημα μπορεί να «τυφλώσει» τα drones και να διαταράξει τις διαδρομές πτήσης τους, προσαρμόζοντας τις ισραηλινές τεχνολογίες στις ανάγκες της άμυνας του ελληνικού εδάφους.

Γιατί είναι όμως σημαντικό αυτός ο τρόπος δράσης;

Η επιθετικότητα της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, με την χρήση όλο και περισσότερων UAV, υπονομεύει την περιφερειακή σταθερότητα και συνοχή εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Η μεταφορά των ισραηλινών δυνατοτήτων αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογιών C-UAS, στην Ελλάδα ενισχύει την αποτροπή έναντι των τουρκικών πολεμικών δυνάμεων, αυξάνει τις αμυντικές δυνατότητες ενός κρίσιμου συμμάχου των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, αυξάνοντας τις δυνατότητες για οικονομική, ενεργειακή και ασφάλεια συνεργασία μεταξύ των χωρώνν της περιοχής και των Η.Π.Α.

Η Αθήνα έχει επεκτείνει τους δεσμούς της με άλλους εταίρους των ΗΠΑ μέσω της ανάπτυξης περιφερειακών δομών όπως το Φόρουμ Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (EMGF) και τις τριμερείς συμμαχίες.

Επίσης η ισραηλινή τεχνολογία C-UAS θα βοηθήσει τα μέγιστα στην ασφάλεια έργων όπως το EuroAsia Interconnector, το οποίο πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2024 και θα εισάγει ηλεκτρική ενέργεια από την Κύπρο και το Ισραήλ στην Ελλάδα, καθώς και το EuroAfrica Interconnector, που θα εισάγει ομοίως ενέργεια από την Αίγυπτο προς την ελληνική ηπειρωτική χώρα.

Ο Ari Cicurel, ανώτερος αναλυτής π στο ινστιτούτο JINSA, προσβλέπει στο Ισραήλ για την ελληνική αεράμυνα κατά των τουρκικών drones.

“Η Τουρκία έχει μακρά ιστορία παραβίασης των κανονισμών εναέριας κυκλοφορίας του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) στον εναέριο χώρο της Ελλάδας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να επεκτείνουν τη χρηματοδότηση για κοινή έρευνα και ανάπτυξη σε έργα C-UAS με το Ισραήλ και άλλους εταίρους στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να διερευνήσει τη χρηματοδότηση και τη συν-ανάπτυξη του ισραηλινού λέιζερ C-UAS, συμπεριλαμβανομένης του Iron Beam, τo οποίo παρουσιάστηκε στον Πρόεδρο Μπάιντεν στην πρόσφατη επίσκεψή του.

Το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας θα πρέπει επίσης να επεκτείνει την παρουσία των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, αναπτύσσοντας πρόσθετες αεροπορικές βάσεις στην Ελλάδα.

Γ. Γκιόλβας ένα ελληνικό υπερόπλο ακτίνων λέιζερ, Πολιτικοί και στρατιωτικοί σε θέσεις κλειδιά εκμεταλλεύτηκαν προς ίδιον όφελος αυτήν την φοβερή ανακάλυψη και τα πήραν χοντρά από την πώληση των σχεδίων στους Ισραηλινούς.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...