Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήWikileaksΝέες αποκαλύψεις από...

Νέες αποκαλύψεις από το Wikileaks

wikileaks.pngΤις επαφές που είχαν Έλληνες πολιτικοί και παράγοντες της δημόσιας ζωής με την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα αποκαλύπτουν τα έγγραφα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσω του Wikileaks.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύονται μέσω του δικτυακού τόπου The Press Project, η αμερικανική πρεσβεία ενημέρωνε λεπτομερώς την Ουάσινγκτον και άλλες πρεσβείες για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και για τις θέσεις Ελλήνων πολιτικών.

Μεταξύ των προσώπων για τους οποίους φέρεται να ενημέρωνε η αμερικανική πρεσβεία είναι του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του Γιώργου Καρατζαφέρη, του τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας Β.Μεϊμαράκη, της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, των τότε υπουργών Εξωτερικών Δ.Δρούτσα και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, της Ντόρας Μπακογιάννη, της βουλευτού του ΛΑΟΣ Νίκης Τζαβέλα, των βουλευτών της ΝΔ Απ.Τζιτζικώτα, Χρ.Σταϊκούρας και Ε.Παπαδημητρίου κ.ά.

Ακόμα γίνεται αναφορά στο θέμα της αναγνώρισης των πτυχίων αμερικανικών κολεγίων στην Ελλάδα, στην αγορά από τη χώρα μας μαχητικών αεροσκαφών F-16, σε ευρύτερα θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, αλλά και στις εμπρηστικές επιθέσεις της συναγωγής στα Χανιά.

Τον ελληνισμό στην Αυστραλία «αξιολογούσαν» οι ΑμερικανοίΤα τηλεγραφήματα που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής αφορούν στις περιόδους που πρεσβευτές των ΗΠΑ στην Αθήνα ήταν οι Τσαρλς Ρις και Ντάνιελ Σπέκχαρντ. Διαβάστε αναλυτικά τα τηλεγραφήματα στη διεύθυνση: http://thepressproject.gr/headline.php?id=5814

Την Πέμπτη νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι χιλιάδες απόρρητα τηλεγραφήματα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, από το φάκελο του Wikileaks, κυκλοφόρησαν ανεξέλεγκτα στο Διαδίκτυο χωρίς να έχουν αφαιρεθεί -όπως κάνει το site για να προστατεύσει τους εμπλεκόμενους και τις πηγές του- τα ονόματα αξιωματούχων και στοιχείων.

Το «φιάσκο», όπως το χαρακτηρίζουν αρκετοί, ξεκίνησε όταν το κλειδί αποκρυπτογράφησης των αρχείων του Wikileaks διέρρευσε από δημοσιογράφο του Guardian, και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και το μέλλον του ιστότοπου.

Τον ελληνισμό στην Αυστραλία «αξιολογούσαν» οι Αμερικανοί

 Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Καμπέρα -Aυστραλίας «αξιολογούσε» διάφορες εθνικές μειονότητες της χώρας, ανάμεσά τους και την ελληνική.

 Αυτό προκύπτει από τη δημοσιοποίηση διαβαθμισμένων αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων της ιστοσελίδας WikiLeaks.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η πρεσβεία της Καμπέρας απαντούσε σε ερωτήσεις αμερικανικών υπηρεσιών.

Σε απάντηση ερώτησης – που δεν έγινε γνωστή – με έγγραφο που έχει τίτλο «Καμπέρα – Προφίλ του Περιβάλλοντος Ασφαλείας» και το οποίο η πρεσβεία έστειλε στο FBI, στη CIA και στο αμερικανικό υπουργείο Αμύνης αναφέρει:

«Ναι, υπάρχει μεγάλη ελληνική κοινότητα καθώς και μαλαισιανή, λιβανέζικη, σερβική, ινδονησιακή και πακιστανική καθώς και αυξανόμενη κοινότητα αιθίοπων, σομαλών και σουδανών στο Σίδνεϋ και στη Μελβούρνη».

Καμία άλλη αναφορά στην ελληνική ομογένεια δεν υπάρχει, αλλά το γεγονός ότι συμπεριελήφθη σε έγγραφο μαζί με άλλες εθνικές μειονότητες, στις οποίες κατά τους Αμερικανούς ενδέχεται να υπάρχουν άτομα με τρομοκρατικές διασυνδέσεις στις τάξεις τους, είναι αξιομνημόνευτο.

Προφανώς και η ελληνική παροικία ήταν ή είναι υπό «παρακολούθηση», ισχυρίστηκαν παράγοντες της ομογένειας.

Το συγκεκριμένο έγγραφο αναφερόταν κυρίως σε διαδηλώσεις που έγιναν στην Αυστραλία για θέματα όπως το Παλαιστινιακό, του Κοσσυφοπεδίου κ.ά. που είχαν και «αντιαμερικανικό» χαρακτήρα./.ΝΕΑ-ΒΗΜΑ 

 

Μυστική συμφωνία της Κομισιόν με την Αegean σε βάρος της Ολυμπιακής με αντάλλαγμα την αγορά Airbus υποπτευόταν η πρεσβεία.

Επαφές με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Aegean Θεόδωρο Βασιλάκη και τον γιό του Ευτύχιο, είχε ο Αμερικανός πρέσβης με στόχο να αποτρέψει την αγορά αεροσκαφών Αirbus αντί των αμερικανικών Boeing.

Οι Αμερικανοί διπλωμάτες αναφέρονται σε φήμες σύμφωνα με τις οποίες η ευρωπαϊκή επιτροπή ασκούσε πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση αλλά σε εκκαθάριση της Ολυμπιακής.

 Σε αντάλλαγμα αυτών των πιέσεων, σύμφωνα πάντα με τις φήμες, η Aegean θα συμφωνούσε να αγοράσει αεροσκάφη τύπου Airbus. O διευθύνων σύμβουλος της Aegean παραδέχθηκε ότι είχε έρθει σε επαφή με ευρωπαίους διπλωμάτες σχετικά με την αγορά αεροσκαφών Airbus αλλά αρνήθηκε ότι υπήρξε οποιαδήποτε πίεση προς όφελος της εταιρείας του.

Η αμερικανική πρεσβεία πάντως δεν φάνηκε να πείθεται από τις εξηγήσεις του Βασιλάκη και σε σχόλιό της αναφέρει ότι οι Βρυξέλλες ήταν πράγματι σε θέση να βοηθήσουν την Αegean./ thepressproject.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...