Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠεριβαντολλογικά“Μια φούντωση μια...

“Μια φούντωση μια φλόγα…

http://tbn2.google.com/images?q=tbn:3waWBgsuN4N0rM:http://freefotos.gr/images/ii24qurzg17sfy4meugu.jpgέχω μέσα στην καρδιά, λες και μάγια μούχεις κάνει φραγκοσυριανή γλυκιά”. Τα διαχρονικό αυτό άσμα του Μάρκου Βαμβακάρη, που το ερμήνευσε και ο μεγάλος Γρηγόρης Μπιθικώτσης, είναι εξαιρετικά αφιερωμένο, στο περιβαλλοντολογικό έγκλημα που εξετελέσθη τώρα τον μήνα Αύγουστο, όπου μια φούντα καίει την Ελλάδα από άκρον εις άκρον, εδώ και μια 20ετία κάθε καλοκαίρι. Μόνο που τα τελευταία χρόνια ο συντονισμός των εμπρηστών είναι αξιοσημείωτος, σε σχέση με την ανοργανωσιά των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Κάθε καλοκαίρι όλοι οι Έλληνες πολίτες ζούμε με την αγωνία και την σκέψη “μήπως αυτήν την φορά καεί και το δικό μας σπίτι”. Και αυτό γιατί το πάθημα για μια ακόμα φορά, δεν έγινε μάθημα, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο την ίδια εποχή να φλέγεται ο δασικός πλούτος της χώρας μαζί με τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών.

Το 2007 κάηκε σχεδόν ολόκληρη η Πελοπόννησος, και σήμερα καίγεται η Αττική επί δύο ημέρες και δύο νύχτες. Εμείς ο Μακεδόνες αν και βρισκόμαστε χιλιόμετρα από την πύρινη ζώνη της Αττικής, ωστόσο μας θλίβει βαθύτατα να βλέπουμε με κομμένη την ανάσα να καίγονται ολόκληρα δάση, και ορισμένες περιουσίες απλών πολιτών, όχι όμως οι υπερπολυτελείς βιλάρες που ήταν γύρω τους, και με την πολιτεία να δείχνει από μια άποψη ότι πιάστηκε στον ύπνο.

Όμως οι εκτάσεις που κάηκαν δείχνουν πως κάποιο σχέδιο εξετελέσθη επακριβώς. Μας εξοργίζει το γεγονός πως ενώ η κυβέρνηση έλαβε προειδοποιητικά μηνύματα από τους ταραχοποιούς των Δεκεμβριανών, ότι σύντομα να κάψουν ολόκληρη την Αθήνα προκαλώντας μεγαλύτερες καταστροφές, απ΄ αυτές τις Πελοποννήσου το 2007, εντούτοις δεν τα έλαβε υπ΄ όψιν, καθώς επίσης δεν πήρε και το μάθημα από τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, ούτε από την πύρινη λαίλαπα που έκαψε την Χαλκιδική και Πελοπόννησο, για να μην έχουμε σήμερα και μια καμένη Αττική, και τα ξένα τηλεοπτικά κανάλια να κάνουν ρόμπα την Ελληνική κυβέρνηση, η οποία δεν πήρε τα ανάλογα μέτρα για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Ενώ για την πρόληψη αυτού του ανόητου παραμυθιού που λέγεται νέα γρίπη, ή γρίπη των χοίρων, μήνες τώρα ο Υπουργός Υγείας μας προετοιμάζει, και σχεδιάζει με κάθε λεπτομέρεια για το ενδεχόμενο πανδημίας. Μάλιστα το Υπουργείο Υγείας ξόδεψε εκατομμύρια Ευρώ και σε τηλεοπτικά σποτάκια, καθώς επίσης για το σκοπό αυτό προμηθεύτηκε η Ελλάδα με αυτά τα εμβόλια που αναμφίβολα δεν γνωρίζουμε τις παρενέργειες που θα προκαλέσουν στον άνθρωπο, με σκοπό δήθεν να προστατευθούν οι Έλληνες πολίτες. Έτσι λοιπόν όλα είναι έτοιμα για την ημέρα της κρίσης.

Για τις φωτιές όμως που πλήττουν κάθε χρόνο την χώρα μας, και που το γεγονός είναι υπαρκτό και όχι παραμύθι σαν αυτό της γρίπης, κανείς αρμόδιος φορέας δεν ενδιαφέρθηκε να προετοιμαστεί εγκαίρως, για να δράσει αποτελεσματικά.

Ούτε τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνει στις Μεσογειακές χώρες για την πυροπροστασία και τις πλημμύρες δεν τα απορρόφησαν για την αγορά πυροσβεστικών οχημάτων και αεροπλάνων.

Οι εθελοντές μας τρέχουν με αυτοθυσία για να βοηθήσουν, τελείως αφιλοκερδώς, αφήνουν πίσω τους οικογένειες, γονείς, σπίτια, και την δουλειά τους ακόμα για να προσφέρουν την πολύτιμη βοήθεια τους. Και όμως η πολιτεία και εδώ βάζει φρένο, παρ΄ όλο που υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από τους πολίτες που θέλουν να ενταχθούν στον εθελοντισμό, όπως είναι η Εθνική Ομάδα Διάσωσης που προσφέρει τεράστια βοήθεια σε κάθε καταστροφή στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Είναι  εξοπλισμένη πλήρως με οχήματα, ραντάρ, ελικόπτερα, ασθενοφόρα, μηχανήματα ακριβείας, και ασυρμάτους πάσης φύσεως. Είναι δε παντού παρόν, είτε για να βγάλει ακόμα και μια κότα από ένα ερειπωμένο κτίριο, είτε στις πύρινες ζώνες, είτε στην διάσωση ορειβατών, είτε σε ναυάγια, πλημμύρες, είναι οι πρώτοι που τρέχουν σώζοντας πολλούς ανθρώπους.

Παράλληλα στην Θεσσαλονίκη δημιουργήθηκε ένα σώμα εθελοντών Ελλήνων πυροσβεστών και αναδάσωσης “Ε. ΣΕ. ΠΑ” το οποίο διαθέτει 428 οχήματα και οι εθελοντές εκπαιδεύονται σε διεθνή σχολή, αλλά δυστυχώς η πολιτεία δεν παρέχει για τα οχήματα τους πινακίδες κυκλοφορίας.

Στις φωτιές της Αττικής από την πρώτη μέρα η Ε.ΣΕ.ΠΑ από την πρώτη κιόλας ημέρα έφυγε για να προσφέρει βοήθεια με 32 οχήματα και 102 εθελοντές, πληρώνοντας μάλιστα τα καύσιμα και διόδια 3.800 Ευρώ χωρίς να τους τα επιστρέψουν.

Ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας θα έπρεπε να ζητήσει την βοήθεια τους και να τους τροφοδοτήσει με καύσιμα την ίδια ώρα που οι κάτοικοι πολλών περιοχών της Αττικής ζητούσαν απεγνωσμένα πυροσβεστικά οχήματα, για να σώσουν τις περιουσίας τους, διότι είχαν τελειώσει τα καύσιμα της εθελοντικής ομάδα Ε. ΣΕ. ΠΑ και δεν μπορούσαν να προσφέρουν βοήθεια στην Αττική που καιγόταν ακόμα, έτσι λοιπόν η ομάδα επέστρεψε άπραγη.

Κανείς από την κυβέρνηση δεν τους έδωσε σημασία, αδιαφορώντας παντελώς. Ύστερα πώς να μην καούν τα δάση και οι περιουσίες του κόσμου με τέτοιους ανεύθυνους πολιτικούς.

Η συγκεκριμένη εθελοντική πυροσβεστική ομάδα όχι μόνο δεν είχε βοήθεια από το κράτος, αλλά ταλαιπωρήθηκα πολύ, καθώς κάθε τόσο την έτρεχαν στα δικαστήρια, ενώ εκ των προτέρων γνώριζαν ότι θα δικαιωθεί.

Για παράδειγμα ενώ είχαν σε λειτουργία τα κόκκινα φανάρια των οχημάτων και έτρεχαν στον τόπο της πυρκαγιάς, στα διόδια τους σταματούσαν για να πληρώσουν το αντίτιμο, λες και πήγαιναν βόλτα. Σε μια τέτοια περίπτωση το πρώτο όχημα έπρεπε να σπάσει την μπάρα και να συνεχίσει να τρέχει προς το μέρος όπου καλέστηκαν, ακολουθώντας τα άλλα 9 πυροσβεστικά οχήματα, αλλά και αρκετά περιπολικά της αστυνομίας. Αντί αυτού κατέληξαν στις δικαστικές αίθουσες, όπου και βέβαια αθωώθηκαν.

Μια άλλη περίπτωση ήταν να περάσουν με κόκκινο όπως προστάζει το καθήκον, όπου και αθωώθηκαν παμψηφή στα δικαστήρια που κατέληξαν.

Έχουν επίσης περάσει από αυτόφωρο οι δέκα οδηγοί των πυροσβεστικών οχημάτων μαζί με τους εθελοντές, με την κατηγορία της παραποίησης αρχής των οχημάτων, λόγω του ότι έβαλαν σε λειτουργία το κόκκινο φάρο των οχημάτων τους, φυσικά και πάλι αθωώθηκαν.

Όμως παρά τα όποια εμπόδια η Ε. ΣΕ. ΠΑ συνεχίζει ακάθεκτα το εθελοντικό της έργο, άλλωστε γι΄αυτόν τον σκοπό δημιουργήθηκε . Αν μη τι άλλο αυτούς τους ανθρώπους τους αξίζουν συγχαρητήρια, και όχι χειροπέδες σε κάθε κίνηση πυρόσβεσης.

Και όμως οι πολιτικοί μας νοιάζονται μόνο για το δικά τους τζαμπαντάν αυτοκίνητα που θα παραλάβουν από την βουλή κερασμένα από τον Έλληνα πολίτη που όταν καίγεται ενώ μπορεί να πάρει χέρι βοηθείας από τους εθελοντές, κόβεται όμως σαν μαχαίρι, ενώ παραδίδονται στις φλόγες οι περιουσίες τους.

Οι κουρσάρες των πολιτικών και μάλιστα οι οικολογικές να είναι καλά, για να πάνε ξεκούραστα στα νησιά του Αιγαίου, Ιονίου, Κυκλάδες, για να αερίσουν και να μουλιάσουν τα κουρασμένα κορμιά τους την ώρα που το οικολογικό έγκλημα ολοκληρώνεται και γι΄ αυτό το καλοκαίρι, και με τους εθελοντές πυροσβέστες της Ε. ΣΕ. ΠΑ να γυρίζουν άπραγοι, διωγμένοι από τους ίδιους τους πολιτικούς.

“Αχ Πατρίδα μου” (όπως λέει και το τραγούδι του Νότη Σφακιανάκη) που κάθε χρόνιο καίγεσαι στην πυρά.

“Αχ μια φλόγα φούντωσε, αχ, αχ, ως ποτέ ο λαός θα κάνει αχ”.

Δεν αλλάζει τίποτα όσο οι εντολοδόχοι του εξωτερικού μας κουμαντάρουν, και με την πολιτική μας ηγεσία να υπακούει πιστά, και του χρόνου τέτοια εποχή πάλι θα καίγεται η Ελλάδα, πάλι θα διώξουν τους εθελοντές, και πάλι θα καούν τα δάση που μας απόμειναν, και οι περιουσίες πολιτών.

Ίσως όταν η πολιτική νομενκλατούρα πάψει να επικρατεί, κάποιος θα νοιαστεί και για την άλλοτε δοξασμένη χώρα που λέγεται Ελλάδα, που δεν θυμίζει πλέον σε τίποτα το κάθε τι Ελληνικό.

Χωρίς το πράσινο τοπίο δεν διαφέρει και πολύ από το Αφγανιστάν και το Τατζικιστάν!!!!!!!

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» μέσω του θεσμού των «Μαθητικών Εφημερίδων» και το Γραφείο Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα 

Η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» μέσω του θεσμού των «Μαθητικών Εφημερίδων» και το Γραφείο Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ευρώπης» με θέμα «Η Δημοσιογραφία ως πυλώνας Δημοκρατίας. Η Δημοκρατία ως...

Για τον Σεπτέμβριο πάει η επανέκδοση της ιστορικής Ελευθεροτυπίας. 

Για τον Σεπτέμβριο πάει η επανέκδοση της ιστορικής Ελευθεροτυπίας. Οι υπεύθυνοι της εταιρίας Alter Ego δεν βιάζoνται να προχωρήσουν σε επανέκδοση της ιστορικής εφημερίδας. Mετά την εξαγορά του τίτλου έγιναν κάποιες κινήσεις και επαφές για επιλογή στελεχών που θα τεθούν...

”Mονή της Χώρας”. Γιατί οι διαμαρτυρίες; Την εκκλησία στην Κων/πολη, μετάτρεψε σε τζαμί, η Τουρκία, επίσημα, 6 Μαίου 2024, δηλ. 571 χρόνια μετά την...

''Mονή της Χώρας''. Γιατί οι διαμαρτυρίες; Την εκκλησία στην Κων/πολη, μετάτρεψε σε τζαμί, η Τουρκία, επίσημα, 6 Μαίου 2024, δηλ. 571 χρόνια μετά την ''άλωση της Πόλης''. Χτίστηκε, επί βυζαντινής αυτοκρατορίας, τον 13ο αιώνα. Η μετατροπή δεν ενόχλησε πατριαρχείο...

Με φόρα έρχεται ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση. 

Έντονα με το διψήφιο νούμερο στις κάλπες, με την τέταρτη θέση στο συνολικό αποτέλεσμα και με την τρίτη θέση, μη σου πω τη δεύτερη, στην Βόρεια Ελλάδα. ΣΤΗΝ Βόρεια Ελλάδα ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση , όπου ΤΟ ποσοστό θα είναι 27 της...