Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘέσεις εργασίαςΛουκέτα στις επιχειρήσεις...

Λουκέτα στις επιχειρήσεις λόγω του αντικαπνιστικού νόμου» 

Ρεπορτάζ Ο δημοσιογράφος Νίκος Βάνης

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, βάζει Λουκέτα στις επιχειρήσεις λόγω του αντικαπνιστικού νόμου» 

Ακόμα και στα κέντρα διασκέδασης δεν επιτρέπεται πλέον το κάπνισμα.

Δεν τοποθετούνται τασάκια στα τραπέζια και σε αρκετές επιχειρήσεις υπάρχει εντολή προς τους σερβιτόρους να υπενθυμίζουν ευγενικά στους θαμώνες ότι το κάπνισμα απαγορεύεται.

Ωστόσο σε ορισμένα νυχτερινά κέντρα υπάρχει ανοχή στο κάπνισμα, με ευθύνη των πελατών, παρότι τα πρόστιμα για τις μεγαλύτερες σε τετραγωνικά επιχειρήσεις ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ.

«Οι επιχειρηματίες θα οδηγηθούν αναπόφευκτα στο κλείσιμο των καταστημάτων τους» καθώς θα υπάρξουν «παράπλευρες» απώλειες. «Οι επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να μειώσουν τις δαπάνες τους και ως εκ τούτου θα μειώσουν σημαντικά το προσωπικό τους»

Επιχείρηση στη θεσσαλονικη επιβληθεί πρόστιμο 15000 στα κέντρο διασκέδασης

Η ύφεση στην οικονομία έχει οδηγήσει στη μείωση του τζίρου κατά μέσο όρο 48%. Σύμφωνα με τους γνώστες της αγοράς η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στη χώρα θα φέρει τουλάχιστον 15-20 χιλιάδες λουκέτα στις επιχειρήσεις του κλάδου και 80.000 νέους ανέργους.

Σύμφωνα με τον elliniko fenomeno gr fenomeno news «υπάρχουν έντονοι φόβοι για λουκέτα στις επιχειρήσεις λόγω του αντικαπνιστικού νόμου» τόνισε ο γ.γ και μας εξηγεί τους δύο βασικούς λόγους:

Ο πρώτος λόγος που θα οδηγήσει σε λουκέτο τις επιχειρήσεις είναι τα «τσουχτερά» πρόστιμα

Τα πρόστιμα είναι δυσβάσταχτα και δεν μπορεί να τα σηκώσει μία επιχείρηση

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο αντικαπνιστικός νόμος, ο τζίρος είναι πεσμένος.

Για μια μικρή επιχείρηση μπορεί να σημαίνει ακόμα και εξόντωση.

Οι επιχειρηματίες διατυπώνουν τις ενστάσεις τους που αφορούν κυρίως στα πρόστιμα που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις καθώς και στην επάρκεια των ελεγκτικών μηχανισμών.

Μάλιστα όπως προειδοποιούν ο αντικαπνιστικός νόμος θα επιφέρει κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και απώλειες δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις παραμένει στα 500 ευρώ το πρόστιμο για τον υπεύθυνο διαχείρισης ή προϊστάμενο εκτός από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πάνω από 100 τ.μ.

Για την κατηγορία των κέντρων εμβαδού άνω των 100τ.μ. το πρόστιμο ξεκινά από 2.000 ευρώ και για κάθε υποτροπή ανεβαίνει κατά 2.000 ευρώ μέχρι την πέμπτη υποτροπή οπότε θα επιβάλλεται ποινή 10.000 ευρώ και οριστική ανάκληση άδειας.

Για τα νυχτερινά κέντρα και τους χώρους εστίασης άνω των 300 τ.μ. τα πρόστιμα για τους υπευθύνους των καταστημάτων ξεκινούν από 6.000 ευρώ και ανεβαίνουν κατά 1.000 ευρώ για κάθε υποτροπή.

Για όσους καπνίζουν σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους στους οποίους συναθροίζονται ανήλικοι όπως παιδικοί σταθμοί, σχολεία, παιδικές χαρές κτλ. το πρόστιμο είναι στα 200 ευρώ.

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...