Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΚωνσταντίνος Αϊβαλιώτης Βουλευτής...

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης Βουλευτής Β’ Αθήνας

webradiofenomeno.jpghttp://www.laosekloges.gr/images/logo-laos.gifΗ Συνέντευξη του που είχε πραγματοποίηθει  στις 15 Σεπτεμβρίου 2009 στο ψηφιακό ραδιόφωνο elliniko-fenomeno.com ,με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη, όπου ανάπτυξαν πολλά θέματα επίκαιρα ,άκρως ενδιαφέροντα για τον Έλληνα πολίτη, ενόψει  των εθνικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Στην συζήτηση δόθηκε ιδιαίτερο βάρος μεταξύ άλλων ,για την πολιτική κατάσταση και την εξωτερική πολιτική της χώρας,την λεγόμενη φοροδιαφυγή ,την τεράστια σπατάλη του δημοσίου χρήματος ,όπως επίσης για το πολιτικό κόμμα ΛΑ.Ο.Σ μιλώντας ως εκπρόσωπος του με την βουλευτική, του θητεία στο Ελληνικό κοινοβούλιο ,παλιότερα δε, και ως Ευρωβουλευτής

Νίκος Βάνης: Λοιπόν, όπως λέγαμε, έτσι συντονισμένοι εδώ, στο ψηφιακό ραδιόφωνο και φυσικά, εκτάκτως εδώ, έχουμε την τιμή να συνομιλούμε με έναν νέο πολιτικό, άφθαρτο και φυσικά, όχι από “τζάκι”.

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Γεια σας. Χαίρομαι που μιλάω στον κόσμο της πρωτεύουσας της Μακεδονίας.

Νίκος Βάνης: – Παρακολουθώ την πορεία σας από την πρώτη στιγμή που εμφανιστήκατε στον πολιτικό στίβο και θεωρώ το έργο σας πολύτιμο. Κάνατε μεγάλο και σπουδαίο έργο και στην Ευρωπαϊκή ένωση και σαν εργαζόμενος, αλλά και μετέπειτα δίπλα σε μεγάλα ονόματα πολιτικών. Μπορώ να πω πως βάλατε το ανάλογο λιθαράκι για να πάει η Ελλάδα μπροστά, τόσο στα εθνικά, όσο και σε πολλά άλλα θέματα.

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Μιλάμε για τα όργανα της Ευρωπαϊκής ένωσης και η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για πολύ σκληρό στίβο. Είσαι Έλληνας και είναι όλοι οι υπόλοιποι ξένοι. Πρέπει λοιπόν να έχεις την διπλωματικότητα να του δίνεις στο αυτί του καθενός να χωνεύει τα εθνικά συμφέροντα ,με τρόπο σύγχρονο και χωρίς να προκαλείς, επειδή, έτσι για να το πούμε και πολύ απλά, δεδομένου ότι μας ακούει πολύς κόσμος και μάλιστα κόσμος απλός.

Νίκος Βάνης:  Ναι, ναι  σωστά, έτσι είναι

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Μας έχουνε στη μπούκα. Δηλαδή, στην Ευρωπαϊκή ένωση η Ελλάδα περνάει Ως μια χώρα που έχει ένα μόνιμο πρόβλημα. Δεν τα πάει καλά με τους γείτονές της. Και η εντύπωση αυτή δημιουργείται, για ποιο λόγο; Διότι έχουμε προκλητικούς γείτονες, οι οποίοι παίρνουν αέρα ο ένας από τον άλλον. Οι Σκοπιανοί αν έβλεπαν ότι έχουμε μια άλλη πολιτική κατά της Τουρκίας κι επειδή θα είχαμε ευθυγραμμιστεί, δεν θα είχαν αέρα να αμφισβητούν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Το ίδιο συμβαίνει με τους Αλβανούς.

Όποιος από τον περίγυρο μας βλέπει ότι είμαστε υποχωρητικοί, παίρνει αέρα. Αυτό που μου συνέβη εμένα – και μου έχουν συμβεί πολλά στα δεκατέσσερα χρόνια που ήμουν στις Βρυξέλλες – τέλος πάντων, αυτό που μου συνέβη όμως και το θυμάμαι τώρα, γιατί τέτοιες μέρες είχε γίνει την τελευταία φορά, είναι ότι με είχαν πιάσει τρεις φορές στα κατεχόμενα οι Τουρκοκύπριοι. Ξέρετε, εγώ πήγαινα με αποστολές της Ευρωβουλής για να κόψουμε τα λεφτά που προσφέρονταν στους Τουρκοκύπριους.

Τουρκοκύπριοι έπαιρναν 259.000,000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή ένωση και εμείς ισχυριζόμασταν ότι τα δίνουμε για ανακαίνιση στρατοπέδων για εξοπλισμό και τα λοιπά. Ήτανε δύσκολη η αποστολή, να πας με κάμερα μέσα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, να αποδείξεις ότι πράγματι τα λεφτά της Ε.Ο.Κ. γίνονται καψιμί, γίνονται στρατώνες, γίνονται τζιπ, και τα λοιπά. Και το αποδείξαμε. Και πρέπει να σας πω ότι αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος, διότι παρά την ταλαιπωρία που πέρασα,  το να συλληφθείς από τους Τουρκοκύπριους δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία.  Παρ’ όλα αυτά, είμαι υπερήφανος, γιατί σήμερα το 70% των κονδυλίων που είχανε δεσμευτεί για τους Τουρκοκύπριους, είναι παγωμένα.

Για το υπόλοιπο 30% ζητάνε δικαιολογητικά. Λοιπόν, ο καθένας μας, όπως είπατε, βάζει ένα μικρό λιθαράκι και από εκεί και πέρα, σημασία έχει να μη κολώνεις, να μη βάζεις νερό στο κρασί σου με το σκεπτικό “δεν πειράζει, ας πάρω ένα βαθμό παραπάνω” ή “ας κάνω το παπί και ας καταστραφεί η Ελλάδα, η Κύπρος, ή ας πάθουνε ζημιά” Όποιος το κάνει αυτό και πηγαίνει στα έδρανα της Ευρωπαϊκής ένωσης νομίζω ότι δεν πρέπει να τα έχει καλά με την συνείδησή του.

Νίκος Βάνης: Πάντως από σας ήταν, νομίζω κι από τον αρχηγό σας, τον Γ.Καρατζαφέρη που βγήκε ότι όσον αφορά το θέμα της Μακεδονίας, πήγαν να το “πνίξουν” τα μεγάλα κόμματα , αλλά και το θέμα των κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο, που ψήφισαν Έλληνες βουλευτές και εκεί θα πάω, να παραμείνουν τα στρατεύματα τα κατοχικά στην Κύπρο. Γι αυτό είπα ότι ο αγώνας σας είναι μεγάλος. Μπορώ να πω ότι τα χρόνια που είσαστε στην Ε.Ε. και είναι αρκετά χρόνια, προσφέρατε πάρα πολλά στον Eλληνικό λαό. Αυτά φυσικά ο κόσμος δεν τα γνωρίζει.

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Κάτι προσπαθήσαμε να κάνουμε. Σας λέω, όποιος δεν βοηθάει ην πατρίδα του όταν βρίσκεται σε ξένους οργανισμούς, δεν θα πρέπει να αισθάνεται καλά μετά σε επίπεδο συνείδησης. Δηλαδή, είμαστε κατ’ αρχάς λίγοι οι Έλληνες για να είμαστε διχασμένοι. Εγώ δεν πιστεύω στον διχασμό, δεν πιστεύω στα χρώματα. Όλοι οι Έλληνες μπλέ, πράσινοι, κόκκινοι, είναι Έλληνες. Δεν υπάρχουν διαχωρισμοί κομματικοί, διότι κανένας δεν περισσεύει σ’ αυτόν τον τόπο, έτσι;

Αρκετά φαγωθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια. Αρκετά μοιραστήκαμε με τα καφενεία με τα κόκκινα, με τα μπλε και τα πράσινα. Κι εμείς στον λαϊκό χώρο του συναγερμού, που έχουμε ανθρώπους από την δεξιά μέχρι τις παρυφές της αριστεράς, κάναμε πράξη την εθνική συμφιλίωση. Και για την ψηφοφορία στην Ευρωβουλή, πράγματι ήταν από τις πολύ πικρές στιγμές που έχουμε νοιώσει. Διότι απλά υπάρχουν Ευρωβουλευτές οι οποίοι δεν ασχολούνται, δεν έχουν συνεργάτες οι οποίοι na προσέχουν τα ζητήματα, δεν είναι μερακλήδες, δεν είναι άνθρωποι που τους καίγεται η ψυχή για ορισμένα θέματα. Και πράγματι, πάνε και ψηφίζουνε άρες-μάρες κουκουνάρες, έτσι για να το πω απλά, λόγω της έλλειψης επαρκούς γραφειοκρατικής υποδομής κ.λ.π. Εμείς ήμασταν πάνω σαν μυρμηγκάκια

Τόσα χρόνια, προσπαθούσαμε κάτι να κάνουμε. Να προστατεύσουμε τους βουλευτές με τους οποίους δουλεύαμε και οι οποίοι δεν ήταν τυχαίοι. Δηλαδή εμένα δεν με επέλεξε ο Νικήτας Κακλαμάνης επειδή ήταν συγγενής μου ή επειδή ήμουν κολλητός του. Με επέλεξε για τον λόγο ότι ήξερε πως ήμουνα καλός όταν δούλευα για τον Γιάννη τον Παλαιοκρασά. Και ο Γιάννης Μαρίνος, ο μεγάλος της δημοσιογραφίας, χρόνια στον Ταχυδρόμο, δάσκαλος στο Βήμα σήμερα ακόμη αρθρογραφεί, δεν με επέλεξε επειδή ήμουν φίλος του.

Με επέλεξε επειδή είχα μια καριέρα πίσω μου με τον Κακλαμάνη. Όπως και ο Σταύρος ο Ξαρχάκος, ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης, ο Ευρωβουλευτής. Με επέλεξε με εντελώς ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Και το ίδιο έκανε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μου έκανε την τιμή να με έχει υπεύθυνο του γραφείου του στην Ευρωβουλή, παράλληλα με την εργασία μου στην Γ.Γ. της Ευρωβουλής. Δούλευα υπεύθυνος στο γραφείο του και ταυτίστηκα με αυτόν τον αγώνα που έκανε, τραβήξαμε πολλά. Πήγαμε στα Σκόπια. Μέσα στο στόμα του λύκου. Εκεί, στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων, τους τα είπε χύμα και τσουβαλάτα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Τους είπε “δεν θα μπείτε ποτέ στην Ε.Ε. αν δεν σταματήσετε τις προκλήσεις έναντι του ελληνικού λαού” με ένα τρόπο ήπιο, ομαλό, αλλά σκληρό. O πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν έχει “δαντελένιες εκφράσεις” και δεν βάζει νερό στο κρασί του. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είναι όπως πρέπει να είναι ένας Eυρωπαίος πολιτικός και όπως πρέπει να είναι ένας Έλληνας. Και πρέπει να πούμε ότι, αν και δεν είμαστε καταγωγής Μακεδόνες, για την Μακεδονία γινόμαστε Μακεδόνες, όπως και για την Κύπρο γινόμαστε Κύπριοι και για την Β. Ήπειρο, Βορειοηπειρώτες.

Δεν χρειάζεται να έχεις γεννηθεί εκεί. Εγώ, είμαι νησιώτης. Κατάγομαι από την Ικαρία και έχω μεγαλώσει στην Σύρο. Αισθάνομαι όμως Μακεδόνας γιατί πλήττεται η καρδιά της Ελλάδας. Αυτή είναι η καρδιά της Ελλάδας. Η Μακεδονία. Είτε το θέλουμε, είτε όχι.

Νίκος Βάνης: Να ρωτήσω κάτι άλλο. Με την εμπειρία σας στην Ευρωβουλή, αλλά και σαν βουλευτής στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων, πού βλέπετε να οδηγείται το Σκοπιανό θέμα; Θέλω να πω, που το πάνε το θέμα των Σκοπίων οι Αμερικανοί; Γιατί από πίσω κρύβονται ασφαλώς οι Αμερικανοί. Το γνωρίζετε αυτό.

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Κοιτάξτε. Να σας πω. Σε μεγάλο βαθμό έτσι είναι. Όμως όταν δεν έχεις νύχια να ξυστείς, δεν μπορεί να σου φταίνε οι άλλοι. Τι εννοώ. Ζήτησα από την Κομισιόν όταν ήμουν υπάλληλος ακόμη επάνω, να μού πουν πόσα λεφτά έχουν δώσει στα Σκόπια από την Ε.Ε. Δηλαδή, δωρεάν και δάνεια. Μού στέλνει λοιπόν ένα χαρτί ο επίτροπος και μού λέει ότι στα Σκόπια δόθηκαν τα χρήματα χωρίς να πει η Ελλάδα το παραμικρό βέτο. Δόθηκαν. Είτε ήταν ο Μητσοτάκης, είτε ο Σημίτης, είτε ο Αντρέας. Όλοι μαζί.

Από το 92 έως τώρα 1,1 δις ευρώ. Ξέρετε, για ένα κρατίδιο, και μάλιστα, εντάξει, το ξέρουμε όλοι τι σημαίνει Σκόπια, 1,1 δις ευρώ, είναι πακτωλός χρημάτων. Δόθηκαν λοιπόν, χωρίς η Ελλάδα να πει τίποτα και με στεναχωρούσε το γεγονός ότι την ίδια ώρα που αυτοί έφτιαχναν τον ανδριάντα του Φιλίππου ή ονόμαζαν το αεροδρόμιο τους “Μ. Αλέξανδρος” την ίδια ώρα, η Ελλάδα δεν τους έκανε μια χειρονομία να αντιληφθούν στα όρια της Ε.Ε. ότι δεν μπορούν να κάνουν ότι τους αρέσει. Είναι πικρές οι στιγμές ενός Έλληνα, ο οποίος βρισκόταν εκεί που βρισκόταν ως υπάλληλος του Ευρωκοινοβουλίου και βλέπει να τον αδειάζει η κυβέρνηση της χώρας του.

Σας το λέω και δεν μιλάω πολιτικά, εμένα δεν με αγγίζουν οι κομματικοί φανατισμοί, από εμένα δεν θα ακούσετε ούτε ακρότητες, ούτε εξαλλοσύνες, ούτε τίποτα. Λέω όμως ξερά γεγονότα. Δεν μπορείς να δουλεύεις στην Κομισιόν και μιλάω και για τους άλλους συναδέλφους μου τους Έλληνες και να βλέπεις την Eλληνική κυβέρνηση, όποια κυβέρνηση, να υποχωρεί έναντι των Τούρκων με το Σκοπιανό. Αυτά είναι τρελά πράγματα. Δεν τα κάνει κανείς.

Νίκος Βάνης: Σωστά. Να πούμε κάτι άλλο. Τόσα χρήματα, πακτωλός χρημάτων, όπως είπατε, πηγαίνουν και στα κατεχόμενα, στην Κύπρο. Φυσικά χάρη σε σας και στο κόμμα σας, που κάνατε μεγάλο αγώνα. Αυτό είναι αποδεδειγμένο και εμείς οι Μακεδόνες το γνωρίζουμε καλά. Και για τον λόγο αυτό το ΛΑΟΣ έχει πάρει τους περισσότερους ψηφοφόρους εδώ, στην Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Μακεδονία γενικότερα. Και θ’ ανέβει ακόμη περισσότερο. Θα δείτε ότι εδώ στην Μακεδονία θα ψηφίσει περισσότερος κόσμος απ’ όσους ψήφισαν. Το βλέπω σε καθημερινή βάση. Ακούω “θα ψηφίσουμε τον Καρατζαφέρη”.

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Και τους ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη που μας δίνουν.

Νίκος Βάνης: Κάνατε όμως και πολλά βήματα. Και το κόμμα σας επίσης. Με την ευκαιρία να σας ευχηθώ “χρόνια πολλά” γιατί απ’ ότι ξέρω, σαν χθες ιδρύθηκε το κόμμα σας

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης:  Ακριβώς. στις 14 του Σταυρού, σαν χθες, ιδρύθηκε το κόμμα μας. Μια μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε ένας μόνον άνθρωπος, ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Μόνος του. Βρεθήκαμε από το μηδέν στην κυριολεξία, στο 2,2% στο 3,8% στο 4,2% στο 7,2% στις Ευρωεκλογές και έπεται και συνέχεια. Εγώ είμαι πεπεισμένος

Νίκος Βάνης:  Για να σας προλάβω, να πιάσουμε το δεκάρι;

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Κοιτάξτε. Εγώ, κρατάω πάντα το μικρό καλάθι που πρέπει, διότι μ’ ενδιαφέρει να έχουμε μία ψήφο παραπάνω από τις εθνικές εκλογές. Μ’ αρέσει να συγκρίνω εκλογές ομοειδείς. Στις εθνικές εκλογές πήραμε 3,8 . Θέλουμε μια ψήφο παραπάνω. Αλλά για να σας προβοκάρω λίγο θα πω ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει ο Καρατζαφέρης πρωθυπουργός.

Νίκος Βάνης: Το πιστεύουμε ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο. Και το βλέπουμε από τον κόσμο. Ο κόσμος κρίνει. Εγώ, που είμαι άνθρωπος της αγοράς και του πεζοδρομίου, Βλέπω τον κόσμο να πηγαίνει προς αυτή την κατεύθυνση. Και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ έχουν χάσει, κ. Αιβαλιώτη, γιατί άλλα έλεγαν στον κόσμο και άλλα έκαναν. Ο κόσμος δεν είναι παλαβός. Ξέρει τι κάνει και ξέρει που να δώσει την ψήφο του.

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης:  Ναι, είναι έτσι όπως τα λέτε.

Νίκος Βάνης: Και κάτι άλλο. Επειδή ακούμε για την οικονομία, που νομίζω είναι και το αντικείμενό σας. Σωστά;

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Βεβαίως. Είμαι οικονομολόγος.

Νίκος Βάνης:  Θα σας πάω λίγο πίσω. Στη δεκαετία του 70. Και θα πάμε στο δημόσιο χρέος που είχε η Ελλάδα τότε. Στην αναλογία της δραχμής σε σχέση με το δολάριο και το μάρκο. Τότε, ένα μάρκο ισοδυναμούσε με δύο δραχμές. Επανήλθαμε και σας έβαλα να ακούσετε και το “Μακεδονία ξακουστή” .Το τραγούδι το οποίο κυκλοφόρησε περίπου δεκαπέντε με δεκαέξι χρόνια πριν και του οποίου τον δημιουργό τον κυνηγούσαν οι Σκοπιανοί και τον κυνηγούσε και η πατρίδα μας εδώ. Και είναι από τα απαγορευμένα τραγούδια που δεν παίζονται εδώ στις μπάντες της Β. Ελλάδας. Κι αυτό είναι ντροπή.

Προσωπικά το παίζω πολλά χρόνια, πάνω από δέκα και στα αναλογικά αλλά και στα ψηφιακά ραδιόφωνα. Ας επιστρέψουμε τώρα στην οικονομία, στις αναλογίες του τότε με το σήμερα αλλά και σ’ αυτό που ακούω από τότε που ήμουν νεότερος, ότι δηλαδή η οικονομία δεν πάει καλά. Έχω φτάσει 53 χρόνων και Ακόμη ακούω το ίδιο ρητό “δεν πάει καλά η οικονομία, χρωστάμε πολλά λεφτά”. Δηλαδή σε όλη την πορεία της ζωής μου, ακούω ότι δεν πάει καλά η οικονομία.

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Παιδιά έχετε;

Νίκος Βάνης:  Έχω δύο. 

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Να σας ζήσουν. Μήπως ακούτε μια φωνούλα από ένα μωράκι;

Νίκος Βάνης: Ναι, ναι. Ακούω.

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Είναι η μικρή μου κόρη. Είναι 20 μηνών. Σας πληροφορώ, ότι ακόμη κι όταν θα φτάσει η κόρη μου στην ηλικία σας, όσο είστε τώρα εσείς και να ζήσετε, να είστε πάντα καλά, τα ίδια πράγματα θ’ ακούει. Για τα χάλια της οικονομίας. Τα ίδια θ’ ακούνε τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας, όταν θα φτάσουν στην ηλικία σας. Έχει Φτάσει πλέον να είναι ένα ανέκδοτο αυτή η ιστορία. Κοιτάξτε, εγώ είδα έναν Καραμανλή και μιλάω χωρίς φανατισμό, εντάξει, ο άνθρωπος είναι πικραμένος, αποχωρεί από την καρέκλα του πρωθυπουργού, αυτό είναι γεγονός, αλλά δεν περίμενα ποτέ ένας Καραμανλής, ένα άνθρωπος ο οποίος έχει γεννηθεί στην Μακεδονία, να χαρίζει την εξουσία στον αντίπαλό του με τέτοιο εκκωφαντικό τρόπο, Δωρίζοντάς του και έξι μήνες παραπάνω παραμονής σ’ αυτήν, γιατί περί αυτού πρόκειται.

Εγώ, θυμάμαι, όταν ήμασταν στην Ν.Δ. κι εγώ έχω ζυμωθεί με τους αγώνες των παιδιών στην Ν.Δ. και με την ΟΝΝΕΔ, ήμουν μέλος στην ΔΑΠ και τα λοιπά. Όταν ήμασταν στην Ν.Δ. και κυβερνούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ούτε ώρα δεν χάριζε στην Ν.Δ. Σας θυμίζω ότι το 89 κάναμε τρεις φορές εκλογές για να βγει ο Μητσοτάκης αυτοδύναμος. ¨

Νίκος Βάνης: Το θυμάμαι.

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης:  Δηλαδή κάθε …….ήταν χειρότερος, ακριβώς για το ότι ακόμη και με το 47% δεν μπορούσαμε τότε να κάνουμε κυβέρνηση και έπρεπε να πάρουμε τον Κατσίκη και τα λοιπά. Το θυμάστε;

Νίκος Βάνης: Το θυμάμαι, βεβαίως.

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Τώρα ο κ. Καραμανλής, με ένα διάγγελμα-παραίτηση, πήρε όλους αυτούς τους τίμιους και προδομένους οπαδούς της παράταξης, στους οποίους υποκλίνομαι γιατί έχουν τραβήξει πάρα πολλά και σας λέω ότι προέρχομαι από αυτήν την βάση, τους πήρε, τους έβαλε στην αντιπολίτευση, όπως ήταν επί είκοσι χρόνια που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν είναι άδικο;

Νίκος Βάνης: Είναι άδικο, ασφαλώς.

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Και εσείς το ξέρετε καλά, ο κόσμος της Ν.Δ. όπως και ο κόσμος του ΛΑΟΣ αποτελείται από ανθρώπους της φαμίλιας και της δουλειάς. Μεροκαματιάρηδες που τρέχουνε να πληρώσουνε τα φροντιστήρια, να πάνε τα παιδιά τους σ’ ένα καλύτερο σχολείο, να μάθουν πέντε γράμματα παραπάνω. Μού έλεγε ένας φίλος προχθές, πως ο μήνας του ξεκινάει με 1200 ευρώ σε φροντιστήρια. Γι’ αυτό κάνει τρεις δουλειές. Ανήκε στην Ν.Δ. Τώρα έχει φύγει πια, έχει βαρεθεί κι έχει έρθει μ’ εμάς. Λέω λοιπόν, Πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι, με το διάγγελμα-παραίτηση του κ. Καραμανλή, βρέθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη στο περιθώριο, όπως ήταν και πριν είκοσι χρόνια. Είναι δίκαιο αυτό γι’ αυτόν τον κόσμο;

Νίκος Βάνης: Ασφαλώς και είναι άδικο. Όμως, κ. Αιβαλιώτη, να έρθουμε τώρα στις επερωτήσεις που κάνετε στην Βουλή, όσον αφορά στις σπατάλες του δημοσίου. Γιατί αυτό, εμένα, σαν πολίτη με πονάει πάρα πολύ. Οι σπατάλες που γίνονται στο δημόσιο, σχεδόν απ’ όλα τα υπουργεία. Δεν υπάρχει υπουργείο, που να μη σπαταλά χρήματα. Το νοικοκύρεμα του μαγαζιού που λέγεται “Ελλάδα” εδώ και πολλά χρόνια δεν νομίζω ότι κάποιος το έχει κάνει σωστά. Και αυτό σας το λέω, επειδή ξέρω πως εσείς κάνατε πολλή δουλειά και πολλές ερωτήσεις, όσον αφορά για τις σπατάλες, γιατί σας άκουσα στα διάφορα κανάλια που βγήκατε και είπατε ότι 500.000 η Αστυνομία, 500.000 ο τάδε.

Μιλάμε τώρα για εκατομμύρια ευρώ που πηγαίνουν σε δεξιώσεις και τα λοιπά. Και αναρωτιέμαι. Έχουμε τόσα χρήματα που πρέπει να τα δίνουμε σε δεξιώσεις;

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Εγώ, για να είμαι ειλικρινής, δεν πίστευα στα μάτια μου! Εγώ, έκανα τις ερωτήσεις επειδή άκουγα ότι ξοδεύονται λεφτά με το τσουβάλι για δεξιώσεις, γεύματα και κοκτέιλς, μάθαινα ότι τρώγονται λεφτά με το τσουβάλι στα τηλέφωνα, δηλαδή, υπάρχει ένας όγκος τηλεφωνημάτων που δεν δικαιολογείται από τα υπουργεία και άκουγα ότι υπάρχουν πολλά λεφτά για τις ανακαινίσεις γραφείων υπουργικών, καθώς και για ταξίδια στο εξωτερικό.

Έκανα λοιπόν κοπιαστική, ήταν πολύ κοπιαστική διαδικασία που έκανα για κάθε υπουργείο χωριστά. Μιλάμε, δεκαεπτά ερωτήσεις για κάθε αντικείμενο. Μιλάμε για ένα πακέτο ερωτήσεων πολύ μεγάλο. Μέχρι και ο πρόεδρος της Βουλής με πήρε τηλέφωνο, ο κ Σιούφας μού λέει “είναι δυνατόν να καταθέτεις τόσες ερωτήσεις;”.

Λέω “είναι για καλό. Θα δείτε ότι θα βγουν πράγματα με τα οποία ο κόσμος θα τρελαθεί”. Πράγματι λοιπόν, άρχισαν να μού έρχονται οι απαντήσεις και εντυπωσιάστηκα δυσάρεστα. Δεν το περίμενα αυτό. Έβλεπα να έρχονται με την δικαιολόγηση “δεξιώσεις, κοκτέιλς, γεύματα” εκατοντάδες των εκατοντάδων χιλιάδες ευρώ για δεξιώσεις π.χ. από το Πυροσβεστικό σώμα, από το Υπουργείο Εξωτερικών, από το Υπουργείο Μεταφορών, από το Υπουργείο Ανάπτυξης, με υπογραφές υπουργών. Βλέπει κανείς από κάτω ότι στέλνει κάποιος ενημερωτικό για τις δεξιώσεις, τα γεύματα και τα κοκτέιλς με υπογραφή Κώστας Χατζηδάκης ή Χρήστος Φόλιας.

Εγώ, κάπου άρχισα να τρελαίνομαι. Έβλεπα να έρχονται λεφτά πάρα πολλά, μιλάμε σαν να’ναι μαρουλόφυλλα, τα χιλιάρικα για ανακαινίσεις γραφείων υπουργών. Μα σε μια χώρα που έχει κρίση, όπου η γιαγιά μου παίρνει 310 ευρώ σύνταξη ΟΓΑ! Και μάλιστα, όταν υπηρετούσα στον Έβρο, στο Διδυμότειχο, μια κυρία, με πλησίασε σ’ ένα χωριό – όποιος είναι Εβρίτης θα ξέρει πού λέω – στο Νεοχώρι, με πλησίασε και μού είπε ότι έχει 52 ευρώ σύνταξη ΟΓΑ! Δεν πίστευα στ’ αυτιά μου! Μού έφερε τα χαρτιά και έκανα ερώτηση στη Βουλή και αναγνωρίστηκε το λάθος και αναπροσάρμοσαν τα 52 ευρώ στα 310! Θέλω να πω, τι σημαίνει ένα κράτος το οποίο είναι διαλυμένο.

Αδικούσαν τη γιαγιά αυτή από το Νεοχώρι του νομού Έβρου και της έδιναν 52 ευρώ ενώ δικαιούνταν 310 ευρώ! Τέλος πάντων. Το λέω παρενθετικά. Όταν λοιπόν η γιαγιά μου έχει σύνταξη ΟΓΑ 310 ευρώ δεν μπορεί ο άλλος να σού λέει για ανακαίνιση γραφείων υπουργών 14.000 ευρώ. Αυτά είναι τρελά πράγματα. Μιλάμε για λεφτά! Για ένα μόνο υπουργείο! Και χώρια τα υπόλοιπα! Τι να σας πω τώρα για τις υπουργικές λιμουζίνες που τις έβγαλα στον κ. Χατζηνικολάου και ήτανε και ο κ. Κακαουνάκης και είχε γουρλώσει τα μάτια του! Δίνουνε κάθε χρόνο, για κρατικά, πολυτελή αυτοκίνητα, 2.000.000 ευρώ. Και λέω εγώ.

Στον ΟΔΥ, εδώ στην Αθήνα, είναι αραγμένα 44.000 αυτοκίνητα. Στις αποθήκες του ΟΔΥ είναι συνολικά αραγμένα 44.000 αυτοκίνητα. Δεν μπορούν να βρουν 10 -20 αυτοκίνητα, αφού οι υπουργοί και οι διοικητές οργανισμών, τα golden boys και ο ένας και ο άλλος, θέλουν κυριλέ αυτοκίνητα, δεν μπορούν να πάνε να τα πάρουν από τον ΟΔΥ; Δηλαδή, ο κόσμος τι είναι; Δεύτερης κατηγορίας; Τι νταλκάς κι αυτός με τα καινούρια, που πρέπει να είναι θωρακισμένα και πρέπει να είναι και τούρμπο! Να δείτε τις μάρκες δε! Εντάξει, τι να πω!

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας π.χ. για ποιο λόγο πολυτελέστατα αυτοκίνητα της τελευταίας γενιάς; Για υπουργό κ.λ.π. Δεν καταλαβαίνω. Δηλαδή, εντάξει. Ο Μειμαράκης ασχολήθηκε με το αυτοκίνητο αυτό ή οι υπηρεσίες του. Με την φρεγάτα την τούρκικη που κάνει βόλτες έξω από το Σούνιο, γιατί δεν ασχολούνται;

Νίκος Βάνης: Όχι, δεν ασχολούνται.

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Εγώ πήγα προχθές στη Σύρο περιοδεία, που η Σύρος είναι στο κέντρο των Κυκλάδων, έτσι; Και μού λένε οι άνθρωποι εκεί – τους σηκώθηκαν τα μαλλιά όρθια, οι Συριανοί – ήρθε ένα τουρκικό δουλεμπορικό, ακούμπησε δεκαεννέα Αφγανούς – προσέξτε τώρα γιατί σας το λέω – και σηκώθηκε κι έφυγε ανενόχλητο! Εγώ θα έλεγα, ήρθε ένα τουρκικό δουλεμπορικό στο μέσο του Αιγαίου, ακούμπησε δεκαεννέα Αφγανούς κι έφυγε ανενόχλητο! Δεν είναι εκεί μόνο το ζήτημα, που έτσι κι αλλιώς είναι εξωφρενικό. Το εξωφρενικό είναι ότι στη Σύρο υπάρχει βάση του πολεμικού ναυτικού με αραγμένο πολεμικό πλοίο μονίμως! Το είδα με τα μάτια μου!

Έγινε τορπιλάκατος. Δηλαδή ρε παιδιά, συγνώμη, σε βάση του πολεμικού ναυτικού, δίπλα, πάει και πιάνει τουρκικό πλοίο; Κι αν δεν ήταν τουρκικό δουλεμπορικό, σας λέω κάτι άλλο. Πάω πιο πέρα. Παίρνω το πιο ακραίο σενάριο. Και αν ήταν δώδεκα Τούρκοι πεζοναύτες, εμείς θα τους παίρναμε χαμπάρι; Εδώ δεν πήραμε χαμπάρι τους Αφγανούς! Και σηκώθηκε, παρακαλώ και έφυγε ανενόχλητο! Και πήγε στην Τουρκία! Ε, τι διάολο βάσεις του πολεμικού ναυτικού είναι αυτές; Πού είναι τα καράβια; Δεν έχουνε ραντάρ; Και μάλιστα, είναι και βάση υποβρυχίων!

Διερωτώμαι, λοιπόν. Σε ποια άλλη χώρα θα στεκόντουσαν όλοι αυτοί στη θέση τους; Θα υπήρχε κάποια παραίτηση. Εσείς, πώς το βλέπετε;

Νίκος Βάνης: Βέβαια. Θα είχαν παραιτηθεί οι περισσότεροι, Για να μην πω όλη η κυβέρνηση.

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης:  Εγώ τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων τα έζησα. Ήμουνα και στη Θήβα και στο Διδυμότειχο, όπως σας είπα, στο πυροβολικό. Οι άνθρωποι δουλεύουν. Οι ανθυπολοχαγοί ιδίως, για 920 ευρώ. Ο ανύπαντρος ανθυπολοχαγός που βγαίνει από τη σχολή παίρνει 920 ευρώ. Οι άλλοι δουλεύουν για 1200 – 1400 ευρώ. Να βλέπεις τώρα λοχαγό, να έχει δύο παιδιά και να παίρνει 1500 ευρώ. Αυτά μού έλεγαν οι άνθρωποι επάνω και δούλευαν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Εμένα με έπαιρναν για αναφορά στις έξι το πρωί και στις ένδεκα το βράδυ.

Δηλαδή, δεν είχαν οικογενειακή ζωή. Αυτό συμβαίνει όταν είσαι είκοσι ώρες στο πόδι, έτσι;

Νίκος Βάνης: Σωστά, έτσι είναι 

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης:  Και που τώρα, σε μονάδα με προκαλύψεις , αντιλαμβάνεστε, πάνω στο ποτάμι! Να μην επεκταθώ τώρα. Με τα πυροβόλα, τα panther, υπερσύγχρονα και τα λοιπά. Και είναι και απαιτητικά. Γιατί κάναμε βολές με τα panther και γινόταν χαμός. Και ξέρουν οι Τούρκοι ότι είμαστε δυνατοί, λόγω των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων. Όχι λόγω της υπηρεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Λόγω των στελεχών. Ξέρουν οι Τούρκοι ότι είμαστε δυνατοί στο ποτάμι και γι’ αυτό κάθονται στ’ αυγά τους. Αυτή είναι η αλήθεια. Αν έβλεπαν πως είμαστε αδύναμοι, θα έκαναν ότι μπορούσαν. Αυτή είναι η αλήθεια. Η σκληρή αλήθεια και η ξερή.

Νίκος Βάνης: Πάντως, κ. Αιβαλιώτη, όσοι υπουργοί Εθνικής Άμυνας πέρασαν, δεν το κατείχαν το θέμα του στρατού.

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης;  Τι να κατέχουν; Με συγχωρείτε που σας διακόπτω, όταν είσαι πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ τι να ξέρεις από εθνική άμυνα; Ο κ. Μειμαράκης πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ήταν. Πιο πριν, ο Μιχαλολιάκος, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Ε, τι να ξέρουν τώρα; Εδώ βλέπετε, οι Τούρκοι, όταν αποστρατεύεται ένας στρατηγός δημιουργούν τινκ – τανκ. Ομάδες σκέψης, δεξαμενές σκέψης, τους παίρνει, σου λέει “έχει επενδύσει πάνω σου το τουρκικό κράτος, δεν υπάρχει περίπτωση να φύγεις και η εμπειρία σου να πάει χαμένη”. Τους βάζουν σε ένα πολυτελέστατο κτίριο με υπερσύγχρονα γραφεία και εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι την εμπειρία των απόστρατων αξιωματικών. Έχετε δει εδώ κάποιον απόστρατο να τον παίρνουμε και να τον εκμεταλλευόμαστε;

Νίκος Βάνης: Με τίποτα, πηγαίνουν όλοι άχρηστοι. Από τόσα σχολεία που περνάνε του ΝΑΤΟ και λοιπά, απ’ ότι ξέρω, αξιωματικούς επίλεκτους και τους πετάνε στο παραβάτσο, που λέμε με την λαϊκή γλώσσα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω και κάτι άλλο. Πώς είδατε το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.;

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης:  Ποιο απ’ όλα; Το επικρατείας λέτε;

Νίκος Βάνης: Ναι, σ΄αυτό αναφέρομαι

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης:  Δεν έχει ανακοινωθεί βέβαια επισήμως, αλλά , εντάξει. Τι να πω τώρα; Πάντα αυτή η κουβέντα με στεναχωρεί γιατί προέρχομαι από αυτή την παράταξη και δεν μπορώ να βλέπω την μισή κυβέρνησή της να έχει αποχωρήσει με σκιές σκανδάλων. Αν δείτε ποιους έχει κόψει, είναι το μισό υπουργικό της συμβούλιο..Πού Ν’ αρχίσω τώρα; Από τον Ρουσσόπουλο; Πού να πάω; Στον Παυλίδη; Στον Δούκα; Στον Τσιτουρίδη; Στον κολλητό του; Ξέρετε, κάπου αρχίζεις και τρελαίνεσαι. Ο Τσιτουρίδης, αν θυμάστε πολύ καλά, ήταν ο πρώτος που απεπέμφθη, για την ιστορία της μεταγραφής του γιού του.

Νίκος Βάνης:  Έτσι είναι ακριβώς.

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη θέση τους. Βγάζω από πάνω μου οποιαδήποτε συναισθηματική φόρτιση. Ο Τσιτουρίδης ήταν υπάλληλος της Κομισιόν, συνάδελφός μου επάνω στις Βρυξέλλες και τα λοιπά. Το αφήνω αυτό στην πάντα και λέω “είσαι πολύτεκνος και θέλεις να κάνεις μεταγραφή το παιδί σου από την Κρήτη στην Αθήνα. Μα…να χτυπιέσαι για χρόνια, δεν σε αφήνει η γραφειοκρατία να το κάνεις”. Επειδή ήταν ο Τσιτουρίδης, έγινε η μεταγραφή. Δεν είναι ένα ζήτημα αυτό; Πού το έβγαλαν όλοι “εντάξει και τι έγινε”; Δεν είναι “και τι έγινε”.

Έγινε και παραέγινε. Έκανε μεταγραφή ο γιός του και το παραδέχτηκε ο Τσιτουρίδης. Αφού λοιπόν τον βγάζει από υπουργό Γεωργίας, τον ξαναβάζει υπουργό, λες και δεν είχε κάποιο άλλο άτομο, τον ξαναβάζει υπουργό Απασχόλησης, αν θυμάμαι. Και γίνεται η ιστορία με τα ομόλογα. Εμένα δεν μού αρέσει να ασχολούμαι με τα εσωκομματικά άλλων. Αλλά όταν έχεις πληγώσει μια παράταξη, ε, δεν βγαίνεις από πάνω για να κάνεις τον τιμητή! Κάτι γίνεται εδώ, έτσι;

Νίκος Βάνης: Κ. Αιβαλιώτη, η Ν.Δ. έχει πάγκο ή έφυγαν όλοι και έμειναν τα “λαμόγια” όπως λέω εγώ;

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Όχι, πάγκο με τάβλες έχει. Παίκτες δεν έχει. Ο πάγκος υπάρχει. Με τις τάβλες. Οι παίκτες δεν κάθονται πάνω στον πάγκο. Δεν έχει παίκτες. Κοιτάξτε. Εγώ, βλέπω μια παράταξη, η οποία δεν έχει καμία σχέση το 2009 με αυτό που ήταν το ’99 ή το ’85. Τότε υπήρχε συντροφικότητα, υπήρχαν μεγάλες μορφές μέσα. Τι να σας πω, τώρα! Φανταστείτε ότι βουλευτής επικρατείας της Ν.Δ. ήταν ο αείμνηστος Παναγιώτης Κανελλόπουλος. Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ.λ.π. από το παρελθόν. Τον ανέτρεψε η επταετία το ’67 κ.λ.π. Μιλάμε για μια μεγάλη μορφή, όχι μόνον της πολιτικής, αλλά και του ευρωπαϊκού πνεύματος Σας θυμίζω ότι έχει γράψει την ” Ιστορία του ευρωπαϊκού πνεύματος “. Ένα μνημειώδες έργο. Ο καθηγητής Παναγιώτης Κανελλόπουλος ήταν βουλευτής επικρατείας. Σήμερα, βουλευτής επικρατείας στην Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή, είναι ο κ. Ρουσσόπουλος!

Νίκος Βάνης: Θα σας θυμίσω κάτι. Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής βρισκόταν στο γραφείο του από τις τέσσερις τα ξημερώματα. Και τους υπουργούς του τους τηλεφωνούσε κάθε μισή ώρα. Σήμερα, οι υπουργοί της Ν.Δ. όπως και του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, αυτά τα δύο κόμματα που είναι καθεστωτικά, μπορώ να πω, πηγαίνουν στα γραφεία τους μετά τις εννέα, δέκα το πρωί. Πώς θα δουλέψει ένας μηχανισμό όταν ο υπουργός δεν είναι νωρίς το πρωί στο γραφείο του;

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: O Κωνσταντίνος Καραμανλής έχει κάνει πολλά πράγματα θετικά για τον τόπο. Έχει κάνει και κάποια αρνητικά. Τα ξέρετε. Να μην τα επαναλάβουμε. Η ιστορία με το Κυπριακό και όλα αυτά, τον ακολουθεί. Ακούστηκε πλέον, ως ιστορική σκιά. Αλλά από την άλλη, πρέπει να παραδεχτούμε, ότι επί των ημερών του, με την οκταετία ’55 – ’63 η Ελλάδα εκβιομηχανοποιήθηκε, εξηλεκτρίστηκε, δημιουργήθηκαν τα “ΞΕΝΙΑ” Η Ελλάδα πήρε μπρος και από “Ψωροκώσταινα” έγινε μια χώρα η οποία μπορούσε να σταθεί διεθνώς και γι’ αυτό και το ’81 μας έβαλε εκείνος, για να λέμε όλη την αλήθεια και να μην έχουμε φανατισμούς, στην Ε.Ε. Την τότε Ε.Ο.Κ.

Νίκος Βάνης: Κ. Αιβαλιώτη, θέλω να μού κάνετε μια χάρη. Και το λέω ανοιχτά στον αέρα. Πρόκειται για τα μουσεία της Μακεδονίας. Έχουμε κάνει επιστολή και στον πρώην υπουργό Πολιτισμού και στον Αντώνη Σαμαρά, που τον γνωρίζω πολύ καλά, αλλά μάλλον τα γύρω – γύρω παίρνουν προφανώς τις επιστολές και τις πετάνε. Το μουσείο της Βεργίνας, δεν ξέρω αν το ξέρετε…

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Το έχω επισκεφθεί.

Νίκος Βάνης: Δεν προχωρούν οι ανασκαφές όπως πρέπει. Γιατί επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, πήγαινε ο ίδιος και παρακολουθούσε πού βρίσκονται οι ανασκαφές. Σήμερα – όπως μαθαίνω από φίλους αρχαιολόγους – έχουν παγώσει. Δεν υπάρχουν χρήματα, λέει, για να γίνουν ανασκαφές. Και έρχονται οι Σκοπιανοί και λένε  “παιδιά να σας δώσουμε εμείς λεφτά”. Δηλαδή, είναι δυνατόν να μην απαντά ο Αντώνης Σαμαράς και οι υπόλοιποι ;;Kαι να δίνουν στο υπουργείο Πολιτισμού για χορηγίες σε όλους τους καλλιτέχνες; Πρόσφατα έμαθα πως έδωσαν χρήματα στην κυρία Βανδή, στην Καστοριά.

Είναι δυνατόν το υπουργείο Πολιτισμού να δίνει χρήματα στην κυρία Βανδή και να μη δίνει για το μουσείο της Βεργίνας και τις ανασκαφές;

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: αυτό το θέμα να το αναδείξουμε περαιτέρω. Δυστυχώς, ο πολιτισμός στην Ελλάδα είναι πάντα σε δεύτερη μοίρα και σας το λέω ως συνεργάτης του Σταύρου Ξαρχάκου, ο οποίος τίμησε την Ελλάδα στο εξωτερικό όπου έχει κάνει καταπληκτικές συναυλίες και παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων. Να βλέπετε τώρα θέατρα στο Παρίσι, στη Ν. Υόρκη, αίθουσες συναυλιών, να κρέμονται σαν τσαμπιά οι ξένοι και να αποθεώνουν την Ελλάδα. Ήταν πραγματικά η εικόνα της “καλής” Ελλάδας.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος με την κρατική ορχήστρα ελληνικής μουσικής που τη διηύθυνε, ερμηνεύοντας τραγούδια φοβερά, μαζί με την Αγνή Μπάλτσα και λοιπά .Και όμως, ο Σταύρος Ξαρχάκος, αυτό το “μνημείο πολιτισμού” με τη μεγάλη προσφορά δεν αξιοποιήθηκε Από την Ν.Δ. η οποία αξιοποίησε π.χ. τον κ. Ρουσσόπουλο. Έτσι λοιπόν, φτάσαμε σήμερα να παραδίδουνε την εξουσία αμαχητί.

Νίκος Βάνης:  Ένα άλλο θέμα που πρέπει να δείτε κ.Αιβαλιώτη, είναι το θέμα του υπουργείου Τουρισμού, όπου πέφτουν τρελά κονδύλια για διαφήμιση της Ελλάδας, αλλά την Μακεδονία δεν την βλέπουμε πουθενά. Σε μια ερώτηση που έκανα στον κ. Σπηλιωτόπουλο, μού απάντησε, σε έναν μόνο οδηγό έβαλαν, λέει, μια διαφήμιση για την Μακεδονία και το θέμα της Βεργίνας και τα μουσεία. Δηλαδή, η Μακεδονία αξίζει να αναφέρεται μόνο σε έναν οδηγό; Kαι μόνον η Μύκονος και τα υπόλοιπα νησιά αξίζει να προβάλλονται;

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Ο Κώστας ο Βαλτόπουλος, ο οποίος ήταν για λίγες μέρες υπουργός πολιτισμού, μού είχε υποσχεθεί, επειδή αυτά τα θέματα εγώ τα θεωρώ εθνικά και υστερίες και ακρότητες δεν χωράνε, του είχα πει ότι το μόνο μέρος της Ελλάδας το οποίο μπορεί να έχει δώδεκα μήνες τον χρόνο τουρισμό, είναι η Μακεδονία. Μπορείς να έχεις θάλασσα και μπορείς να έχεις χιόνι, την ίδια εποχή. Μπορείς να κρατήσεις τουρίστα και να πηγαίνει σε εξαιρετικά ξενοδοχεία σε όλη την Μακεδονία και όλη την Β. Ελλάδα.

Και η Θράκη είναι πάρα πολύ όμορφη, όλο τον χρόνο, λόγω του καταπληκτικού κλίματος που έχει η Ελλάδα. Η Ελλάδα η οποία, αν την κρίνεις αντικειμενικά, πρόκειται περί ενός παραδείσου. Έχει ένα υγιέστατο, εύκρατο, γλυκό κλίμα, το οποίο ακόμη και εποχές που άλλες χώρες ταλαιπωρούνται από κακοκαιρία, στην Ελλάδα επικρατεί ένας πολύ ευχάριστος καιρός. ΄Ετσι λοιπόν, σε συνδυασμό με το τρομερό δυναμικό που έχει σε θέματα ιστορίας η Μακεδονία, πού ν’ αρχίσω και πού να τελειώσω!

Νίκος Βάνης: Έτσι ακριβώς είναι.

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Με τις καλές υποδομές που σιγά – σιγά δημιουργήθηκαν, να θυμίσω τώρα την Εγνατία και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης που κουτσοφτιάχνεται σιγά – σιγά, αν και δεν είναι επαρκές, η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα αεροδρόμιο τύπου ” Ελ. Βενιζέλος ” . Για να είμαστε ειλικρινείς, με όλες αυτές τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν εύκολα και χωρίς να χάνεται χρόνος. Η Μακεδονία θα μπορούσε να εκσφενδονιστεί τουριστικά και να δουλεύουν όλα τα ξενοδοχεία δώδεκα μήνες τον χρόνο. Ο Μαρκόπουλος είχε πει ότι θα το εξέφραζε το θέμα γιατί, ξέρετε, το μπλοκάρουν κάποιοι ” μανδαρίνοι” οι οποίοι έχουν μάθει στην θεωρία ” λίγης” Ελλάδας. Δηλαδή, άντε να δουλέψουμε τρεις – τέσσερις μήνες, άντε να βγει ένα παραδάκι, μην πολυζοριστούμε, μην κάνουμε παρεμβάσεις. Και έτσι μένει η Ελλάδα πίσω.

Νίκος Βάνης: Κ. Αιβαλιώτη και αυτά που έλεγε ο αείμνηστος Ίωνας Δραγούμης στη “μικρή” Ελλάδα. Δηλαδή πάντοτε τα κόμματα έβλεπαν την Ελλάδα σαν μια “μικρή” Ελλάδα. Δεν ήθελαν την Μακεδονία. Το γράφει και σε πολλά βιβλία του που έχω διαβάσει. Το έχω ακούσει από πολλούς. Τον περνάνε για εθνικιστή, αλλά αυτός κοίταζε την Ελλάδα. Οι άλλοι τώρα δεν ξέρω πού κοιτάνε, την νέα τάξη πραγμάτων. Αν είναι και ο κύριος Ρότσης ας πούμε, επικεφαλής της παγκόσμιας τράπεζας.

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Ναι, οι Έλληνες είναι ένας λαός με απίστευτες ικανότητες. Είναι εύστροφος λαός και σας το λέω εγώ, γιατί έζησα δεκατέσσερα χρόνια στο Βέλγιο και δεν μπορώ να πω ότι θαύμασα την ευστροφία του συγκεκριμένου λαού .Έχει άλλα καλά. Έχει Και πάρα πολλά ελαττώματα ο Βελγικός λαός. Πάρα πολλά ελαττώματα. Αλλά μιλάμε τώρα για τον δικό μας κόσμο. Είμαστε εύστροφοι, βρίσκουμε λύσεις, είμαστε άνθρωποι που έχουμε φιλότιμο, είμαστε χαρούμενοι άνθρωποι, μας αρέσει να γευόμαστε την ζωή, το γέλιο, την παρέα, την συντροφικότητα. Είμαστε λαός αγαπησιάρικος και ζούμε σε μια όμορφη χώρα.

Εμένα δεν μού αρέσει να βλέπω το ποτήρι μισοάδειο. Μού αρέσει να το βλέπω μισογεμάτο. Η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε πάει πολύ καλύτερα με όλα αυτά τα κονδύλια, που έχουν έρθει, αλλά έστω και κουτσά – στραβά προχώρησε και έχει την δυνατότητα να απογειωθεί αναπτυξιακά. Φτάνει να υπάρχουν υγιείς πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν ένα όραμα. Εμείς ζητάμε π.χ. κάτι πάρα πολύ απλό. Λέμε ότι η πρώτη ναυτική δύναμη στον κόσμο, η Ελλάδα δηλαδή, δεν μπορεί να έχει ναυπηγεία τα οποία είναι έτοιμα να κλείσουν. Αυτά τα πράγματα είναι τρελά!

Όταν οι έλληνες πλοιοκτήτες έχουν αυτή τη στιγμή 615 παραγγελίες στα ναυπηγεία όλου του κόσμου, μεταξύ των οποίων και της Τουρκίας, σημειώστε το αυτό, δεν μπορεί το ναυπηγείο του Σκαραμαγκά ή του Νεωρίου της Σύρου, να μην έχει τουλάχιστον από 100 παραγγελίες το καθένα για να χτίζει πλοία. Τι είχε προτείνει λοιπόν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Όποιος έλληνας πλοιοκτήτης αποφασίζει να χτίσει πλοίο στην Ελλάδα, να του επιδοτείται το κόστος του πλοίου με 50%. Αυτό σημαίνει, ότι χέρια ελληνικά θα βρίσκανε δουλειά στη Σύρο, στον Σκαραμαγκά, στο Πέραμα, θα δημιουργούντουσαν άλλα ναυπηγεία στην Θεσσαλονίκη, να δουλέψει ο κόσμος, θα μεγάλωνε η πίτα, θα ερχότανε ο πλούτος στην Ελλάδα.

Αυτή την στιγμή, ο πλούτος πάει στους Τούρκους, στους Κορεάτες, στους Ιάπωνες, στους Φιλιππινέζους, που έχουνε ναυπηγεία κι εμείς, η πρώτη ναυτική δύναμη στον κόσμο, αρμενίζουμε πλοία, τα οποία είναι φτιαγμένα εκτός Ελλάδας.

Νίκος Βάνης:  Και μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ, έτσι δεν είναι;

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Μιλάμε ότι έχουμε 2115 πλοία και 615 είναι οι νέες παραγγελίες. Επί χρόνια τώρα αυτό, έτσι; Σας το λέω εγώ τώρα αυτό, που έχω μεγαλώσει στην Σύρο και δίπλα στο ναυπηγείο, στο Νεώριο της Σύρου. Το Νεώριο της Σύρου είναι ένα καταπληκτικό ναυπηγείο. Θα μπορούσε να χτίζει, σας το λέω χωρίς υπερβολή, πάνω από 100 πλοία τον χρόνο. Όταν έκανα ερώτηση στον Καμμένο, στη Βουλή, μού απάντησε ότι πέρυσι στην Ελλάδα χτίστηκαν μόνο τρία πλοία, εκ των οποίων η μία ήταν τορπιλάκατος του πολεμικού ναυτικού.

Νίκος Βάνης:  Είναι λυπηρό. Και ένα άλλο, κ. Αιβαλιώτη. Και να κλείσουμε την συζήτηση, Να μην σας τρώω έτσι τον πολύτιμο χρόνο σας.

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης;  Ευχαριστώ πολύ.

Νίκος Βάνης: Και ένα άλλο. Με το κεφάλαιο των ομογενών, γιατί έχω ζήσει στην Ν. Υόρκη ένα χρονικό διάστημα. Και έχουμε ένα τεράστιο κεφάλαιο των ομογενών, που δεν το εκμεταλλευόμαστε σωστά. Όπου ενώ οι Τούρκοι πληρώνουν τους Ισραηλίτες με εκατομμύρια ευρώ, απ’ ότι μαθαίνω τον τελευταίο καιρό από κάποια e-mail που μού έστειλαν φίλοι μου έλληνες από την Ν. Υόρκη. Εμείς εδώ, αυτό το κεφάλαιο που λέγεται “έλληνες” τους έχουμε παραπεταμένους. Και έχουμε μια μικρή ομάδα που λυμαίνεται όλο το ελληνικό κατεστημένο, στις Ηνωμένες Πολιτείες και παντού.

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Δεν υπήρχε ποτέ η διάθεση να συντονιστούν οι έλληνες, εννοώ από το εθνικό κέντρο, την Αθήνα. Γιατί όλα τα δεινά ξεκινούν από το τρίγωνο Μέγαρο Μαξίμου – Κολωνάκι – Σύνταγμα. Να’ μαστε ξεκάθαροι. Ότι δεν έχει απογειωθεί η ανάπτυξη της Μακεδονίας, ευθύνεται αυτό το τρίγωνο. Έτσι;

Νίκος Βάνης:  Σωστά, τα λέτε

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Και σας το λέω, όχι για λόγους λαϊκισμού, έτσι; Εγώ, βγαίνω στην Αθήνα. Πρέπει όμως να πω ότι στο Μέγαρο Μαξίμου, στο Σύνταγμα, στο Κολωνάκι, μπλοκάρεται η ανάπτυξη όλης της Ελλάδας. Γιατί;Κι εδώ είναι η ευθύνη των πολιτών.

Η ευθύνη των πολιτών είναι στην κάλπη. Διότι εκλέγουμε τα ίδια τζάκια πολλές φορές. Πολλές φορές, τρεις οικογένειες λυμαίνονται πολιτικά την Ελλάδα, για εξήντα χρόνια. Κάποια στιγμή, πρέπει αυτό ν’ αλλάξει. Δεν μπορούμε άλλο πια με τα τζάκια. Τα τζάκια, έκαψαν την Ελλάδα. Αυτό συνέβη. Τα τζάκια πλέον καίνε την Ελλάδα. Καίνε την ανάπτυξη. Δεν είμαστε όλοι τζάκια. Δεν είχαμε πατεράδες υπουργούς και πρωθυπουργούς. Δεν μπορούμε να έχουμε τρίτη γενιά Παπανδρέου πρωθυπουργό, ο οποίος διαδέχεται δεύτερη γενιά Καραμανλή πρωθυπουργό και να περιμένει δεύτερη γενιά Μητσοτάκη, μήπως πάρει την αρχηγία της Ν.Δ. Έλεος πια!

Δεν υπάρχει έλεος σ’ αυτήν την χώρα; Δεν υπάρχουν άλλοι έλληνες; Δεν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι προέρχονται από τον κόσμο, ήταν γαλατάδες, όπως ήταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Προς τιμήν του.

Ήταν γαλατάς. Αυτό ήταν το επάγγελμά του όταν ήταν μικρός.Έτρεχε με το ποδήλατο και μοίραζε γάλα. Γιατί, είναι ντροπή; Επειδή δεν είχε πριγκιπικό ή βασιλικό όνομα; Στο πεζοδρόμιο μεγάλωσε. Ήταν από τους μεγαλύτερους έλληνες διαφημιστές. Ήταν δημοσιογράφος. Εσείς το ξέρετε καλά. Πάλευε με την Ν.Δ. για να την κρατήσει όρθια, την δεκαετία του ’80, όταν ο Ανδρέας κυριαρχούσε. Με την ΤV PRESS.Το θυμούνται όλοι αυτό.

Νίκος Βάνης: Κ. Αιβαλιώτη θα σας διακόψω. Η Ν.Δ. χρωστάει πολλά στον Γιώργο Καρατζαφέρη. Έχει κάνει μεγάλο αγώνα.

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Κι εμείς μαθητές του είμαστε. Προς Θεού!

Νίκος Βάνης: Και αν θυμάστε τον Τόμπρα κ.λ.π.

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Ναι, βέβαια. Τον Τζήμα, τον Τόμπρα…

Νίκος Βάνης:  Μιλάμε ότι τα είχε βάλει με σκληρούς πυρήνες του ΠΑΣΟΚ. Αλλά, ως συνήθως, η Ν.Δ. τρώει τα παιδιά της και αφήνει τα “μαμούνια” να μπλέκουν μέσα στον μηχανισμό.

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Και όλους τους εσώγαμπρους, οι οποίοι έρχονται ξαφνικά και γίνονται παράγοντες και τους παραδίδεται το κόμμα με τα κλειδιά του κόμματος. Να σας θυμίσω ότι το 2000 – ήμουνα στην Ν.Δ. τότε, όπως και ο Γιώργος Καρατζαφέρης – το 2000 κερδίσαμε τις εκλογές. Οι εκλογές, οι οποίες έγιναν το 2000, έτσι, τις οποίες κερδίσαμε τη μία το βράδυ και στις δύο το βράδυ κλαίγαμε, ήταν κερδισμένες εκλογές. Και δεν το λέω εγώ. Το είπε ο κ. Σημαιοφορίδης, βουλευτής Καστοριάς της Ν.Δ. ο οποίος πήγε στη Βουλή και έδωσε ένα φάκελο με 200.000 εγγεγραμμένους. Αλήθεια ή ψέματα.

Νίκος Βάνης: Είναι αλήθεια

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Αλήθεια. Ο κ. Σημαιοφορίδης – τον θυμάμαι εγώ, να παραδίδει στον πρόεδρο της Βουλής τότε, τα αποτελέσματα της High Tec νοθείας. Διότι έγινε νοθεία τότε. Μας έλεγαν παλαιότερα για βία και νοθεία, δεν ξέρω αν έγινε βία και νοθεία το ’61, αυτό που είδα με τα μάτια μου το 2000 έγινε νοθεία και η Ν.Δ. έχασε τις εκλογές. Και ο κ. Καραμανλής δεν είπε κουβέντα. Και ο μόνος που μίλησε τότε, ήταν ο Καρατζαφέρης. Γι’ αυτό και του δημιούργησαν όλη αυτή την κατάσταση για να μπορέσει να φύγει Από τη Ν.Δ. Ήθελαν να απαλλαγούν από τον Καρατζαφέρη. Ήταν ενοχλητικός. Λοιπόν, το 2000 εμείς κερδίσαμε και κάθισε ο Καραμανλής και έχασε. Και το 2009 αυτό που κάνει ο Καραμανλής είναι να παραδίδει ξανά την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει πια όριο.

Νίκος Βάνης: κ. Αιβαλιώτη, μήπως ο ξένος παράγοντας – αναφέρω και πάλι τον ξένο παράγοντα, αλλά από τα πολλά λόμπυ που ήμασταν στην Ν. Υόρκη και γνωρίζουμε Πράγματα και θαύματα – λέω, μήπως πάνε να ενοποιήσουν το ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. στο εγγύς μέλλον;

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: Kαλά. Ιδεολογικά είναι ενοποιημένοι εδώ και χρόνια. Tα ίδια πράγματα πρεσβεύουν. Είναι και οι δύο νεοφιλελεύθεροι, τουρμποκαπιταλιστές, γουστάρουν τις τράπεζες, οι οποίες έχουν καταγδάρει τον κόσμο, που δεν τον συμφέρει πια αυτό που παθαίνει. Σε πέντε χρόνια, είχαν 20 δις κέρδη. Να το ξαναπώ. Σε πέντε χρόνια, είχαν 20 δις κέρδη. Και ρωτάω. Τι δουλειά είχε ο κ. Καραμανλής να τους δώσει άλλα 28 δις;

Τι ήτανε, φτωχαδάκια ήτανε οι τραπεζίτες; Για να καταλάβω, δηλαδή. Ή μήπως Κατέρρεε καμιά τράπεζα; Είχανε 20 δις κέρδη, σε πέντε χρόνια. Δεν μπορούσε να ρίξει έκτακτη εισφορά στις τράπεζες, να καλυφθεί καμιά τρύπα, που έχει καταγδάρει τον κόσμο; Το ΕΤΑΚ, ξέρετε, με το ΕΤΑΚ, γδέρνει τον κόσμο. 170.000.000 πήρε από το ΕΤΑΚ. Ξέρετε ποιο είναι το κόστος των εκλογών που κάνουμε τώρα; 200.000.000 , 200.000.000 ευρώ εκλογές, 170.000.000 ευρώ από το ΕΤΑΚ. Και ρωτάω.

Στις Ευρωεκλογές, που έγιναν πριν τρεις μήνες, τόσο πολύ θα ήταν βαρύ να βάλει δίπλα μια κάλπη ο κ. Καραμανλής; Αφού έβλεπε ότι τα παρατάει. Δεν μπορούσε ν’ αφήσει μια κάλπη, να μην πληρώνουμε πάλι χρήματα με το τσουβάλι για εκλογές; Δεν μπορούσε να βάλει τότε, τον Ιούνιο, μια κάλπη για εθνικές εκλογές, να τελειώνουμε; Πρέπει κάθε δύο μήνες να πηγαίνουμε σ’ εκλογές σ’ αυτή την χώρα;

Νίκος Βάνης: Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, πως βλέπετε το θέμα; Θα ξαναπαιχτεί το έργο; Εγώ δεν νομίζω να υπάρξει αυτοδυναμία στο ΠΑΣΟΚ για να βγει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης: – Αυτοδυναμία δεν φαίνεται να υπάρχει για κανέναν. Αυτό που εμείς έχουμε πει είναι, ότι ο κ. Παπούλιας είναι πάρα πολύ καλός πρόεδρος, αλλά έχουνε πια ξεπεράσει τα δύο παλιά κόμματα εξουσίας κάθε ρεκόρ απρέπειας ως προς τον θεσμό της Δημοκρατίας και ως προς το πρόσωπο του κ. Παπούλια. Και βλέπετε ότι προσπαθούν να τον χρησιμοποιήσουν ως γιο –γιο. Αυτά είναι ντροπή. Είναι εκμαυλισμός του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, είναι ντροπή για την Δημοκρατία, αυτό που κάνουν οι δυο τους.

Νίκος Βάνης:– Και μια και είπατε για τράπεζες, κ. Αιβαλιώτη, όσον αφορά για την Εθνική τράπεζα, που είναι μια ανώνυμη εταιρεία, που φυσικά έκανε επενδύσεις στην Τουρκία και το έγραψε και το <ΠΑΡΟΝ> πρόσφατα…

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης:– Έτσι. Πολύ σωστό.

Νίκος Βάνης: – Λοιπόν κράτησε και τον Ερντογάν στην κυβέρνηση. Θέλω να πω, τα χρήματα αυτά που έδωσε η Εθνική και πήγαν φυσικά για ν’ αγοράσουν όπλα οι Τούρκοι και να κρατήσουν και τον Ερντογάν, νομίζω ότι μια αμιγώς ελληνική τράπεζα, όπου είναι μέτοχος και η δεξιά, αν δεν κάνω λάθος… Και δεν το κάνω. Και είναι ο Σεβασμιότερος Ιωαννίνων, το έλεγε και ο Χριστόδουλος αυτό το ρητό, παλιότερα. Για την Εθνική τράπεζα, θέλω να πω το εξής. Η Εθνική τράπεζα λοιπόν, που πήρε και αυτή χρήματα, πήρε τώρα με το πακέτο Καραμανλή από τα 28 δις ευρώ, όπως και οι υπόλοιπες τράπεζες. Χρήματα που τα έφαγαν στο εξωτερικό, στα Βαλκάνια, Αλβανία, Σκόπια, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία κ.λ.π. Αυτά τα χρήματα, αν τα είχαμε, κ, Αιβαλιώτη, θα είχαμε πρόβλημα στην οικονομία μας λέτε, εσείς, που είστε και οικονομολόγος και έγκριτος;

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης:– Ούτε ένας άνεργος δεν θα υπήρχε. Πεντακόσιες τόσες χιλιάδες είναι οι άνεργοι ήδη. 45 δις που έδωσε η Εθνική τράπεζα στην Τουρκία για ν’ αγοράσει την FINANCIAL ΒΑΝΚ, δεν θα υπήρχε σήμερα, αν έμπαιναν αυτά τα λεφτά στην Ελλάδα, ούτε ένας άνεργος. Επειδή πολλές φορές ακούω διάφορες ανοησίες, ότι δήθεν η Ε.Ε. απαγορεύει να επιδοτήσουν επιχειρήσεις, αυτά είναι μπαρούφες. Θα σας πω πάρα πολύ απλά, για να καταλάβει ο κόσμος, ότι στην τέως Ανατολική Γερμανία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Δρέσδης, υπάρχει μεγάλο εργοστάσιο αυτοκινητοβιομηχανίας πολυτελείας της Γερμανίας.

-Μια από τις δυο πιο ψηλές μάρκες της Γερμανίας. Να μην πω το όνομα. Εκεί λοιπόν, στην Δρέσδη, αυτό το εργοστάσιο είχε επιδοτηθεί κατά 50% από την Ε.Ε. και επίσης, υπάρχει και κρατική επιδότηση. Δηλαδή η Γερμανία ξέρει να λέει <εγώ θέλω επιδότηση και άσε με να αναπτύξω την αυτοκινητοβιομηχανία μου>. Εμείς εδώ, δεν τολμάμε να δώσουμε μια δεκάρα στα ναυπηγεία και στην Ολυμπιακή, μη τυχόν και μας πει κάτι η Ε.Ε. Αλλά ξέρετε τι συμβαίνει; Έτσι μάθανε τον κάθε Αλμούνια.

Νίκος Βάνης:– Είναι και σοσιαλιστής, έτσι;

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης:– Είναι σοσιαλιστής. Εγώ, τον θυμάμαι από παλιά τον κύριο αυτόν. Ο οποίος είναι Ισπανός. Η χώρα του βουλιάζει στην ανεργία και στα ελλείμματα και δεν τόλμησε να κάνει τον μάγκα στην κυβέρνηση της χώρας του, αλλά έχει βρει τον κ. Παπαθανασίου, τον κ. Αλογοσκούφη, τον κ. Καραμανλή και τον κ. Παπανδρέου τώρα και νομίζει ότι είναι ο ανθύπατος και ο έπαρχος στην Ρωμαϊκή Επαρχία. Αυτά, με μια κυβέρνηση του ΛΑΟΣ, θα είχανε κοπεί. Τσαμπουκάδες τύπου Αλμούνια, ο οποίος μαζευεται ο ίδιος ο Αλμούνια και τα…<Αλμουνάκια> του, για να το πω κι έτσι, μαζεύονται λοιπόν στην Ελλάδα και κάνουν υποδείξεις. Υποδείξεις να κάνει ο . Αλμούνια στην χώρα του. Όχι στην Ελλάδα, η οποία έχει να δίνει το 7% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες, επειδή είναι πολιτικός νάνος η Ε.Ε.

-Ας ήταν πολιτικός γίγαντας η Ε.Ε., ας συμμάζευε τους Τούρκους για να μην αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε F 16, Mirage, αυτοκινούμενα πυροβόλα, άρματα μάχης, όπλα, μεταφοράς προσωπικού, τεθωρακισμένα κι ένα σωρό πυραυλακάτους, φρεγάτες και δεν ξέρω τι άλλο, για να είμαστε οπλισμένοι σαν αστακοί, μη τυχόν και μας χτυπήσουν οι Τούρκοι σε νησί ή στον Έβρο. Αυτά όλα τα πληρώνουμε επειδή είναι ανύπαρκτοι αυτοί στις Βρυξέλλες. Γι αυτό εκνευρίζομαι και εξοργίζομαι με τον κ. Αλμούνια, ο οποίος έχει μάθει να ρίχνει καρπαζιές σε σκυμμένους σβέρκους.

-Σκυμμένους σβέρκους δεν έβλεπε όμως όταν ήταν στην Βουλή ο Καρατζαφέρης και τα’ παίρνει στο χέρι ο κ.Χοακίν Αλμούνια ( αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της ΕΈ) ,κάθε φορά που τολμούσε να κάνει παρέμβαση. Κι εγώ τον κ. Αλμούνια τον έχω αντιμετωπίσει Ως μέλος της Βουλής των ελλήνων. Μας έστειλαν αποστολή πάνω στις Βρυξέλλες και του είπα να κόψει το καλαμπούρι με τις απειλές και τα πρόστιμα, διότι ευθύνεται ο ίδιος για την λαθρομετανάστευση. Και ξέρετε γιατί; Διότι το Ευρωπαϊκό ταμείο προσφύγων, το περίφημο αυτό από το οποίο παίρνουμε χρήματα, λέει, για τους πρόσφυγες, ξέρετε πόσα χρήματα δίνει στην Ελλάδα τον χρόνο;

-Για τους λαθρομετανάστες που έχουμε στην καμπούρα μας;1.500.000 ευρώ μόνο! Ξέρετε τι σημαίνει 1.500.000 ευρώ; Ούτε ένα ευρώ ανά μετανάστη στην Ελλάδα. Όταν η Σουηδία παίρνει επτά φορές παραπάνω! Όταν λοιπόν, είμαστε και δαρμένοι και καμένοι, οι μαγκιές και οι τσαμπουκάδες του κ. Αλμούνια με μια κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και με τον Γιώργο Καρατζαφέρη πρωθυπουργό, θα ήταν κομμένοι από την ρίζα. Έτσι, για να συνεννοούμαστε. Αυτήν την γλώσσα καταλαβαίνουν στην Ε.Ε. Όποια χώρα θέλει, υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα συμφέροντά της. Και δεν δέχεται προσβολές από τον κάθε “Αλμούνια”. Από τον κάθε Χανς Βαν Ντε Μπρουκ ( Ολλανδό επίτροπο της ΕΕ), στο παρελθόν. Από τον κάθε Όλι Ρεν(Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ).

-Ή από τον άλλον τον κύριο τον Καρλ Μπιλ, τον προεδρεύοντα σήμερα στην Ε.Ε. ο οποίος μας είπε ότι για το Κυπριακό, λέει, φταίει η Χούντα που έκανε πραξικόπημα. Ο κ. Καρλ Μπιλντ, τον έχω καταγγείλει επανειλημμένα στη Βουλή, τον Σουηδό υπουργό Εξωτερικών, ότι έχει οικονομικά συμφέροντα με την Τουρκία, με εταιρεία τσιμέντων που εδρεύει στα Άδανα. Δεν τόλμησε ποτέ, ούτε η Σουηδική πρεσβεία να με επαναφέρει στην τάξη, να αμφισβητήσει το παραμικρό.

-Έχω τα στοιχεία από Σουηδική εφημερίδα, που φαίνεται ότι ο Καρλ Μπιλντ έχει οικονομικά συμφέροντα με εταιρεία τσιμέντων που εδρεύει στα Άδανα και έχει σχέσεις με τον Τουρκικό στρατό. Έτσι, για να τα ξέρουμε όλα και να μη νομίζουν οι ξένοι λαοί ότι οι έλληνες τρώνε κουτόχορτο. Κουτόχορτο οι έλληνες δεν τρώνε!

Νίκος Βάνης:– Σωστά. Κ. Αιβαλιώτη, μια και είστε η φλόγα, θα πω, των ελλήνων, εδώ, στην Μακεδονία και σας πιστεύουμε πολύ οι Μακεδόνες, γενικώς…

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης::– Όχι εγώ. Ο λαός. Εγώ, ένα πετραδάκι του λαού είμαι.

Νίκος Βάνης:– Εντάξει. Αλλά εγώ βλέπω το έργο σας. Παρακολουθώ την πορεία σας και έχω βρει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για σας και τον αγώνα που κάνετε. Στο σημείο αυτό, θέλω να σας ευχαριστήσω που ήσασταν σήμερα εδώ, στο elliniko fenomeno Και στο fenomeno news, την εφημερίδα που είναι δωρεάν εδώ στην πόλη.

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης::– Χάρηκα πολύ κι εγώ.

Νίκος Βάνης:– Όλα αυτά που είπαμε θα περάσουν στον κόσμο, γιατί αυτός είναι ο ρόλος των Δημοσιογράφων. Πρέπει να τα περνάνε όλα και όχι να τα κόβουν. Γιατί, να σας πω και το τελευταίο με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, τον Άνθιμο, τον έκοψαν στον αέρα επειδή έλεγε για το γραφείο της κ. Μπακογιάννη. Όσον αφορά στην επιστολή των 250 καθηγητών απ’ όλο τον κόσμο, σοφών, γνωστών της Ιστορίας, που έγραψαν πως η Μακεδονία είναι ελληνική. Και το έκοψαν προχθές, την Κυριακή, στον αέρα. Δεν ξέρω αν το μάθατε.

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης:– Ναι, ναι. Είναι γνωστό αυτό. Οι μορφές του ελληνισμού δεν στομώνονται, δεν φιμώνονται και είμαστε όλοι κοντά στην εκκλησία μας και σε κάθε πατριωτική, προοδευτική δύναμη του τόπου. Γιατί δεν πάει άλλο! Δηλαδή, έχουμε πιάσει πάτο, πρέπει επιτέλους να πάμε προς τα επάνω. Ας αφήσουμε στην άκρη τα μικροσυμφέροντά μας, ας ψηφίσουμε πολιτικές δυνάμεις οι οποίες, έχουν αποδείξει ότι έχουν πάρει <Άριστα> και στην Ευρωβουλή και στη Βουλή των ελλήνων και ότι πονάνε αυτόν τον τόπο.

Νίκος Βάνης:– Σας αποχαιρετούμε με το τραγούδι <Μακεδονία ξακουστή>.

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης:– Σας ευχαριστώ πολύ.

(Όλες τις συνεντεύξεις πολιτικών, καλλιτεχνών και όχι μόνο, μπορείτε να τις ακούτε από το ψηφιακό  ραδιόφωνο elliniko-fenomeno.com καθημερινά, και καθ΄όλην την διάρκεια της ημέρας.)
 

Σύντομο βιογραφικό

ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3/9/1968.

Εγγαμος με την τοπογράφο-μηχανικό ( Ε.Μ.Π.) Αθανασία Γιούτσου και πατέρας ενός παιδιού ( Γιάννης Αϊβαλιώτης).

Επάγγελμα: Οικονομολόγος.

Σπουδές: Aπόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών).

Kάτοχος Master’s στην Οικονομική Θεωρία και Πολιτική από την ΑΣΟΕΕ καθώς και Master’s στη Διεθνή Πολιτική από το Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (U.L.B.).

Ξένες γλώσσες: Aγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες Εξελέγη Βουλευτής Β΄Αθήνας με το ΛΑ.Ο.Σ. στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007.

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. από τον Σεπτέμβριο του 2007.

Πολιτικές – κοινωνικές δραστηριότητες -Υπεύθυνος του Γραφείου του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Καρατζαφέρη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βρυξέλλες.

-Στέλεχος της Γραμματείας της Πολιτικής Ομάδας IND/DEM στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

-Μέλος της Γραμματείας του ευρωπαϊκού πολιτικού κόμματος A.D.I.E. (“Συμμαχία των Ανεξάρτητων Ευρωπαίων Δημοκρατών»)

-Επί σειρά ετών εκλεγμένο μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του « Ελληνικού Κύκλου Συγχρόνων Μελετών» στις Βρυξέλλες.

-Ανταποκριτής τηλεοπτικών σταθμών στις Βρυξέλλες ( ΤΗΛΕΑΣΤΥ, HIGH TV κ.α.) και κλαδικών εντύπων ( «Τροχοί και T.I.R.» , «TRANS WEEKLY» κ.α.).

Επιτροπές της Βουλής

1. Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων Θέση: Μέλος

2. Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής Θέση: Μέλος

3. Ειδική διαρκής επιτροπή ευρωπαϊκών υποθέσεων Θέση: Μέλος

4. Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής Θέση: Μέλος

5. Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας Θέση: Μέλος

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...