Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟ Ελληνικός ΣτρατόςΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ UAV...

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ UAV ΑΚΑΡΙΑΙΑΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ! Η λύση στην διάσωση των δασών

Ο Μακεδονικό Κόμμα, από την πυρκαγιά της Εύβοιας, είχε προτείνει την δημιουργία δασικών ζωνών ασφαλείας πλάτους 1.000 μέτρων, ώστε οι δασικές πυρκαγιές να απομωνόνται σε ένα μόνο δασικό διαμέρισμα, για να μπορεί να γλιτώνει το υπόλοιπο δάσος και οι οικισμοί. Δυστυχώς οι αρμόδιοι δεν θέλησαν να λάβουν σοβαρά μέτρα, αφήνοντας τα πάντα στην τύχη και τον άνεμο…

Φέτος, μετά την τρομερή πύρινη καταστροφή της πανέμορφης Ρόδου και με την πρόοδο της τεχνολογίας, το Μακεδονικό Κόμμα επανέρχεται με μία νέα πρόταση, που χτυπάει την φωτιά στη ρίζα της! Διότι το “κλειδί” είναι η άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς, πριν εξαπλωθεί!

Αυτή ακριβώς την δουλειά, της ακαριαίας κατάσβεσης, στα πιο δυσπρόσιτα μάλιστα σημεία, μπορεί να την κάνουν, όπως προτείνουμε, Ελληνικά Μη Επανδρωμένα Πυροσβεστικά Αεροσκάφη (UAV)! Ήδη, σε άλλες χώρες, όπως στην Κίνα, έχουν προσωρήσει στην κατασκευή μικρών πυροσβεστικών drones, αλλά αυτό δεν αρκεί για τις δασικές πυρκαγιές.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΕ DRONES, UAS, UAV
Ελληνικά drones, UAS, UAV

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα ήταν μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο, που ξεκίνησε τον σχεδιασμό μη επανδρωμένων, με τον “Πήγασο” το 1979, που πρωτοπέταξε το 1982! Για τους γνωστούς μικροκομματικούς και αυτοκαταστροφικούς λόγους, μείναμε έπειτα σχετικά πίσω.

Ωστόσο το ΑΠΘ (Εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών & Στροβιλομηχανών/ΕΜΡΣ του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών) με την ελληνική εταιρεία Speacesonic και την Intracom Defence έχει κατασκευάσει ήδη τo μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAS) RX-1. Το ΕΜΡΣ έχει κατασκευάσει το Delaer RX-3 και έχει σχεδιάσει το RX-4!

Το ΑΠΘ/ΕΜΠΣ συμμετέχει επίσης στο σχέδιο “LOTUS”, που αφορά ελληνική παραγωγή υπερσύγχρονου stealth UAV, σε Νατοϊκές προδιαγραφές, με συμμετοχή πολλών ελληνικών και ευρωπαϊκών εταιρειών, για μαζική παραγωγή στην Ελλάδα!

Παράλληλα υπάρχει το στρατιωτικό πρόγραμμα “Αρχύτας”, το οποίο έχει πια εξελιχθεί στον σχεδιασμό ενός υπερσύγχρονου επιθετικού UAV που θα φέρει την ονομασία “Γρύπας”!

Ταυτόχρονα εκπλήσσουν οι ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες που έχουν κατασκευάσει και ήδη διαθέτουν drones, UAS και UAV, όπως η “Altus” στην Κρήτη που επιλέχθηκε από την Amazon και που κατασκευάζει όχι μόνο εναέρια αλλά και θαλάσσια drones ή η “SAS” στον Πειραιά που κατασκευάζει drones όπως το “Σάρισα” και UAV όπως το “Τάλως”, που εκτελούν βολές με ρουκέτες (Αιχμή)!

Υπάρχει ακόμη η ελληνική “Velos Rotors” στο Ξυλόκαστρο που κατασκευάζει μη επανδρωμένα ελικόπτερα, που μπορούν να παραδίδουν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης σε απομακρυσμένα νησιά και πολλές ακόμη προσπάθειες!

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ UAV

Σκεφτήκαμε έτσι, ότι με την συνεργασία όλων των παραπάνω, μαζί με Πανεπιστήμια, Πυροσβεστική, Επιχειρηματίες και του ίδιου του κράτους μας και της ΕΑΒ, μπορούμε να κατασκευάσουμε στην Ελλάδα πρωτοποριακά Πυροσβεστικά UAV, τα οποία θα επιτελούν ταυτόχρονα πολλαπλούς ρόλους.

1. Θα επιτηρούν αδιάκοπα μέρα και νύχτα τα δάση μας, αφού θα έχουν την δυνατότητα να μένουν συνεχώς στον αέρα για πάνω από 24 ώρες!

2. Μόλις εντοπίσουν ίχνος φωτιάς, θα σπεύσουν αστραπιαία από πάνω της και θα την εξουδετερώνουν με πυραύλους ανάσχεσης – κατάσβεσης, ανατινάζοντας στην ουσία την θερμική εστία της, που συνήθως είναι εμπρησμός, πριν η πυρκαγιά εξαπλωθεί και λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις!

Εκ των υστέρων διαπιστώσαμε ότι στη Σουηδία έχει δοκιμαστεί παρόμοια μέθοδος στις 25-7-2018, όταν μετά από αίτημα της Υπηρεσίας Διάσωσης, πολεμικό αεροσκάφος Gripen (Γρύπας) βομβάρδισε πυρκαγιά σε δυσπρόσιτο πεδίο βολής στο Alvdalen, με σκοπό να αφαιρεθεί δια της εκρήξεως το οξυγόνο από τις φλόγες, ενώ ταυτόχρονα το χώμα που θα ανυψωθεί βίαια, να σκεπάσει κατόπιν την εστία και την τέφρα! Το αποτέλεσμα ήταν με μία βόμβα να καταφέρουν να σβήσουν εστίες σε ακτίνα 100 μέτρων από το σημείο βομβαρδισμού! Αυτή η επιτυχία δικαιώνει απολύτως την συλλογιστική μας, για την ακαριαία κατάσβεση φωτιάς από Ελληνικά UAV!

Σε περιπτώσεις όμως κατοικημένων περιοχών, εξοχικών κατοικιών, τα ελληνικά UAV θα εξαπολύουν μικρότερα Πυροσβεστικά Drones που θα υπάρχουν στα φτερά τους, για άμεση και πάλι Πυρόσβεση!

4. Παράλληλα, θα μεταδίδουν ζωντανά την εικόνα της φωτιάς στο Κέντρο Επιχειρήσεων, σημαίνοντας συναγερμό, ενώ θα καθοδηγούν έτσι επίγειες δυνάμεις ή κλασσικά ενάερια μέσα πυρόσβεσης, εάν απαιτηθεί.

5. Ταυτόχρονα, καθώς θα σπεύδουν εναέρια σε ελάχιστα δευτερόλεπτα στην εστία πυρκαγιάς, θα μπορούν με τις κάμερές τους να συλλαμβάνουν τυχόν εμπρηστές, ώστε να μην μπορούν να διαφύγουν, μεταδίδοντας την εικόνα τους ζωντανά στην Αστυνομία!

Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο καλύτερος, αμεσότερος και οριστικός τρόπος άμεσης κατάσβεσης των δαικών πυρκαγιών, πριν αυτές πάρουν διαστάσεις!

Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει διεθνώς στον τομέα αυτό! Άλλωστε τα Πανεπιστήμιά μας πρέπει να προσανατολιστούν κάποτε στο Πρακτικό και όχι μόνο στο Θεωρητικό! Στις κατασκευές, στις λύσεις ζωής, στις δημιουργικές και ευφυείς εφευρέσεις, με σεβασμό πάντα στον Θεό, την φύση, τον άνθρωπο.

Μια τέτοια Ελλάδα ονειρεύομαστε. Πρωτοπόρο σε όλα, μετατρέποντας κάθε πρόβλημα σε μια έξυπνη λύση!

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Το ακραίο Κέντρο ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία στήνει σενάρια φόβου για να τρομάξει τους ψηφοφόρους της συντηρητικής περιοχής, του ακραίου Κέντρου και τους ανασφαλείς μικροαστούς  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν για λίγο τις διαφωνίες τους, να φασκιώσουν...

Ο χαμένος Αγώνας και η προδοσία της Κύπρου

*Του Δημήτρη Βόγγολη Υποστρατήγου ε.α μέλους και Δασκάλου του ΙΗΑ Πολλά από τα στοιχεία παρακάτω, παρμένα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανήκουν στην φίλη μου Φανούλα Αργυρού. Στο  μαρτυρικό νησί  στα  8.000 πχ έγινε ανακάλυψη και ανασκαφή του χαλκού, copper,...

Μητσοτάκης, ΗΠΑ… ‘Ασχημες εξελίξεις

''Ξαφνιάστηκαν'' στην Ελλάδα γιά την μη αποστολή πρόσκλησης από τον πρόεδρο ΗΠΑ, στον πρωθυπουργό, γιά να παραυρεθεί στην ετεροχρονισμένη εκδήλωση γιά 25 Μαρτίου, στον Λευκό Οίκο, στις 4 Απριλίου '24. Την ''σίγουρη'' επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην...