Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΡεπορτάζΈκοψαν το Ε.Κ.Α.Σ...

Έκοψαν το Ε.Κ.Α.Σ χωρίς προειδοποίηση

ganti.gifαπό τους περισσότερους συνταξιούχους του ΙΚΑ με εντολή του Υπουργού Οικονομικών. Παράλληλα με έγγραφο της υπηρεσίας προσκαλεί τον συνταξιούχο να παρουσιαστεί στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΙΚΑ για να καταθέσει τα δικαιολογητικά όπως, φορολογική ενημερότητα, το τελευταίο 3μηνο ενημερωτικό έγγραφο πληρωμής  της σύνταξης από το ΙΚΑ ,δηλαδή  από την ίδια υπηρεσία , καθώς και την ταυτότητα του συνταξιούχου, και όλα αυτά για να ξαναελεγχθεί, και να αποφασιστεί αν θα κοπεί οριστικά ή όχι το Επίδομα  Κοινωνικής  Αλληλεγγύης Συνταξιούχων,

(Ε.Κ.Α.Σ.),επίδομα που καταβάλλεται στους χαμηλοσυνταξιούχους του ΙΚΑ με σκοπό την ενίσχυση του εισοδήματός  τους, σύμφωνα με τον υπ’ Αρ.Φ1132/30572/2190/25-01-07  (ΦΕΚ133Β’ 5/2/07 Υπουργική απόφαση, ρύθμηση -χορήγηση  και αύξηση  του Ε.Κ.Α.Σ απο 1/1/07. 

Όλες οι απαντήσεις δε,θα δοθούν τον Νοέμβριο μήνα, έως τότε όμως δικαιολογημένα ή όχι θα είναι κομμένο.

Μέσα στο κατακαλόκαιρο, μέσα στην κάψα ο συνταξιούχος εκτός από το κτηματολόγιο, τώρα έχει να τρέξει εκ νέου για την σύνταξη του, αντί να φύγει για τα μπάνια του λαού, για τα οποία στην σύνταξη του Ιουλίου δεν έχει καταβληθεί  ακόμα και το επίδομα διακοπών, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Ακόμα και αυτά τα λεφτά καθυστερούν με απαράδεκτο τρόπο, πέρα από την τεράστια ταλαιπωρία που είναι αναγκασμένος να υποστεί, με την κατάθεση των δικαιολογητικών, χαρτιά που θα έπρεπε να συγκεντρώσει η υπηρεσία και τα φορολογικά στοιχεία  να διασταυρώσει μέσω του πληροφορικού συστήματος του οργανισμού και του ΤAXISnet.

 Εντέλει αποδεικνύεται πως τέτοιος συγχρονισμός υπηρεσιών δεν λειτουργεί στην Ελλάδα.

Εκτός αυτού ο Υπουργός Εσωτερικών  κ.Πυλόπουλος  έδωσε προ ημερών αυστηρές εντολές προς όλες τις Δημόσιες υπηρεσίες ότι στο εξής θα έχουν εσωτερικό διακανονισμό, όπου θα συγκεντρώνονται όλα τα δικαιολογητικά του ενδιαφερόμενου πολίτη, και όχι ο πολίτης να τρέχει από γραφείο σε γραφείο, όπως προφανώς γίνεται αυτόν τον καιρό στα γραφεία του ΙΚΑ.

Για παράδειγμα  στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, ο συνταξιούχος με την πρόσκληση του οργανισμού παρουσιάζεται στο 2ο όροφο, όπου τα 3 συγκεκτρωτικά έγγραφα ο υπάλληλος απλώς τα καρφιτσώνει, τα δίνει πίσω στον συνταξιούχο, για να τα καταθέσει στον 5ο όροφο.

Εάν δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα θα πρέπει να ξανάρθει εκ νέου, ενώ εάν έχει τα γνήσια έντυπα ο υπάλληλος του 2ου ορόφου, τον στέλνει στον 6ο όροφο, στο κυλικείο να βγάλει φωτοαντίγραφα προς 20 λεπτά το κάθε έγγραφο, και ας έχει σε κάθε όροφο της υπηρεσίας μεγάλα και σύγχρονα φωτοτυπικά μηχανήματα.

 Αφού έχει βγάλει τις φωτοτυπίες στον 6ο όροφο, ξανακατεβαίνει στον 2ο όροφο για να τα καρφιτσώσει ο υπάλληλος και να τον στείλει αυτήν την φορά στον 5ο όροφο για να τα καταθέσει, εδώ κάπου μια με δύο ώρες τις έχει φάει ο συνταξιούχος με το μπαστούνι στο χέρι. ΕΛΕΟΣ!!! 

Αυτή η κατάσταση μόνο συγχρονισμό του οργανισμού δεν δείχνει, αντιθέτως παραμένει σταθερά τριτοκοσμικός.   Φαίνεται πως οι δημόσιοι υπάλληλοι γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις εντολές του Υπουργού, δεν υπολογίζουν κανέναν.

Όσο για το Υπουργό Οικονομικών εφόσον μέσα στο καλοκαίρι αποφάσισε να ταλαιπωρήσει τον συνταξιούχο θα έπρεπε να βάλει και το ανάλογο προσωπικό ,έτσι ώστε οι ουρές για την καταβολή  και ” καρφίτσωμα” των εγγράφων να μην πιάνουν χιλιόμετρα, με το να υπάρχει ένας και μοναδικός κισές από τους τέσσερις που θα έπρεπε να λειτουργούν.

Απαράδεκτο από κάθε άποψη!

Το Ε.Κ.Α.Σ που είναι ψίχουλα για την έτσι κι αλλιώς φτωχή σύνταξη κόβεται, αρκεί να μαζέψει λεφτά το κρατικό ταμείο, και να μοιραστούν για δρομολογημένες αυξήσεις έως και 80% στους μισθούς των δικαστικών,  εν συνεχεία των τριακωσίων βο.ο.ο.ο.ουλευτών.

 Αν υπολογίσουμε και τα 8.000.000 Ευρώ για λίφτινγκ του κτιρίου του Υπουργείου Οικονομικών,( όπως έγραψε πρόσφατα η έγκυρη εφημερίδα το “Βήμα”), αλλά και η τεράστια σπατάλη (όπως δήλωσε βουλευτής της αντιπολίτευσης) για δεξιώσεις, και ταξίδια αναψυχής των Υπουργών και τα πρόσωπα παρ΄αυτών, τότε εύλογο είναι να αδειάσει το κρατικό ταμείο, μέχρι να πιάσει πάτο.

Τώρα το κράτος προσπαθεί να σωθεί από τα ψίχουλα του Ε.Κ.Α.Σ του συνταξιούχου. Παρ΄όλα που ο Υπουργός  κύριος Αλογοσκούφης μας διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Οικονομία δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Ωστόσο βλέπουμε από τον Υπουργό να παίρνει και το τελευταίο σεντς του Ευρώ από τα περήφανα γηρατειά, απ΄ αυτούς που έδωσαν  πολλά για την Εθνική Οικονομία και όχι μόνο.

Αντί να τα πριμοδοτεί να ζήσουν καλύτερα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους, φαίνεται όμως πως δεν τα υπολογίζει καθόλου, εάν και στο σύνταγμα είναι καταχωρημένη ρητά ότι η σύνταξη θα πληρώνεται στο ακέραιο.

Μάλιστα αυτό ήταν και το σήμα κατατεθέν προεκλογικά. Από την ωραία θεωρία πέρασαν  στην πράξη ανάποδα ,κουτσουρεύοντας την πενιχρή σύνταξη που ίσα – ίσα φτάνει για ένα κουλούρι και δύο γιαούρτια, ενώ με τις νέες αυξήσεις  στα φάρμακα  πλέον (και όχι μόνο) τα αγοράζει βερεσέ.

Όμως το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις γι΄ αυτήν την απαράδεκτη απόφαση, να κόψει το Ε.Κ.Α.Σ χωρίς προειδοποίηση και καμιά εξήγηση, ύπουλα ,μέσα στο καλοκαίρι.

Άϊντε τώρα να ευχηθείς καλό καλοκαίρι σ΄αυτούς τους συνταξιούχους.

 

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Με φόρα έρχεται ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση. 

Έντονα με το διψήφιο νούμερο στις κάλπες, με την τέταρτη θέση στο συνολικό αποτέλεσμα και με την τρίτη θέση, μη σου πω τη δεύτερη, στην Βόρεια Ελλάδα. ΣΤΗΝ Βόρεια Ελλάδα ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση , όπου ΤΟ ποσοστό θα είναι 27 της...

Το Κυπριακό ΔΕΝ ”λύθηκε” Ιούλιο 1974… Η Ομογένεια ΗΠΑ, να πράξει.

ΗΠΑ, 2024... Είναι εντυπωσιακή η απραξία-αφωνία του Ελληνισμού ΗΠΑ γιά τα 50 χρόνια από την εισβολή-κατοχή στην Κύπρο, Ιούλιο 1974. Γιά 50 χρόνια παράνομη κατοχή, από την Τουρκία, ποσοστού εδάφους 37% της Κύπρου. Η αφωνία, η απραξία ειδικά των ''ομογενειακών μας Οργανώσεων''...

Eντυπωσιακή… ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Απόδημοι, επιστολική ψήφος.

Ανανεωμένο) Τελικό: 202.556 οι εγγραφές γιά επιστολική ψήφο. Οι περισσότεροι (153.322) είναι κάτοικοι Ελλάδας. 49.234 οι εκτός Ελλάδας που εγγράφηκαν συνολικά, από 128 χώρες. Ποσοστό 84.6% είναι στην δυτ. Ευρώπη, νεομετανάστες βασικά. Οι 49.234 αντιστοιχούν: Ευρώπη: 41.680 (84,6%)... Β. και Ν. Αμερική:...

Ο Πούτιν ορκίστηκε για την 5η θητεία του και δήλωσε ανοιχτός για διάλογο με τη Δύση.

Το να κυβερνώ τη Ρωσία, μια χώρα 140 εκατομμυρίων ανθρώπων, αποτελεί «ένα ιερό καθήκον», δήλωσε o Πούτιν, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του, αφότου ορκίστηκε για μια πέμπτη θητεία στην ηγεσία της χώρας του, επικεφαλής της οποίας είναι...