Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΟ Πούτιν ορκίστηκε...

Ο Πούτιν ορκίστηκε για την 5η θητεία του και δήλωσε ανοιχτός για διάλογο με τη Δύση.

Το να κυβερνώ τη Ρωσία, μια χώρα 140 εκατομμυρίων ανθρώπων, αποτελεί «ένα ιερό καθήκον», δήλωσε o Πούτιν, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του, αφότου ορκίστηκε για μια πέμπτη θητεία στην ηγεσία της χώρας του, επικεφαλής της οποίας είναι εδώ και σχεδόν 25 χρόνια, απουσία οποιασδήποτε ανεκτής αντιπολίτευσης. «Είναι μια μεγάλη τιμή, μια ευθύνη και ένα ιερό καθήκον», είπε ο Πούτιν, από την αίθουσα Αντρεγιέφσκι, στο Κρεμλίνο, στη Μόσχα. «Ορκίζομαι (…) να σέβομαι και να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ανθρώπου και του πολίτη, να σέβομαι και να προστατεύω το Σύνταγμα, την εθνική κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την ασφάλεια και την ακεραιότητα της κυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πούτιν υποσχέθηκε σήμερα στους Ρώσους, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την Ορκωμοσία του, ότι θα νικήσουν «μαζί» και θα βγουν πιο «ισχυροί» από μια «δύσκολη περίοδο», με σούσης της ένοπλης σύρραξης με την Ουκρανία. «Είμαστε ένας ενωμένος και μεγάλος ναός και μαζί θα ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο (…). Μαζί θα νικήσουμε», τόνισε ενώπιον 2.500 ανθρώπων.

Επιπλέον είπε ότι η Ρωσία δεν αποκλείει τον διάλογο με τη Δύση, όμως αυτός πρέπει να γίνεται επί ίσοις όροις.

Στη σύντομη ομιλία του, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε εξάλλου πως η χώρα του είναι ανοικτή στο να αναπτύξει σχέσεις με άλλες χώρες, τις οποίες περιέγραψε ως την «παγκόσμια πλειοψηφία». Το κρατικό σύστημα της Ρωσίας πρέπει να ανθεκτικό σε οποιαδήποτε απειλή και πρόκληση, πρόσθεσε ο ίδιος.

Στη συνέχεια, η κρατική τηλεόραση έδειξε τη λειτουργία μέσα στον καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού, κατά την οποία ο Πατριάρχης Κύριλλος Α΄, επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έδωσε την ευλογία του στον Πούτιν.

Ο Πούτιν κατήγαγε μια σαρωτική νίκη στις Προεδρικές Εκλογές του Μαρτίου, δύο και πλέον χρόνια αφότου έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία.

Ορισμένες Δυτικές κυβερνήσεις είπαν ότι η επανεκλογή του ήταν προβληματική, διότι δεν δόθηκε στους ψηφοφόρους μια πραγματική εναλλακτική, μια κατηγορία που απορρίπτει η Μόσχα, η οποία απαντά ότι ο Πούτιν χαίρει θερμής υποστήριξης από τον ρωσικό λαό.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ράφει η Νίνα Γκατζούλη Πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι η λογοτεχνική ανάπτυξη οποιασδήποτε γλώσσας συνδέεται στενά και σχετίζεται με σημαντικά ιστορικά γεγονότα και επιρροές που έχει υποστεί ένα έθνος. Ο Tony Crowley, στο Proper English, παραθέτει τη θέση του Saussure για τη γλώσσα...

Πρακτικές Εφαρμογές της Πυρηνικής Φυσικής με πολύ απλά λόγια.

* Γράφει ο Στέφανος Ευαγγέλου Μπινιάρης Τη Μελέτη μου αυτήν την  παρουσίασα διαδικτυακά στις 14.03.2024 στις 20.00 η ώρα από τον ΙΧΑ  Το παρόν γραπτό κείμενο διαφέρει κατά τι από την Ομιλία, αφού εδώ δεν υπάρχει ένας αυστηρός περιορισμός έκτασης του κειμένου. Με...

Ορισμός της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2024           Με το Ν. 2193/1994 (Α΄32) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ....

Κάθε ημέρα μας υπενθυμίζουν την προδοσία της Μακεδονίας μας.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κατάπτυστη Συμφωνία, μια ενδοτική Συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος, μια Συμφωνία που στόχο έχει τη μείωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων! Αυτή ήταν διαχρονικά η θέση μας και...