Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικάXορήγηση βίζας σε...

Xορήγηση βίζας σε χώρες συμμάχους

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ Κογκρέσο προχώρησε σε αλλαγές που κάνουν ευκολότερη τη χορήγηση βίζας στους πολίτες των χωρών-συμμάχων όπως η Ελλάδα, η Εσθονία και η Νότια Κορέα. Η νομοθεσία ψηφίστηκε στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα, διευρύνοντας τα περιθώρια για τη χορήγηση βίζας. Ο νέος νόμος επιτρέπει στους πολίτες των συγκεκριμένων χωρών να επισκέπτονται την Αμερική για πάνω από 90 ημέρες χωρίς να χρειάζεται να κάνουν αίτηση για έκδοση βίζας προτού φύγουν από τη χώρα τους.

Οι περισσότερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, η Αυστραλία και η Ιαπωνία συμμετείχαν σε αυτό το πρόγραμμα. Τώρα πολίτες από επιπλέον 12 χώρες θα έχουν την δυνατότητα να αποκτούν ευκολότερα βίζα και μελλοντικά θα μπορέσουν και άλλες χώρες να γίνουν μέλη του προγράμματος.

Οι περισσότερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, η Αυστραλία και η Ιαπωνία συμμετείχαν σε αυτό το πρόγραμμα. Τώρα πολίτες από επιπλέον 12 χώρες θα έχουν την δυνατότητα να αποκτούν ευκολότερα βίζα και μελλοντικά θα μπορέσουν και άλλες χώρες να γίνουν μέλη του προγράμματος.Μέχρι σήμερα οι περισσότεροι επισκέπτες των ΗΠΑ έπρεπε να πληρώνουν κατά μέσο όρο 100 δολάρια για τη χορήγηση βίζας ακόμα και αν επρόκειτο να διαμείνουν μικρό χρονικό διάστημα στη χώρα.

Παράλληλα, έπρεπε να καταθέσουν μεγάλο αριθμό εγγράφων για να τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα και υπήρχαν επίσης και οι λεγόμενοι «αρνητικοί δείκτες», σύμφωνα με τους οποίους κάθε χώρα δεν έπρεπε να ξεπερνάει ετησίως έναν συγκεκριμένο αριθμό αιτήσεων χορήγησης βίζας. Το όριο αυτό ανερχόταν στο 3%.

Σύμφωνα με την νέα νομοθεσία το όριο αυξήθηκε σε 10%, ενώ συγχρόνως δόθηκε μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων στις χώρες να αποφασίζουν αν ο αιτών διαθέτει τα κατάλληλα κριτήρια.

Αναλυτικά οι νέες χώρες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα είναι η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Κύπρος, η Τσεχία, η Εσθονία, η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Μάλτα, η Σλοβακία, η Νότια Κορέα, η Ταϊβάν και η Ουρουγουάη.

Ο συνολικός αριθμός των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι 27.

 Οι ΗΠΑ θα απολαμβάνουν περισσότερα οικονομικά οφέλη όσο αυξάνεται ο αριθμός των χωρών μελών, αν ληφθεί υπόψη ότι το περασμένο έτος πάνω από 758.000 Κορεάτες επισκέφθηκαν την Αμερική, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί το τρέχον έτος.

Η αμερικανική οικονομία ενισχύεται κατά μέσο όρο κατά 3.700 δολάρια από κάθε Κορεάτη που επισκέπτεται τη χώρα, αν συμπεριλάβουμε τα αεροπορικά έξοδα, τα έξοδα διαμονής, τις αγορές και όλους τους φόρους.

Τέλος, το Κογκρέσο ξεκαθάρισε ότι το νέο νομοσχέδιο προωθήθηκε στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού αγώνα.

πηγή;naftemporiki

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Μπερίσα: «McGonical και Ράμα συνένοχοι – Και οι δύο πρέπει να πάνε στη φυλακή»

Οπρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα αντέδρασε σχετικά με το γεγονός ότι ο πρώην ανώτερος πράκτορας του FBI, Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ, παραδέχτηκε την ενοχή του για τον φάκελο διαφθοράς με ανώτερους Αλβανούς αξιωματούχους. Με αντάλλαγμα μείωση της ποινής δέχθηκε τα πάντα από τον αλβανικό...

‘Ενας (ακόμα) Νίκαρος (Νέα Υόρκη, ΟΗΕ) και οι ανύπαρκτοι ”αγώνες”

Και ξαφνικά, μετά 50 χρόνια, ”αποφασίστηκε” να γίνουν συνομιλίες-διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας γιά διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανόμενων και ”εδαφικών”, όπως δήλωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ”Σπίτι της...

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ, LANDIS + GYR KAI SIEMENS

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr Όλα είναι… μπίζνες! Μπορεί να βλέπουμε το «αθώο» προσωπάκι του Τάιλερ, συντρόφου του Στέφανου Κασσελάκη, στις κάμερες και να αποτελεί θέμα στα κανάλια για την διαφορετικότητά του και τις βερμούδες του, όμως η...

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή...

Επειδή δεν βλέπω να υπάρχει ροή ενημέρωσης από τις συνθήκες θανάτου των στελεχών των ΕΔ και 2 Ελλήνων πολιτών ρωτάω αληθεύει ότι πριν την ξεκάθαρη έκρηξη στο λεωφορείο υπήρξε αποκοπή της πομπής από αυτοκίνητα με διακριτικά ανθρωπιστικής βοήθειας που...