Από τα ραδιόφωνα Sfera και Derti FM που ανήκουν στον όμιλο Κωστόπουλου ( και εκμπέμπουν στο Νομό Αττικής), πουλήθηκε πακέτο μετοχών 20% στον όμιλο “Γ.Πολίτη”, εταιρεία με αντικείμενο την υπαίθρια διαφήμιση (Πίζα, Trivision, γιγαντοαφίσες).
Ο όμιλος Πολίτη σχεδιάζει ακόμα να αγοράσει και άλλο 31% των μετοχών από τα δύο παραπάνω FM.
Όσο για τον όμιλο Κωστόπουλου που τον τελευταίο καιρό έχει απλήρωτο πάνω από δύο μήνες το προσωπικό των δύο σταθμών, θέλει να αποχωρίσει από τις ραδιοφωνικές επιχειρήσεις, καθώς όπως πληροφορούμε εκ των έσω, οι παραγωγοί των εκπομπών κερδίζουν περισσότερα χρήματα, απ΄ ότι η επιχείρηση.
Πως γίνεται αυτό;;
Βλέπε διάφορες χορηγίες, παραγωγοί καλλιτεχνών, προώθηση τραγουδιών με την μέθοδο της πλύσης εγκεφάλου, δισκογραφικές παραγωγές, μάνατζερ καλλιτεχνών, κάποιοι δε από αυτούς είναι και καλλιτεχνικοί διευθυντές σε νυχτερινά κέντρα, κ.τ.λ.π.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο πλέον συνέταιροι Κωστόπουλος και Πολίτης θέλουν να αλλάξουν το “στάτους κβο” που επικρατεί στα δύο ραδιόφωνα, με τους υπαλλήλους,-παραγωγούς- διευθυντές, ακόμα δε και το διαφημιστικό τμήμα να κερδίζουν χρήματα, ενώ το ταμείο τους υστερεί, κάποιοι δε υπάλληλοι γίνονται όλο και πιο πλουσιότεροι.
Σίγουρα υπάρχαν και άλλες πτυχές του προβλήματος, στο να φτάσει ο εν λόγω επιχειρηματίας να πουλήσει πακέτο μετοχών.
Τώρα είναι αργά αυτήν την κίνηση έπρεπε να την κάνει νωρίτερα, τότε που οι μετοχές των δύο σταθμών ήταν πολύ ψηλά. Σήμερα μπορεί κάποιος πολύ εύκολα να βρει ραδιόφωνο για να αγοράσει.
Αλλά ,“κάλιο αργά παρά ποτέ” όπως λέει και ο σοφός λαός μας.