Κλείνει και το “Έθνος της Κυριακής”
Μετά την αναστολή της καθημερινής έκδοσης (πέρυσι τέτοια εποχή), όπως όλα δείχνουν κλείνει και το Έθνος της Κυριακής αφού η Dimera, του Ιβάν Σαββίδη αποφάσισε να σταματήσει την έκδοσή του.
Το Έθνος της Κυριακής που θα κυκλοφορήσει..
στις 2 Αυγούστου θα είναι το προτελευταίο φύλλο της ιστορικής εφημερίδας μετά την εξαγορά της από τον Ιβάν Σαββίδη.
Την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση εργαζομένων όπου θα γίνουν οι αναλυτικές ανακοινώσεις, από την πλευρά της διοίκησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε επικοινωνία με την ΕΣΗΕΑ για το μέλλον των εργαζομένων με δέσμευση πως “δεν θα απολυθεί κανείς” ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως υπάρξει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα κρατηθούν στο site www.ethnos.gr μερικοί εργαζόμενοι και κάποιοι θα ασχοληθούν με κάτι νέο το οποίο θα ανακοινωθεί στον τομέα των ψηφιακών εκδόσεων. Πάντως ετοιμάζεται και θα βγει σύντομα στο αέρα του διαδικτύου, η νέα οικονομική ιστοσελίδα imerisia. (ο Σαββίδης είχε πάρει από τον Μπόμπολα
O Ιβαν Σαββίδης -και δεν είναι μόνο αυτός- βλέπει τα ΜΜΕ σαν οχήματα που θα προωθούν αλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες
Αλλωστε, σε ανύποπτο χρόνο με μια ακατέργαστη δήλωσή του είχε πει ωμά οτι ”Αν δεν έχεις σχέση με media, δεν μπορείς να ασχοληθείς με μεγάλες επιχειρήσεις”. Το “Εθνος” έπαψε προφανώς να αποτελεί ενα τέτοιο χρήσιμο όχημα..
και ο επιχειρηματίας αποφασίζει το κλείσιμό του.
Ιβάν Σαββίδης για να “κυριαρχήσει”στα εγχώρια media! Γιατί αλήθεια, ναυάγησε στα ρηχά το άλλοτε ανίκητο ΕΘΝΟΣ; Για λόγους που γνωρίζουν καλά αυτοί που κατέχουν το άθλημα της κυκλοφορίας ενός ημερήσιου (στην προκειμένη περίπτωση) φύλλου.
Το ΕΘΝΟΣ του Φιλιπόπουλου είχε εκπληκτική σελιδοποίηση φιλική προς τον αναγνώστη, έξυπνους ατακαριστούς τίτλους που δεν κούραζαν με μπλα μπλα, μικρά καλογραμμένα κείμενα και μεγάλες φωτογραφίες που πάντα είχαν κάτι να πουν
Αυτοί που ανελαβαν την επανέκδοση δεν σεβάστηκαν την ιστορία του! Η την…αγνοούσαν. Το ΕΘΝΟΣ κυριάρχησε στην εποχή του αξέχαστου Αλέκου Φιλιπόπουλου ο οποίος λάνσαρε το πρώτο tabloid στην Ελλάδα, αντιγράφοντας (και όχι μιμούμενος την εξαιρετική τότε Daily Mail, στο κασέ και στην θεματογραφία την οποία φυσικά προσάρμοσε στα ελληνικά δεδομένα.