(η παρακάτω είδηση είναι απόλυτα επιβεβαιωμένη)
Πέμπτη 31 Οκτ. ’24, πέντε ημέρες πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ, ο -με τους Δημοκρατικούς- πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, συναντήθηκε στην Αθήνα -συνέφαγαν- με τον πρ. υπουργό Εξωτερικών και παρουσιαζόμενο, προβαλόμενο ως ”υπουργό ‘Αμυνας” στην επόμενη κυβέρνηση Τραμπ, Μάικ Πομπέο.
Την είδηση και την φωτογραφία φρόντισε το πρθυπουργικό γραφείο να την διανείμει στα ΜΜΕ, γιά να πείσει ότι ο πρωθυπουργός έχει ”επαφές” στενές και με ”υπουργούς” του Τραμπ.
Η φωτογραφία ήταν η απόδειξη, αφού σε αυτήν υπήρχε η ένδειξη (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ), ότι ήταν απευθείας από το γραφείο του πρωθυπουργού.
Στις 8 Νοεμβρίου ’24, τρεις ημέρες μετά τις εκλογές, στις οποίες νίκησε ο Τραμπ, του δόθηκε δισέλιδη επιστολή σε φάκελλο, που διάβασε μπροστά στον πολύ γνωστό του, ”μεταφορέα”. Στον φάκελλο και φωτοτυπία της συνάντησης Πομπέο με Μητσοτάκη σε εστιατόριο στην Αθήνα.
Δεν μάθαμε πως αντέδρασε o πρόεδρος, αλλά την επόμενη ημέρα, με μιά ανακοίνωση του, ο Τραμπ, έδωσε τέλος στην ”σιγουριά” περί υπουργοποίησης Πομπέο… «Δεν θα καλέσω την πρώην πρέσβη Νίκι Χέιλι, ούτε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο να ενταχθούν στην κυβέρνηση Τραμπ, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση σχηματισμού», ανάφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του (9 Νοε.) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Δύο ημέρες μετά, έγινε η τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Τραμπ γιά τα ”συγχαρητήρια”. Είχαν προηγηθεί τηλεφωνικές επικοινωνίες Τραμπ με πολλούς ηγέτες χωρών τις προηγούμενες ημέρες.
Τα κύρια σημεία της επιστολής, αναφέρονταν στις στενές επαφές Πομπέο με ”τον διεφθαρμένο πρωθυπουργό Ελλάδας” και η παρουσίασή του από ΜΜΕ στην Ελλάδα, που στηρίζουν το ”καθεστώς Μητσοτάκη”, ως ”σίγουρο υπουργό ‘Αμυνας”.
Επίσης, στην 2η σελίδα της επιστολής γινόταν αναφορά στην μεσολάβηση Πομπέο, ως υπουργού Εξωτερικών του Τραμπ, γιά να ΜΗΝ ερευνηθεί η απάτη (ποινικό αδίκημα) με τα χρήματα γιά ανοικοδόμηση του αγ. Νικολάου (κάτω Μανχάτταν), χρήματα Αμερικανών φορολογούμενων, που δόθηκαν (10-12 εκ. δολ.) στον διεφθαρμένο πατριάρχη Βαρθολομαίο, γιά εξαγορά του, με αντάλλαγμα παραχώρηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία Ουκρανίας. Γιά το ίδιο ζήτημα, αναφέρεται και ο -”κολλητός του Μπάιντεν”- φΑΚ (φάδερ ‘Αλεξ Καρλούτσος) ως συνεργός στην απάτη.
Αυτά γιά τώρα…
”Κ” – 13 Νοε. ’24 kalami us