Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚαταγγελίεςAπό το Σύλλογο...

Aπό το Σύλλογο “Ιων Δραγούμης” που εδρεύει στην Έδεσσα.

ΣΤΗΝΟΥΝ ΠΑΓΙΔΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κάθε φορά που γίνεται κάποια συνεδρίαση του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του ΝΑΤΟ οι διεθνείς προστάτες των Σκοπιανών αλλά και τα γνωστά παπαγαλάκια του ενδοτισμού στα εθνικά θέματα εντός Ελλάδος, διαρρέουν δήθεν εμπιστευτικές πληροφορίες ότι χάσαμε το όνομα και ότι είναι μάταιος ο αγώνας των Ελλήνων για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας.

Προσπαθούν να μας σπάσουν το ηθικό για να αποδεχθούμε την ανιστόρητη, απαράδεκτη και επικίνδυνη, για την ειρήνη στα Βαλκάνια, απαίτησή τους να δεχθούμε τον όρο Μακεδονία στην οριστική ονομασία της γειτονικής Κεντροβαλκανικής Χώρας .

Τα κάνουν αυτά γιατί γνωρίζουν ότι εάν δεν αναγνωρίσει η ίδια η Ελλάδα την γειτονική Κεντροβαλκανική χώρα με το όνομα Μακεδονία αυτή θα είναι πάντα μία «Μαϊμού Μακεδονία» και ας την έχουν αναγνωρίσει όλες οι χώρες του κόσμου.
Στις ημέρες μας, με αφορμή την ετήσια γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που πραγματοποιείται εντός του Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη, η γνωστή πρακτική της ψυχολογικής πίεσης ξανατέθηκε σε εφαρμογή με πολύ ύπουλο τρόπο.

Στις  24-9-2013 στην παγκόσμιας εμβέλειας εφημερίδα Financial Times εμφανίστηκε ένα φαινομενικά καλό για την Ελλάδα άρθρο του γνωστού φιλοσκοπιανού S. Schwartz, στο οποίο ισχυρίζεται ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας αλλά η γειτονική Κεντροβαλκανική χώρα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία στην οριστική της ονομασία.

Με αυτό το άρθρο, εμμέσως πλην σαφώς, προσπαθούν να ξεγελάσουν τους Έλληνες πολιτικούς να αναγνωρίσουν ως Μακεδονία την γειτονική Κεντροβαλκανική χώρα, με τον φερετζέ του επιθετικού προσδιορισμού Άνω, Βόρεια, Ορεινή κλπ, ο οποίος είναι και ο αντικειμενικός τους σκοπός, υποχωρώντας στο αυτονόητο ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, για να το χρησιμοποιήσουν οι Έλληνες πολιτικοί ως δήθεν νίκη στην Ελληνική κοινή γνώμη.

Επίσης στις 12-9-2013 ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, για την διένεξη του ονόματος, Μ. Νίμιτς δήλωσε από τα Σκόπια, για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα, την εντελώς ανιστόρητη άποψη ότι η γειτονική Κεντροβαλκανική χώρα αποτελεί ολόκληρη ένα κομμάτι της Μακεδονίας όπως αυτή διαιρέθηκε με την συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913 και για αυτό έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία.

Ο Μ. Νίμιτς κάνει πως δεν ξέρει ότι η συνθήκη του Βουκουρεστίου πουθενά δεν αναφέρει το όνομα Μακεδονία και ότι στην πραγματικότητα διαίρεσε τα Ευρωπαϊκά εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Μ. Νίμιτς κάνει πως δεν ξέρει ότι η περιοχή των Σκοπίων ποτέ δεν περιλαμβανόταν μέσα στα όρια της ιστορικής Μακεδονίας και ότι η πραγματική Μακεδονία φθάνει μόνον μέχρι την νοητή γραμμή Κρούσεβο, Περλεπέ, Στρώμνιτσα και Μελένικο. Θα μπορούσε η γειτονική Κεντροβαλκανική χώρα να έχει στα νότια σύνορά της μία επαρχία με το όνομα Μακεδονία όπως ακριβώς έχει η Ελλάδα στα βόρεια σύνορά της την περιοχή της Μακεδονίας με καθαρά γεωγραφική έννοια.

Ο Μ. Νίμιτς κάνει πως δεν ξέρει ότι το όνομα Μακεδόνας για χιλιάδες χρόνια έχει καθαρά γεωγραφικό χαρακτήρα και μόνον από το 1944 και μετά ο Τίτο το επέβαλε ως εθνολογικό όρο για πολιτικούς λόγους.

Με τις παραπάνω μεθοδεύσεις προσπαθούν να αναγκάσουν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Α. Σαμαρά να πάει στην Νέα Υόρκη και σε στημένη συνάντηση με τον Γκρούεφσκι να τον ξεγελάσουν να δεχθεί το όνομα Μακεδονία για την ονομασία της γειτονικής Κεντροβαλκανικής μας χώρας δίνοντάς του ως δήθεν μεγάλη επιτυχία την αποδοχή από τον Γκρούεφσκι ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας για να το πουλήσει ως μεγάλη επιτυχία στην κοινή γνώμη της Ελλάδος.

Τους καίει αφάνταστα όλους τους καθοδηγητές των Σκοπιανών να περιέχεται ο όρος Μακεδονία στην ονομασία του γειτονικού Κεντροβαλκανικού κράτους γιατί μόνον έτσι μπορούν να εκβιάζουν την Ελλάδα.
Μεθοδεύσεις τέτοιου είδους δεν είναι φανταστικές γιατί έγιναν και στο παρελθόν.

Π.χ. Το 1995 οι Αμερικανοί μέσω των απεσταλμένων τους Χόλμπρουκ και Μίλερ, για να ξεγελάσουν την τότε εξουσία Παπανδρέου – Λιάνη να αποδεχτεί την ενδιάμεση συμφωνία με τα Σκόπια, έπεισαν τους Σκοπιανούς (Δήλωση Ρ. Χόλμπρουκ) να υποχωρήσουν και να αλλάξουν την σημαία τους, γεγονός που παρουσιάστηκε ως νίκη στην Ελληνική κοινή γνώμη.

Τελικά η ενδιάμεση συμφωνία αποδείχθηκε στην πράξη εντελώς επιζήμια για την Ελλάδα αφού τους αναγνωρίζαμε ως κράτος χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση από την μεριά τους, να σταματήσουν την αλυτρωτική προπαγάνδα, η οποία γιγαντώθηκε στην συνέχεια.

Ποιός δεν θυμάται το εξευτελιστικό γεγονός ένας Αμερικανός διπλωμάτης, ο Τ. Μίλερ, να ανακοινώνει την ενδιάμεση συμφωνία στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι του κ. Α. Παπανδρέου.
Ελπίζουμε στις μέρες μας να μην πέσουμε σε μία ανάλογη παγίδα. Όλος ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδος γνωρίζει ότι οι Μακεδόνες, με την συμπαράσταση όλων των Ελλήνων, δεν πρόκειται να αποδεχθούν το ξεπούλημά τους από κανέναν πολιτικό ή πολιτικό κόμμα.

25 Σεπτεμβρίου 2013
Κίνηση Δημοτών Έδεσσας «Ίων Δραγούμης»

1ο ΑΡΘΡΟ

Financial Times: Οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο (24 Σεπτεμβρίου 2013)
Την… ανύπαρκτη σχέση των Σκοπιανών με τον Μέγα Αλέξανδρο επισημαίνουν και τεκμηριώνουν οι Financial Times, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της καταγωγής του Μακεδόνα βασιλιά.
Σε άρθρο του στους FT, ο Stephen Schwartz, εκτελεστικό μέλους του Δ.Σ. Του κέντρου Ισλαμικού Πλουραλισμού των ΗΠΑ, επισημαίνει πως έχοντας ζήσει επί σειρά ετών στα Σκόπια αναφέρεται στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ λέγοντας: «Θεωρώ ότι οι καταγγελίες της Ελλάδας για σφετερισμό της μακεδονικής γεωγραφικής ονομασίας είναι παράλογες, επικίνδυνες και ενδεικτικές της πολιτικής ασυναρτησίας και του αυξανόμενου χάους στην Ελληνική Δημοκρατία».

Συνεχίζοντας ωστόσο, ο Schwartz αναφέρει πως ο μεγάλος βασιλιάς ήταν «Έλληνας Μακεδόνας. Η κουλτούρα του ήταν ελληνική και τμήματα της εξαπλώθηκαν σε όσα μέρη κατέκτησε ο Αλέξανδρος, ο οποίος δεν ήταν ”Μακεδόνας” με την δημογραφική έννοια, την οποία επικαλούνται οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ», τονίζει και αναφέρει πως ο Μακεδόνας βασιλιάς έζησε τον 4ο αιώνα π.Χ., ενώ οι σλαβομακεδόνες, οι πρόγονοι των σημερινών Σκοπιανών κατοίκησαν τα Βαλκάνια τον 6ο-7ο αιώνα μ.Χ.

«Το κενό χιλίων χρόνων ανάμεσα στις δύο ”Μακεδονικές” κουλτούρες, δεν μπορεί να ”κλείσει” με τον συμβολικό συσχετισμό της τωρινής ΠΓΔΜ με τον κατακτητή της Περσίας και της Ανατολής. Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Σλάβος και η περίφημη συνομιλία του με τον Διογένη δεν έγινε στα σλαβικά».

Κλείνοντας, το δημοσίευμα των Financial Times επισημαίνει πως «η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ έχει ανταποκριθεί απερίσκεπτα στις κινήσεις των Ελλήνων όσον αφορά την ονομασία του κράτους, με χειρονομίες που επιδεινώνουν την διαμάχη όπως για παράδειγμα με τους ισχυρισμούς πως ο Μέγας Αλέξανδρος είναι δικός τους. Οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ μπορούν και πρέπει να κάνουν κάτι καλύτερο».

2ο ΑΡΘΡΟ
Δίνει το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς ο Νίμιτς
(12 Σεπτεμβρίου 2013)
Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος ΜάθιουΝίμιτς ξεκαθάρισε ότι το όνομα Μακεδονία θα πρέπει να υπάρχει στο νέο όνομα των Σκοπίων. Βέβαια… αναγνώρισε ότι το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας ανήκει στην Ελλάδα
“Η ονομασία (σ.σ. της FYROM) πρέπει να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, διότι η χώρα βρίσκεται στην περιοχή της Μακεδονίας” δήλωσε χθες μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι ο διαμεσολαβητής, άφησε ωστόσ9ο να εννοηθεί ότι θα υπάρξει και επιθετικός προσδιορισμός αναφέροντας ότι “δεν είναι ολόκληρη η Μακεδονία’. Οπως είπε χαρακτηριστικά, “η Μακεδονία είναι μεγάλη περιοχή η οποία οριοθετήθηκε (σ.σ. με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου) πριν από 100 χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας ανήκει στην Ελλάδα, συνεπώς πρέπει να υπάρχει ένας προσδιορισμός ώστε να γίνεται σαφής διάκριση”.

Ως προς τη λύση; Μάλλον απαισιόδοξος εμφανίχτηκε ο Μάθιου Νιμιτς:
“Εξακολουθούν να υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές, σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο μερών. Λύση, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει. Συζητούμε μερικές πτυχές μιας λύσης και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν” σημείωσε.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια.

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία αφιερώνεται στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: Ο Μυστικός Δείπνος, το ιερό δείπνο του Ιησού...

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Ο πρωί τελείται o Εσπερινός της Μεγάλης Πέμπτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Είναι η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία του έτους. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης...

2023 Εκθέσεις Χώρας για Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ελλάδα.

Τομέας 2. Σεβασμός στις Πολιτικές Ελευθερίες ΕΝΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το σύνταγμα και ο νόμος προέβλεπαν την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, και η κυβέρνηση γενικά...