Μία είναι η διαπίστωση, πως μετά την μεταπολίτευση δεν εφαρμόστηκε η πραγματική Δημοκρατία στην Ελλάδα, αλλά ο κομματισμός.
Οι νομικοί της Ελλάδος θα πρέπει να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης, διότι παραβιάζονται κατάφορα τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Στην κηδεία του καθηγητή του Ποινικού Δικαίου της Νομικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννη Μανωλεδάκη, την Τρίτη 28 Ιουνίου παρέστησαν πολλοί νομικοί της Θεσσαλονίκης, αλλά και απ΄ όλην την Ελλάδα, ακόμα το παρών έδωσε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.
Κάποια στιγμή τον πλησίασε ο διακεκριμένος δικηγόρος Χάρης Βεργούλης και του ψιθύρισε πως, “η κυβέρνηση θα πρέπει να προσέξει, να μην χτυπηθεί ο κόσμος της πλατείας, διότι το σύνταγμα μας αναφέρεται ρητά στην ελεύθερη έκφραση του ατόμου, αλλά και στο δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν ειρηνικά. Του θύμισε την εποχή που ο ίδιος όντας φοιτητής διαδήλωνε ενάντια στην δικτατορία, όπου και συνελήφθει.
Ο κύριος Χάρης Βεργούλης του δήλωσε πως δεν πρέπει να συμβεί το ίδιο και σήμερα”.
Ο πρώην υπουργός απομακρύνθηκε χωρίς να πει κουβέντα.
Όπως μου διαμήνυσε ο δικηγόρος Χάρης Βεργούλης θα πρέπει οι δικηγόροι όλης της χώρας να αντισταθούν και να προφυλάξουν την Δημοκρατία.
Όσο δε αφορά τους δικηγορικούς συλλόγους Θεσσαλονίκης και Αθήνας που την περασμένη Τρίτη – Τετάρτη 28-28 Ιουνίου 2011 δεν συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία, φέρουν μεγάλη ευθύνη, διότι ψήφισαν στην μη συμμετοχής τους στην απεργία.
Από τον νομικό κόσμο αυτό σχολιάστηκε αρνητικά, πολλοί μάλιστα είπαν ότι είναι ντροπή τους.
Ο δικηγόρος Χάρης Βεργούλης τόνισε πως το διοικητικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης είναι κατώτερο των περιστάσεων. Ωςτόσο ο Δικηγορικούς Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα πρέπει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολιτών.