
Η προετοιμασία για μια Ευρώπη του Σόρος» στην Ουγγαρία, τα εκατομμύρια από τον Τζορτζ Σόρος στον Πέτερ Μάγιαρ.
To ίδρυμα, που υποστηρίζει με 1,5 δισ. δολάρια ετησίως οργανώσεις????

ΟΠΟΣ ΚΑΙ Τζορτζ Σόρος είναι κατά της Ρωσία και ο Μάγιαρ δεν ευθυγραμμίζεται πλήρως με όλες τις ευρωπαϊκές πολιτικές. Σε μια περίοδο που η Ένωση επιδιώκει τη μείωση των ενεργειακών δεσμών με τη Ρωσία, έχει τονίσει ότι, αν και η Ουγγαρία πρέπει να απεξαρτηθεί, οι ρωσικές εισαγωγές δεν θα πρέπει να αποκλειστούν πλήρως???
Η παρουσία του Όρμπαν είχε καταστήσει δύσκολη τη λήψη αποφάσεων σε ζητήματα που απαιτούν ομοφωνία. «Τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα: Δεν έχεις τον συστηματικό εκβιασμό», σχολίασε ο αναλυτής Έρικ Μορίς, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει πως όλα τα προβλήματα επιλύονται.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε το δάνειο προς την Ουκρανία.
Αν και είχε εγκριθεί στα τέλη του 2025, η ουγγρική κυβέρνηση προκάλεσε αιφνιδιασμό όταν το μπλόκαρε τον Φεβρουάριο, επικαλούμενη καθυστερήσεις σε ενεργειακές υποδομές.
Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε από πολλούς ως προεκλογική τακτική.
Κατά την προεκλογική περίοδο, το κόμμα Fidesz υιοθέτησε μια έντονα αντι-ουκρανική και αντι-ευρωπαϊκή στάση. Διαφημιστικές καμπάνιες στόχευαν τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και την Ε.Ε., κατηγορώντας τους για οικονομικά προβλήματα στην Ουγγαρία.
Ο Όρμπαν είχε επίσης χρησιμοποιήσει επανειλημμένα το δικαίωμα βέτο, επιδιώκοντας παραχωρήσεις και χρηματοδότηση από τις Βρυξέλλες. Επιπλέον, η κυβέρνησή του είχε προκαλέσει αντιδράσεις με αποφάσεις όπως η απαγόρευση της παρέλασης Pride το 2025
ΤΟ Pride ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ..
Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες του Open Society Foundation που πρόκειται να συνεχιστούν στη Γηραιά Ηπειρο, ο Αλεξ Σόρος κάνει συγκεκριμένες αναφορές: Θα συνεχιστεί η στήριξη του ιδρύματος στην Ουκρανία, όπου έχουν κατευθυνθεί πάνω από 250 εκατ. δολάρια από το 2014.
Το ίδιο θα συμβεί με τα ιδρύματα στη Μολδαβία και στα Δυτικά Βαλκάνια, χώρες που προετοιμάζονται για ένταξη στην ΕΕ. Θα συνεχιστούν οι δράσεις στήριξης για τα 12 εκατομμύρια των Ρομά που ζουν κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη.
Θα συνεχίσει τη διαδρομή του το Κεντρικό Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (CEU), το οποίο έκλεισε στη Βουδαπέστη ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν και βρήκε νέα στέγη στη Βιέννη.
Κατά τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου, η πλευρά Όρμπαν κατηγόρησε την Ε.Ε. για παρέμβαση, ισχυρισμοί που υιοθετήθηκαν και από την κυβέρνηση Τραμπ.
Ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς έκανε λόγο για «ένα από τα χειρότερα παραδείγματα εκλογικής παρέμβασης»
ΚΑΙ Βολές» κατά του Τραμπ Ο Αλεξ Σόρος συνδέει στο άρθρο του τις εξελίξεις στις ΗΠΑ και τις εκλογές του 2025 με τα συμβαίνοντα στην Ευρώπη.









