…Επειδή είμαι ο αρχαιότερος όλων, στεναχωριέμαι όταν τους ακούω όλους τους καινούργιους συνθέτες και τραγουδιστές (με λίγες εξαιρέσεις), να μιλάνε από τις εφημερίδες, τα περιοδικά, την τηλεόραση, και το ραδιόφωνο, για τον εαυτό τους. Θέλουν, οι διάφοροι ψευτοπατέρες του λαϊκού τραγουδιού, οι διάφοροι ψευτοδάσκαλοι και αυτοί που παρουσιάζονται σαν μεγάλοι τραγουδιστές, να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι είναι παιδιά λόρδων και ότι γεννηθήκανε σε πρεσβείες ή πύργους…
… Αφού εγώ προσωπικά τους γνωρίζω όλους καλά και από τα πρώτα τους μάλιστα βήματα. Βλέπεις, είμαι ο πιο παλιός από όλους. Έχω την ηλικία της Ακροπόλεως και ας με λένε Στελλάκη. Έχετε δει Στελλάκη 80 χρονών;; Γι΄ αυτό πρέπει να είναι προσεκτικοί, όταν απευθύνονται στον κόσμο που τους πληρώνει. Κανείς δεν λέει την αλήθεια, από όσους άκουσα, εκτός από τον Γ. Κοινούση. Θέλω να πω ακόμα, ότι δεν υπάρχει λαϊκό τραγούδι σήμερα. Έχει φύγει και από τον δρόμο του και από τον προορισμό του….
…Που Χιώτης και Μπέμπης, από τους θεούς του μπουζουκιού;; Που τραγουδιστές σαν τον Στράτο, τον Νταλγκά, τον Ρούκουνα, τον Καρίπη, τον Νούρο, τον Αραπάκη και τους άλλους;; Που είναι οι συνθέτες, οι Τσιτσάνηδες, οι Παπάζογλου, να γράφουν λαϊκά τραγούδια;; Όλα πάνε κατά διαόλου στο λαϊκό τραγούδι και οι διάφοροι ψευτοσυνθέτες, ξέρουν μόνο να μιλάνε για τον εαυτό τους. Δεν κοιτάνε τα πολλά χάλια τους….
….Σήμερα υπάρχουν καινούργιοι τραγουδιστές που είναι καλοί, αλλά δυστυχώς είναι λίγοι, ενώ τραγουδίστριες, δεν υπάρχουν καθόλου. Μου αρέσει πάρα πολύ ο Μητσιάς, που είναι από τις μεγαλύτερες φωνές που έχουν περάσει από το λαϊκό τραγούδι. Έχει κάτι το βυζαντινό που το έχουν λίγοι τραγουδιστές και που δύσκολα μπορεί να το καταλάβει ο καθένας. Θέλει όμως τα παιδί άλλα τραγούδια (ποτέ δεν συμφώνησα με όσα τραγούδησε) και ένα καλό δάσκαλο, για να αφήσει εποχή στο λαϊκό τραγούδι….
….Επίσης καλός τραγουδιστής είναι και ο Κοντολάζος και οπωσδήποτε ο Μπιθικώτσης, ο Καζαντζίδης, ο Νταλάρας (ο Νταλάρας, όπως και ο πατέρας του ο Λουκάς, είναι μαθητές μου, διότι ξεκίνησαν και οι δύο από το μαγαζί μου), ο Διονυσίου που είναι μεγάλη λαϊκή φωνή, και ο Μητροπάνος, που πρέπει όμως να τραγουδήσει άλλο στυλ τραγούδια – Σμυρναίικα, δηλαδή – για να γίνει κορυφαίος όλων, διότι είναι μεγάλη πάστα φωνής….
…Όσο για τις γυναίκες, είπα, ότι δεν υπάρχουν σήμερα τραγουδίστριες. Είναι όλες μηδέν, εκτός από μια συγκλονιστική, την Δήμητρα Γαλάνη. Μόνον αυτή υπάρχει, από τις καινούργιες. Πότε επιτέλους θα καταλάβουν οι αρμόδιοι των εταιρειών, οι οποίοι από τα παλιά χρόνια πάντα τα ξέρουν όλα, ότι το λαϊκό τραγούδι υποφέρει από γυναικείες φωνές;; Κανείς δεν το βλέπει;; Και κανείς δεν αναρωτήθηκε ποτέ, για να βρει τα αίτια και να διορθώσει το κακό, το οποίο σε λίγα χρόνια θα είναι αγιάτρευτο;; Κανείς δεν βλέπει ότι μια Γαλάνη υπάρχει στο τραγούδι και καμιά άλλη….;;
… Μετά τις κορυφαίες τραγουδίστριες, Ρίτα, Ρόζα, Μπέλλου, Νίνου, Χασκίλ (αυτή είχε φωνή βελούδινη), βγήκε η Γκρέυ – η μεγάλη αυτή τραγουδίστρια – και άλλη μια, που ξεπέρασε τις κορυφαίες. Και αυτή είναι η μεγάλη και ανεπανάληπτη, Γιώτα Λύδια. Άλλη από αυτή και μετά, δεν υπάρχει, παρά μόνο, όπως είπα, η Γαλάνη. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που δείχνει ότι το λαϊκό τραγούδι βαδίζει στον όλεθρο…….”
Τάδε έφει Στελλάκης Περπινιάδης, από το βιβλίο Ρεμπέτικη Ιστορία Νο1 του Κ. Χατζηδουλή.