Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή-ΕυρωπαϊκάΗ φετινή εκδήλωση...

Η φετινή εκδήλωση είχε θέμα: «Ελληνική Γλώσσα και Φιλοσοφία».

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 με επιτυχία η εκδήλωση για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας», η οποία έγινε στο κατάμεστο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας» στο Πολεμικό Μουσείο.

Η φετινή εκδήλωση είχε θέμα: «Ελληνική Γλώσσα και Φιλοσοφία».

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε για έκτη φορά φέτος από τον Οργανισμό για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ), την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κλασικών Φιλολόγων «Euroclassica», την Ελληνική Γλωσσική Κληρονoμιά (ΕΓΚ) και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κα Ζέττα Μακρή,  ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού  Ιδρύματος Πολιτισμού,κ. Νίκος Κούκης, ο Πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Αλβανία, κ. Volodymyr Shkurov, ο Πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, κ. Andreas Kindl, η Πρόεδρος του ΟΔΕΓ,  Ομ. Καθηγήτρια, κα  Αριστέα Τόλια και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς και του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», κ. Κωνσταντίνος Καρκανιάς.

Στην συνέχεια η δημοσιογράφος και Μέλος του ΟΔΕΓ, κα Σμαραγδή Καράγιωργα, συντονίστρια της εκδήλωσης, κάλεσε στην σκηνή διαδοχικά τις ομάδες μαθητών των επτά συμμετεχόντων σχολείων.

Οι μαθητές της Ιονίου Σχολής Γυμνάσιο Αμαρουσίου – Φιλοθέης με  υπεύθυνους καθηγητές την κα Ζέττα Αντωνίου, τον κ. Ανδρέα  Παργινό και τον κ. Χρήστο Ηλιόπουλο παρουσίασαν το θέμα: «Η φιλοσοφική θεώρηση του αγαθού της ζωής στον Αρχίλοχο, στον Οράτιο και στον Μάρκο Αυρήλιο σε αντίθεση με την ομηρική αντίληψη περί υστεροφημίας και ηρωισμού».

Οι μικροί μαθητές της Σχολής «Ελένη Κουλιζάκη», στην οποία μαθαίνουν αρχαία ελληνικά, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Ελένη Κουλιζάκη παρουσίασαν το θέμα: «Τα Δελφικά Γράμματα των 7 Σοφών –  Ετυμολογήσεις  λέξεων των Δελφικών Γραμμάτων και εικαστική τους αναπαράσταση».

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΔΟΥΚΑ» με υπεύθυνες καθηγήτριες την κα Εύα Νικολαΐδου, την κα Ανδριάνα  Κορασίδη και την κα Κορίνα Δρύλλη, παρουσίασαν το θέμα: «Όταν τα ονόματα ομιλούν: Η φιλοσοφική διάσταση της ετυμολογίας στην Αρχαία Ελλάδα».

Οι μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Παντελεήμονα Χιονίδη, παρουσίασαν το θέμα: «Η Αλφαβήτα της Ελληνικής Φιλοσοφίας».

Οι μικροί και μεγάλοι μαθητές της Σχολής Αρχαίων Ελληνικών «ΦΡΟΝΕΙΝ», με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Ειρήνη Μαυροπούλου, παρουσίασαν το θέμα : «Φιλοσοφούντες μετά των μαθητών».

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Η Ελληνική Παιδεία» – Λύκειο Ηρακλείου, με υπεύθυνους καθηγητές την κα Ευαγγελία Κουσκουλή, τον κ. Δημήτριο Πάνο,  την κα Ελισάβετ Ξυραφίδου και την κα Κωνσταντίνα Βασιλείου παρουσίασαν το θέμα: «Ήθος και Φιλοσοφικός στοχασμός στην Αντιγόνη του Σοφοκλέους: Εμβληματικές φράσεις και αντιπαράθεση λόγων».

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Η Ελληνική Παιδεία» – Γυμνάσιο Αμαρουσίου, με υπεύθυνους καθηγητές την κα Φλώρα Τζανακάκη, την κα Τατιανή Γρηγορίου και τον κ. Παύλο Ραμπαούνη παρουσίασαν το θέμα: «Από το Α στο Ω της Ελληνικής  Φιλοσοφίας».

Όλες οι ομάδες των μαθητών παρουσίασαν τα θέματά τους με ενθουσιασμό και μας έπεισαν ότι είχαν πραγματικά μελετήσει και αγαπήσει τα θέματα που παρουσίασαν.

Όλοι, όσοι παρευρέθηκαν χειροκρότησαν θερμά όλες τις ομάδες των μαθητών και τους  εκπαιδευτικούς τους.

Σημείωση:
Χορηγός επικοινωνίας και οπτικοακουστικής τεκμηρίωσης της εκδήλωσης ήταν το τηλεοπτικό διαδικτυακό κανάλι «ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ», η δε φωτογραφική κάλυψη ήταν ευγενική προσφορά του Δημήτρη Πατεράκη, Μέλους της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας Θράκης (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ).

Χορηγός επικοινωνίας ήταν η Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Για τα εικοσιπέντε χιλιάρικα του μισθού του ευρωβουλευτή, τα πουλάνε άλλο, πατρίδα, θρησκεία, κόμμα, συζύγους, γονείς παιδιά και τη «μάννα τους την ίδια» λένε...

Ο ΚΌΣΜΟΣ ΘΑ ΨΗΦΊΣΕΙ –ΑΝ ΨΗΦΊΣΕΙ- ΑΓΝΟΎΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ. Δίνουν τις ευρωεκλογές στη δεξιά αντί πινακίου φακής? Πριμοδοτούν το *στρατιώτη δέκα ημερών* να γίνει υπουργός εξωτερικών στην επόμενη κυβέρνηση να πουλήσει το Αιγαίο και την Κύπρο χωρίς ούτε μια...

 Ε.Ε. 400 δισ. ευρώ για όπλα και άμυνα; Πού βρήκε!!! 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χαράξει εδώ και καιρό πορεία προς περαιτέρω στρατιωτικοποίηση καθώς οι παγκόσμιες γεωπολιτικές εξελίξεις και ιδιαίτερα ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν κάνει τις εταιρείες κατασκευής όπλων και τα απανταχού «γεράκια» να τρίβουν τα χέρια τους. Μέσα σε αυτό...

Ένα χρόνο μετά την άδεια λειτουργίας του ως Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων.

Ένα χρόνο μετά την άδεια λειτουργίας του ως Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, και δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του με πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΑ και των Ενώσεων Συντακτών όλης της χώρας, ο ΞΕΝΟΦΩΝ οργανώνει διανομή αμοιβών...

Η νέα πρόεδρος Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία.

Σε μία πρωτοφανή ωμή πρόκληση προχώρησε η νέα Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα. Η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα κατά την ορκωμοσία της για την Προεδρία της Βόρειας Μακεδονίας αποκάλεσε τη χώρα της σκέτο «Μακεδονία», παραβιάζοντας έτσι τη Συνθήκη...