Κυριακή, 13 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΔρ. Δημήτρης Αντωνίου...

Δρ. Δημήτρης Αντωνίου :”το ξεπούλημα της Ελλάδος ,αντί τριάντα αργυρίων”

d-antoniou.bmpwebradiofenomeno.jpgΣτην ψηφιακή μπάντα,elliniko-fenomeno.com, τηλεφωνικώς  (08/12/2010) ο Δημήτρης Αντωνίου  αναλύει  τις απόψεις του, στον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη και στην εκπομπή “ραδιοξυπνήματα”, για το ξεπούλημα της Ελλάδος από την σημερινή κυβέρνηση, αντί τριάντα αργυρίων.

Ο Δρ, Δημήτρης Αντωνίου καταγόμενος από την Χαλκίδα, λαμπρός επιστήμων, είναι ο άνθρωπος ο οποίος πρώτος έκανε μήνυση στους πολιτικούς εκείνους που ψήφισαν το μνημόνιο, για εσχάτη προδοσία.

Χάρη στην επιμονή του, εάν και στην αρχή κυνηγήθηκε από όλους σχεδόν, με εξαίρεση τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη, και το ψηφιακό ραδιόφωνο elliniko-fenomeno.com, που φιλοξένησε πολλές φορές τις απόψεις του, κινηθήκαν οι δικαστικές αρχές για ένα τόσο σοβαρό εθνικής σημασίας θέμα, που αφορά την πατρίδα μας.

Νίκος Βάνης: Νέα τάξη των πραγμάτων, λέει το τραγούδι, ωραίο δεν είναι Δημήτρη;;

Δ. Αντωνίου: Που το βρήκες αυτό το τραγούδι. Σ΄ αυτήν την χώρα έχουν αποτιμηθεί τα πάντα σε χρήμα, και αυτά που εξ ορισμού δεν είναι αποτιμημένα σε χρήμα. Δηλαδή οι ιδέες δεν μπορεί να αποτιμηθούν σε χρήμα, γιατί αυτές δίνουν την αξία σε οτιδήποτε, άλλο εκτός από αυτές.

Είναι λίγο μπερδεμένα. Αντιλαμβάνεσαι ότι μια πηγή ποταμού, δεν είναι ποτάμι, διότι εάν ήταν ποτάμι, θα υπήρχε από πιο πριν μια άλλη πηγή. Οι ιδέες λοιπόν είναι, αυτό που λέμε η ιδέα της ελευθερίας, της τιμής, της αξιοπρέπειας, της δόξας.

Τι είναι η ιδέα της ελευθερίας, και θα σου πω, γιατί το λέω αυτά πρωί – πρωί. Η δυνατότητα να έχει ο κάθε άνθρωπος να θέτει ο ίδιος, να πραγματώνει στην ζωή του, τις θρησκευτικές, καλλιτεχνικές, πολιτικές, ατομικές αξίες, που θέλει να ακολουθήσει στην ζωή του. Να πει, να είμαι ελεύθερος, να έχω αυτές τις αξίες της ζωής, θέλω να γίνω πλούσιος, ή καλλιτέχνης, ή επιστήμονας.

Αυτή λοιπόν η ελευθερία, είναι η πηγή όλων αυτών των αξιών που ακολουθεί ο κάθε άνθρωπος στην ζωή του Η ίδια η ιδέα της ελευθερίας, δεν μπορεί να είναι αξία, διότι αυτή είναι η πηγή όλων των αξιών. Εξ΄ ορισμού η ιδέα της ελευθερίας δεν είναι αξία, αλλά η πηγή όλων των αξιών. Κατά συνέπεια την ιδέα της ελευθερίας δεν μπορεί να της δώσεις μια αξία οικονομική, ή οτιδήποτε άλλη.

Εδώ στην Ελλάδα, σ΄ αυτήν την φάση του Ελληνικού πολιτισμού της απάτης, δεν πάει παρά κάτω, του εκφυλισμού, και της παρακμής, έχουν αποτιμηθεί όλα, ακόμα και η αξία της οικογένειας. Και τα λέω αυτά, γιατί άκουσα το τραγούδι, και τα θυμήθηκα όλα. Ότι σ΄ όλα μπήκε μια τιμή επάνω.

Μας λέει λοιπόν η προδοτική αυτή κυβέρνηση , ότι φέραμε τους κατακτητές, για να πάρουμε 110 δις. Δηλαδή περιχαρακώνεται η ιστορία της Ελλάδος, 3000 χιλιάδων θυσιών για την ελευθερία και ανεξαρτησία μας.

Ν. Βάνης: Δημήτρη καταργήσαμε τα πάντα.

Δ. Αντωνίου: Για να πάρουμε 110 δις τα οποία δεν χρειαζόμασταν. Θα μπορούσαμε να τα βρούμε με άλλους τρόπους, όπως άλλωστε έχουμε ζήσει. Το ξέρεις και εσύ ότι από το 1824 μέχρι και σήμερα ζούμε με δανεικά.

Ν. Βάνης: Μας έδιναν δανεικά χρήματα πάντοτε.

Δ. Αντωνίου: Δεν θα το επαναλάβω, γιατί τα έχουμε πει σε προηγούμενες εκπομπές, ότι μας έδιναν χρήματα, από αυτά που λένε ελεύθερες αγορές, με το ίδιο επιτόκιο. Εμείς όμως δεν τα πήραμε, και πέσαμε στα δεσμά και την φυλακή αυτού του κατακτητή. Αυτός που ήλθε σαν μποξέρ εδώ, θα τα πούμε παρακάτω γι΄ αυτόν.

Ν. Βάνης: Θα τα πούμε μετά Δημήτρη.

Δ. Αντωνίου: Εδώ λοιπόν μπροστά μου έχω ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο Νίκο, το οποίο έχω στα χέρια μου εδώ και τρεις ημέρες. Έψαχνα να το βρω, επειδή όπως ξέρεις έχω καταφύγει στην δικαιοσύνη εναντίον των προδοτών πολιτικών.

Ν. Βάνης: Και πολύ καλά έκανες.

Δ. Αντωνίου: Για να το ακούσουν και οι ακροατές, τους έκανα μήνυση για εσχάτη προδοσία. Είμαι υποχρεωμένος να καταθέσω στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πραγματικά στοιχεία, και όχι τις εκτιμήσεις μου. Ψάχνοντας λοιπόν να βρω πως η Αργεντινή έδιωξε το ΔΝΤ.

Ν. Βάνης: Η Αργεντινή το έδιωξε, εμείς εδώ τι θα κάνουμε.

Δ. Αντωνίου: Θα σου πω, πως το έδιωξε, και που κατέληξα. Η Αργεντινή είχε το ΔΝΤ 30 χρόνια, με αποτέλεσμα να της πάρουν όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, πετρέλαια, δάση, ορυκτά, τηλεπικοινωνίες, νοσοκομεία, πέθαιναν παιδιά στο δρόμο, ο κόσμος έκανε πλιάτσικο στα Σούπερ Μάρκετ και τις τράπεζες. Αυτά υπάρχουν σ΄ ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, το οποίο κυκλοφορεί, και είναι πολύ καλό κάποιος να το βρει. Εάν μπεις στο Ίντερνετ μπορείς να το παραγγείλεις και στοιχίζει 5 Ευρώ. Ένα 2ωρο συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ.

Μετά από 30 χρόνια λοιπόν με δωροδοκίες των εκάστοτε Προέδρων της Δημοκρατίας της Αργεντινής, στο τέλος εσύ το γνωρίζεις, αλλά ίσως δεν το ξέρουν οι ακροατές, έγινε λαϊκή επανάσταση. Ξεσηκώθηκε ο λαός, έξω από το Προεδρικό μέγαρο, για να λιντσάρει τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν θυμάμαι πως τον έλεγαν, και πήγε ελικόπτερο, τον πήρε, και τον φυγάδευσε.

Ν. Βάνης: Έφυγε έξω, το Θυμάμαι Δημήτρη.

Δ. Αντωνίου: Μετά απ΄ αυτόν εξελέγη Πρόεδρος ο Κίρχνερ ο οποίος δυστυχώς πέθανε μετά από 10 χρόνια διακυβέρνησης, από καρδιακή ανακοπή, και ανέλαβε η γυναίκα του. Δηλαδή εξελέγη η γυναίκα του με δημοψήφισμα. Αυτός λοιπόν έδιωξε το ΔΝΤ. Τους είπε “κύριοι αρκετά μας καταστρέψατε, δεν σας πληρώνουμε” και εγώ αυτό προτείνω, αλλά και πολλοί άλλοι για την Ελλάδα. Παύση πληρωμής του χρέους. Τους είπε δεν σας πληρώνω,  πράγμα το οποίο μπορεί να το πει οποιοσδήποτε κυβερνήτης έχει την κυριαρχία, όπως και εμείς εδώ στην Ελλάδα, μπορεί να τους πούμε “κύριοι τελειώσαμε, δεν σας πληρώνουμε άλλο”, με έναν απλό νόμο στην βουλή.

Αυτός λοιπόν χρησιμοποίησε για να έχει μια νομιμοφάνεια, αυτό που είπε μια απόφαση, άκου Νίκο ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από το 1939, την έχω μπροστά μου, του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Διεθνών Διαφορών, έτσι λεγόταν, το αντίστοιχο τώρα Δικαστήριο της Χάγης.

Ν. Βάνης: Τώρα είναι δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δ. Αντωνίου: Το Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ακριβώς αυτό είναι Νίκο. Έχω την απόφαση στα Γαλλικά, σελίδα 41. Τι είχε γίνει το 1932, είχε πάει η Ελλάδα δάνειο, το 1939 φτάσαμε σε σημείο χρεοκοπίας, δεν μπορούσαμε να το πληρώσουμε, τότε κυβερνούσε ο Ι. Μεταξάς. Το δάνειο το είχαμε πάρει από μια Γαλλική και μια Εμπορική τράπεζα του Βελγίου. Τους λέει λοιπόν “κύριοι κοιτάξτε, δεν έχω να σας πληρώσω, αρκετά μας πήρατε με τα υπέρογκα επιτόκια,, διότι εάν πληρώσω εσάς, θα λιμοκτονήσει ο Ελληνικός λαός. Ορίστε τα οικονομικά μου τελείωσαν, δεν μπορώ να σας πληρώσω άλλο”. Αυτοί λοιπόν προσέφυγαν στο Δικαστήριο Διεθνών Διαφορών. Εκεί λοιπόν πήγε η Ελληνική αντιπροσωπεία και είπε, αυτά που ανέφερα προηγουμένως, και βγαίνει η απόφαση αυτή Νίκο, υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Ν. Βάνης: Βγήκε απόφαση υπέρ του Ελληνικού δημοσίου, αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Δ. Αντωνίου: Την έχω μπροστά μου.

Ν. Βάνης: Αυτά Δημήτρη εδώ στην Ελλάδα τα κρύβουν.

Δ. Αντωνίου: Βέβαια τα κρύβουν, εγώ βρήκα τα στοιχεία μέσω Ίντερνέτ. Πήγα στα αρχεία του κράτους, και βρήκα την απόφαση αυτή.

Ν. Βάνης: Άκου να δεις!!!

Δ. Αντωνίου: Αυτά Νίκο είναι δεδικασμένα. Αυτήν την απόφαση χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος της Αργεντινή Κίρχνερ το 1990.

Ν. Βάνης: Χρησιμοποίησε την δική μας απόφαση.

Δ. Αντωνίου: Το έχεις ακούσει από κάπου αυτό το πράγμα;;

Ν. Βάνης: Δεν το άκουσα από κανέναν.

Δ. Αντωνίου: Σου λέω ότι την έχω μπροστά μου, και θα την καταθέσω με όλα τα άλλα στοιχεία.

Ν. Βάνης: Δημήτρη αυτό που έκανες, και θα το αναδείξουμε εμείς, είναι πολύ μεγάλο. Γιατί όλα τα Μ.Μ.Ε τα κρύβουν αυτά. Καλά που βρέθηκες και εσύ, το λέω πολλές φορές.

Δ. Αντωνίου: Μόλις την πήρα στα χέρια μου τη Παρασκευή, την πήγα χθες στην προϊσταμένη εισαγγελέα της Χαλκίδος, στην οποία είχα καταθέσει και την μήνυση, κατά των προδοτών της Ελληνικής Κυβέρνησης. Όταν την είδε έμεινε άφωνη. “ύτε και εγώ ήξερα ότι υπήρχε τέτοια απόφαση μου λέει, δεν υπήρξε ένας από αυτούς τους καθηγηταράδες που βγαίνουν στην τηλεόραση, για να το αναδείξει αυτό. Νίκο είναι διεθνές δεδικασμένο.

Για να το καταλάβει και ο κόσμος, είναι διεθνές δεδικασμένο από το 1939 στις 15 Ιουνίου. Αντίδικοι είναι το Ελληνικό Δημόσιο, και η Εμπορική Τράπεζα του Βελγίου, αριθμός απόφασης 78.

Ν. Βάνης: Αυτά τα έχουν κρύψει καλά Δημήτρη εδώ στην Ελλάδα.

Δ. Αντωνίου: Φυσικά και τα έχουν κρύψει.

Ν. Βάνης: Ακούστε κύριοι τι έκανε ο δικτάτορας Ι. Μεταξάς!!!!

Δ. Αντωνίου: Ναι, ο Ι. Μεταξάς, που δεν έδινε λόγο σε κανέναν, το καταλαβαίνεις;; Επί βασιλείας Γεωργίου του Β΄ και επί Ι. Μεταξά έγιναν αυτά, το δε Ελληνικό δημόσιο εκπροσωπούσε κάποιος Διαμαντούρος μεγαλοδικηγόρος.

Ν. Βάνης: Αυτό το δάνειο πότε το είχε πάρει η Ελλάδα;;

Δ. Αντωνίου: Το πήρε το 1932 και το 1939 κάναμε παύση πληρωμών.

Ν. Βάνης: Γνωρίζουμε μήπως το ποσόν του δανείου;;

Δ. Αντωνίου: Δεν θυμάμαι, τι ακριβώς ποσό ήταν.

Ν. Βάνης: Σημασία έχει ότι βγήκε απόφαση από το τωρινό δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το τότε, ας το επαναλάβουμε ακόμα μια φορά.

Δ. Αντωνίου: Ήταν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Διεθνών Διαφορών μεταξύ κρατών. Αυτό είναι μια απάντηση, στο ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος που μας λένε συνεχώς οι κυβερνώντες. Έτσι δεν μας είπαν από την αρχή, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, από το να πάμε στο ΔΝΤ, να σκλαβωθούμε.

Ν. Βάνης: Η Δικαστίνα θα έμεινε άναυδη Δημήτρη.

Δ. Αντωνίου: Άφωνη σου λέω, μου είπε επίσης αυτήν την απόφαση να την πας στον εισαγγελέα Αθηνών, εκεί που πήγε η μήνυση σου. Φυσικά και θα την πάω της απήντησα. Τώρα ετοιμάζω μια συμπληρωματική μήνυση, την οποία άρχισα να γράφω από τον Αύγουστο, μέχρι αυτήν την εβδομάδα θα την έχω τελειώσει, για να την πάω μαζί με την απόφαση. Ξέρεις Νίκο τι είναι να χρησιμοποιεί η Αργεντινή;; Αποφάσεις που αφορούν εμάς;; Και εμείς να τις κρύβουμε από τον Ελληνικό λαό;; Τι είναι αυτό το πράγμα. Εγώ γράφω ότι θα πρέπει να τους σκοτώσουμε όλους αυτούς, και αν με ακούει κάποιος εισαγγελέας ας έλθει, να μου ζητήσει τον λόγο.

Ν. Βάνης: Όλοι μας Δημήτρη γελαστήκαμε από την τηλεόραση και τα ραδιόφωνα. Είδες τι σημασία παίζει σήμερα το διαδίκτυο, η ψηφιακή τεχνολογία;; Γιατί χθες ψάχνοντας στην google βρήκα σε μια αναζήτηση που αφορά τα ραδιόφωνα, έγραφε Δημήτρης Αντωνίου, εσχάτη προδοσία, στο ψηφιακό ραδιόφωνο τάδε. Την είχε κονσέρβα γραμμένη εκεί, και μπορούσε να την κατεβάσει ο οποιοσδήποτε.

Δ. Αντωνίου: Είχε την συνέντευξη;;

Ν. Βάνης: Είχε την πρώτη συνέντευξη που κάναμε, σε πλατφόρμα αναζήτησης μηχανής, μόνο για ραδιόφωνα, που μπορείς να την κατεβάσεις.

Δ. Αντωνίου: Το κατάλαβα.

Ν. Βάνης: Θέλω να πω ότι εμείς δίνουμε πολύ βάση στην τηλεόραση. Και εμείς είμαστε λάθος, γιατί το θέμα έφυγε πλέον από εκεί. 

Δ. Αντωνίου: Στο εξωτερικό το ξέρεις και εσύ Νίκο, η Times του Λονδίνου με απόφαση του προέδρου της, είπε ότι σε τρία χρόνια θα εγκαταλείψουμε την έντυπη μορφή, και θα εκδίδουμε μόνο στο διαδίκτυο.

Ν. Βάνης: Δημήτρη εγώ το έλεγα από το 1999 στον Λαμπράκη. Γνωρίζεις ότι το Βήμα η καθημερινή έκδοση σταμάτησε, και υπάρχει στον διαδικτυακό χώρο.

Δ. Αντωνίου: Όλες οι ελεύθερες γνώμες, οι ελεύθερες γνώσεις είναι στο διαδίκτυο.

Ν. Βάνης: Ας έλθουμε στο θέμα μας, γιατί αυτό είναι το βασικό.

Δ. Αντωνίου: Το δεύτερο ντοκουμέντο που βρήκα, είναι ότι όταν στο Εκουαδόρ ήταν πρόεδρος ο Ραφαέλ Κορέα, ένας νεαρός οικονομολόγος, ο οποίος είχε κάνει διδακτορικό σε ΗΠΑ και Βέλγιο. Το Εκουαδόρ λοιπόν ήταν στο ΔΝΤ 30 χρόνια, με αποτέλεσμα το 80% της χώρας ήταν σε κατάσταση πενίας, και το 20% ήταν οι ξένοι άποικοι του ΔΝΤ, που πήγαν στην χώρα αυτή και εκμεταλλεύονταν τα πετρέλαια, όλα τα αγαθά της, η συνήθης ιστορία, όπως άλλωστε θα κάνουν και εδώ. Μπήκε λοιπόν αυτός στην εξουσία με ένα σύνθημα, ότι θα διώξω το ΔΝΤ, και έτσι εξελέγη πρόεδρος του Εκουαδόρ. Αυτά έγιναν πριν από δέκα χρόνια. Συνεκάλεσε λοιπόν μια διεθνή επιτροπή οικονομολόγων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για να έχουν μια αντικειμενική ποιότητα, και τους είπε ότι “θα ελέγξετε το χρέος της χώρας μου, ποιο απ΄ αυτό είναι επαχθές. Επαχθές σημαίνει αηδιαστικό, ανήθικο, παράνομο χρέος.

Ποιο χρέος δηλαδή πήγε για μίζες. Ποιο χρέος οφείλεται στην διαφθορά των πολιτικών, οι οποίοι υπέγραψαν συμβάσεις με ξένες εταιρείες, καταχρηστικές και επιβλαβείς, για το δημόσιο, όπως σ΄ εμάς εδώ π.χ με την Siemens, τα εξοπλιστικά, κ.τ.λ.π. Θα μας πείτε λοιπόν για τι επιτόκια, πανωτόκια έχουμε πληρώσει, τους είπε ο Ραφαέλ Κορέα. Μετά από ένα χρόνο μελέτης βγάζει η επιτροπή Νίκο, να σου πω τα αρχικά της SADT, και η οποία έμεινε έκτοτε, και λειτουργεί για αντίστοιχες μελέτες σε Αφρικανικά κράτη, και πηγαίνει όπου της ζητηθεί. Αυτή η επιτροπή έβγαλε στο Ραφαέλ Κορέα ότι το καθαρό χρέος που έπρεπε να πληρώσει ήταν το 30%.

Ν. Βάνης: Δηλαδή όλο το ποσό που χρωστούσε το Εκουαδόρ ήταν το 30%

Δ. Αντωνίου: Λέει λοιπόν ο Κορέα στο ΔΝΤ “κύριοι σας οφείλω 30%, το έχετε ήδη εισπράξει στο δεκαπλάσιο, άϊντε λοιπόν πάτε στο καλό”, και τους πέταξε απ΄ έξω. Δηλαδή και αυτό έχει μορφή δικαστηρίου, γιατί έγινε από διεθνή επιτροπή οικονομολόγων, και μάλιστα υπαλλήλων του ΟΗΕ, δεν ήταν ιδιώτες οικονομολόγοι. Επειδή ακριβώς ήταν ορθό αυτό, σηκώθηκαν και έφυγαν, χωρίς να διαμαρτυρηθούν, χωρίς να προσφύγουν στο δικαστήριο. Το γεγονός αυτό έγινε πριν από δύο χρόνια το 2008 από τον Ραφαέλ Κορέα του Εκουαδόρ.

Ν. Βάνης: Και αυτός Δημήτρη θα είχε υπόψιν του την Ελληνική απόφαση του Ι. Μεταξά. Τους έδιωξε λοιπόν κακήν – κακώς, χωρίς να πληρώσει τόκους και επιτόκια.

Δ. Αντωνίου: Δεν πλήρωσε ούτε το 30%, άλλωστε το είχαν πληρώσει στο δεκαπλάσιο. Αυτό γίνεται με κυβερνώντες  με πολιτική βαρύτητα.

Ν. Βάνης: Εδώ οι δικοί μας δεν έχουν καμιά βαρύτητα.

Δ. Αντωνίου: Εδώ όλοι είναι φούσκες. Εμείς δεν είμαστε ικανοί ούτε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα πράγματα. Δηλαδή τίποτα δεν κάνουμε, μένεις άναυδος με όλα όσα γίνονται στην Ελλάδα αυτήν την εποχή. Ο Ραφαέλ Κορέα ένας νεαρός 35 χρονών άνοιξε την ιστορία. Το ΔΝΤ Νίκο πηγαίνει σε επιλεγμένες χώρες, που έχουν ορυκτό πλούτο, δηλαδή νομίζεις, ότι ήλθαν εδώ για τα 110 δις;;

Ν. Βάνης: Είσαι καλά, θέλουν όλη την Ελλάδα.

Δ. Αντωνίου: Θα δεις τώρα τι θα γίνει. Το τελικό ποσό λοιπόν, που πλήρωσε ο Κορέα ήταν 35 σεντς για κάθε δολάριο, που χρωστούσε η χώρα, το 33%. Από κάτω έχει τα άρθρα του Πωλ Γκρούγκαν, είναι ο Νομπελίστας οικονομολόγος. Μένεις άναυδος όταν βλέπεις τι έχουν γίνει σε άλλες χώρες, και μάλιστα τριτοκοσμικές.

Ν. Βάνης: Τα αρχεία αυτά του Ι. Μεταξά, γιατί να μην τα χρησιμοποιήσουν, αυτοί οι λεγόμενοι καθηγηταράδες, πολιτικοί επιστήμονες, και να πουν στην κυβέρνηση “κύριοι εδώ έχουμε δική μας απόφαση”.

Δ. Αντωνίου: Νίκο τα πήρα στα χέρια μου την Παρασκευή και ανατρίχιασα διαβάζοντας τα. Στο διαδίκτυο ναι, μεν τα βρήκα, αλλά είχαν πολλές ασάφειες , γι΄ αυτό πήγα στα αρχεία του κράτους, τα βρήκα, και τρελάθηκα.

Ν. Βάνης: Φαντάζομαι πως ήταν τα αρχεία Δημήτρη;; Δώσε μια εικόνα γιατί ο κόσμος δεν τα γνωρίζει.

Δ. Αντωνίου: Ταλαιπωρήθηκα τρεις ημέρες.

Ν. Βάνης: Λένε ότι όλες τις υπηρεσίες θα μπουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Δ. Αντωνίου: Όχι ακόμα δεν έχουν βάλει τίποτα. Βέβαια εκεί που στεγάζονται τα αρχεία του κράτους είναι ένα υπερσύγχρονο, καινούργιο κτίριο στην Αγία Παρασκευή. Εδώ δεν έχουν τα δικαστήρια Νίκο υπολογιστές, τι περιμένεις λοιπόν;; Εάν θα πας στην Ευελπίδων εκεί να δεις τι γίνεται, η κατάσταση που επικρατεί, δεν περιγράφεται με λόγια. Αυτά που έλαβα στα χέρια μου Νίκο είναι συγκλονιστικά στοιχεία.

Η άλλη σημαντική εξέλιξη, και αναφέρομαι στην αρχή που είπα, ότι όλα στην Ελλάδα έχουν αποτιμηθεί σε χρήμα, ακόμα και αυτά που είναι ανεκτίμητα. Ανακοίνωσε ο Μίκης Θεοδωράκης Νίκο, φαντάζομαι να σ΄ ενδιαφέρει.

Ν. Βάνης: Ναι, Δημήτρη μ΄ ενδιαφέρει.

Δ. Αντωνίου: Ανακοίνωσε λοιπόν ότι θα κάνει μια ομιλία την 1η Δεκεμβρίου 2010 που μας πέρασε, για να ιδρύσει μια κίνηση Ανεξαρτήτων Πολιτών εναντίον του μνημονίου. Εγώ τον Μίκη Θεοδωράκη τον θαύμαζα, με απέπνεε ένα μεγαλείο αυτός ο άνθρωπος, τον είχα μέσα στον μυαλό μου, σαν μια ιδέα. Εγώ είμαι δεξιός, αυτή η λέξη δεν μου αρέσει φυσικά.

Ν. Βάνης: Εσύ Δημήτρη είσαι Έλληνας.

Δ. Αντωνίου: Δεν έχω καμιά αντιπαλότητα με την αριστερά. Από την αριστερά έχουμε πολλά να αντλήσουμε, και να διδαχθούμε, και πολλά να απορρίψουμε και να αρνηθούμε. Του στέλνω λοιπόν του κυρίου Θεοδωράκη μια προσωπική επιστολή, και του είπα, εγώ είμαι μαζί σου.

Εγώ κάποτε στην νεότητα μου μπορεί να σε αμφισβήτησα, στην ωριμότητα μου όμως είχα αλλάξει στάση απέναντι σου. Και μάλιστα Νίκο ήμουνα ευνοϊκά διακείμενος στον Μίκη Θεοδωράκη, και στο λέω γιατί το 1996 όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού ο Θάνος Μικρούτσικος, ή ο Βαγγέλης Βενιζέλος, δεν θυμάμαι ακριβώς, είχα στείλει μια επιστολή στο υπουργείο Πολιτισμού και έλεγα ότι, θα πρέπει να γίνει δεύτερος εθνικός ύμνος εκ παραλλήλου με τον υπάρχοντα, το “Άξιον Εστί” του Μίκη Θεοδωράκη, διότι είναι Ελληνική ποίηση, και μουσική που έχει βυζαντινές και αρχαίες καταβολές. Δηλαδή είχα μια τέτοια στάση απέναντι στον Μίκη Θεοδωράκη.

Πάω λοιπόν στην συγκεκριμένη συγκέντρωση την 1η Δεκεμβρίου σε μια αμφιθεατρική αίθουσα που ονομάζεται Μιχάλης Κακογιάννης στην Πειραιώς 206, παρευρίσκονταν 500 άτομα. Φαινόταν λοιπόν ότι ήταν κόσμος μορφωμένος επιπέδου μορφωτικού. Μπήκε ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε μια ομιλία 2,5 ωρών, η οποία σαν περιεχόμενο ήταν εντελώς στον αέρα, αλλά σε πολύ ωραίο περιτύλιγμα. Ξέρεις Νίκο ο Μίκης Θεοδωράκης μιλάει όμορφα, αλλά και γράφει ωραία, τα λέει ωραία, ο τρόπος που τα παρουσιάζει, έχει αυτό το χάρισμα, αλλά στην ουσία όλα αυτά που έλεγε, ήταν αντιφατικά.

Δηλαδή έλεγε, να φύγουμε από το ΝΑΤΟ, μπορεί σαν ευχή να είναι καλή, αλλά το κατά πόσον είναι εύθικτη να γίνει. Όλοι μας θα το θέλαμε αυτό ως ευχή, διότι όλοι αυτοί είναι θεσμοί διεθνής άσκησης εξουσίας και καταπίεσης. Να φύγουμε Νίκο, να πάμε που;; Ακόμα και η Ρωσία παρακαλά να μπει στο ΝΑΤΟ. Είπε επίσης ο Θεοδωράκης να μην πληρώνουμε το ΔΝΤ, και να πάμε, να πάρουμε χρήματα από τους φίλους μας τους Κινέζους.

Τώρα από πότε έγιναν φίλοι μας οι Κινέζου Νίκο, δεν το έχω καταλάβει!!! Ήλθε ο Πρωθυπουργός τους και είπε ότι θα αγοράσω ομόλογα, όταν αυτά βγουν στις αγορές. Μα φυσικά όταν βγουν στις αγορές, όλοι θα αγοράσουν. Οι Κινέζοι θα αγοράσουν ομόλογα μας, με τα επιτόκια των αγορών, τοκογλυφικά. Εάν θέλουν, ας αγοράσουν τώρα, έτσι δεν είναι;;

Ν. Βάνης: Απ΄ ότι φαίνεται μας δουλεύουν και οι Κινέζοι.

Δ. Αντωνίου: αν είσαι φίλος υποτίθεται, να τα αγοράσεις τώρα με επιτόκιο 1-1,5 %. Επίσης ο Μίκης Θεοδωράκης έλεγε να πάμε στην Ρωσία για να μας δανείσει, αυτά είναι μόνο ευχολόγια. Αυτά που έλεγε ήταν τελείως ανεδαφικά.

Τώρα θα πω κάτι, που θα ξυπνήσει τον κόσμο Νίκο. Αφού πέρασαν λοιπόν 2 ώρες να μας μιλά γι΄ αυτά τα πράγματα, για την ελευθερία μας, που μας στέρησε το ΔΝΤ, την αξιοπρέπεια μας, όλα αυτά που έλεγε ήταν ηθικού και εθνικού περιεχομένου. Στο τέλος Νίκο λέει ότι η ομιλία μου αυτή έχει εκδοθεί και σε ένα βιβλιαράκι. Το βιβλιαράκι το είχε επάνω στο τραπέζι , και μας το έδειξε.

Ήταν ένα βιβλιαράκι σαν τις “Σκέψεις του Μάο”, ίσο με την παλάμη, σαν τους βίους των Αγίων της εκκλησίας μας. Αυτό το βιβλιαράκι πωλείται στα βιβλιοπωλεία. Θα γίνει πανελλήνια κυκλοφορία, θα κυκλοφορήσει και σε CD. Έμεινα Νίκο άναυδος, μου ήλθε κεραυνός στο κεφάλι. Κύριε κάνεις μια ομιλία εθνικού περιεχομένου, περιγράφοντας την δυστυχία του Ελληνικού λαού από τους ξένους κατακτητές, και τους εντόπιους προδότες, και εσύ πας απ΄ αυτόν τον λαό να οικονομήσεις;;

Ν. Βάνης: Μετά από την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα Δημήτρη κατάλαβα τι καπνό φουμάρει ο Μ. Θεοδωράκης.

Δ. Αντωνίου: Πες μου εάν διαφέρει σε τίποτα αυτό, από τους μαυραγορίτες της κατοχής, οποίοι προσπορίζονταν ανήθικο κέρδος, πουλώντας τρόφιμα στον λιμοκτονούντα Ελληνικό λαό. Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης λέει ότι, ο λαός μας είναι σε κατάσταση κατοχής, και στον λαό αυτόν, πήγε να πουλήσει την ομιλία του.

Η ομιλία έγινε Τρίτη, ή Τετάρτη δεν θυμάμαι ακριβώς, και την Κυριακή είχε πάρει τα δικαιώματα από την ομιλία του, δηλαδή το βιβλιαράκι αυτό το διένειμε η εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”, στην Κυριακάτικη έκδοση της. Είχε δηλαδή πάρει τα δικαιώματα πληρώνοντας τον Μίκη Θεοδωράκη. Το βιβλίο το είχε σαν προσφορά η εφημερίδα, όμως στην ουσία ήταν επί πληρωμή, αυτό δεν λέγεται προσφορά. Ότι πουλούν οι εφημερίδες CD, βιβλία, περιοδικά, ταινίες, ο αγοραστής τα πληρώνει, και μάλιστα κοστίζουν ακριβά. Αυτά όπως σου είπα Νίκο μου, με εξέπληξαν, διαλύθηκαν όλα μέσα μου.

Ν. Βάνης: Άλλαξε η εικόνα που είχες για τον Μίκη Θεοδωράκη.

Δ. Αντωνίου: Όχι μόνο άλλαξε, αλλά η απογοήτευση μου ήταν μεγάλη.

Ν. Βάνης: Απεδείχθει λοιπόν ο Μίκης Θεοδωράκης πολύ μικρός των περιστάσεων.

Δ. Αντωνίου: Δεν είναι μόνο αυτό, έχει βγάλει δέκα βιβλία με τις ταλαιπωρίες του, δεν θα πω βασανιστήρια, διότι ο ίδιος δεν βασανίστηκε ποτέ, στην εποχή της Χούντας, ούτε το έχει πει ποτέ. Φυλακή μπορεί να πήγε, όμως ο Μ. Θεοδωράκης δεν υπέστη σωματική βία. Επιπλέον όλες τις ταλαιπωρίες του τις εξαργύρωσε, έγινε ήρωας στην Ελλάδα.

Ν. Βάνης: Έγινε ήρωας Δημήτρη, διετέλεσε δε και Υπουργός Πολιτισμού.

Δ. Αντωνίου: Έγινε Υπουργός Πολιτισμού επί δεξιών κυβερνήσεων. Έβγαλε τραγούδι με τον τίτλο “του αγωνιστή” , καθώς και βιβλία, με άλλα λόγια έχει γίνει δισεκατομμυριούχος. Εσύ εάν θα βγεις στο εξωτερικό σε όποια πόλη κι αν πας, δεν αναφέρομαι στις μεγάλες πόλεις, αλλά δεν υπάρχει μικρό θέατρο που να μην παίζε μα φορά την εβδομάδα, ή μια φορά το μήνα, έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Ξέρεις Νίκο, τι δικαιώματα παίρνει;;

Ο Πλάτωνας και ο Πυθαγόρας Νίκο ήταν αυτοί που έβγαλαν την έννοια της ιδέας, αυτή που είναι η πηγή των αξιών. Οι ιδέες δεν είναι αξίες, Θα πω ένα κάτι σημαντικό για να το καταλάβει και ο κόσμος που μας ακούει. Θέλω να μου πεις Νίκο ο χρυσός έχει καμιά αξία εάν δεν υπάρχει ένας ανθρώπινος νους;; Για φαντάσου ένα σύμπαν στο οποίο δεν υπάρχουν άνθρωποι, παρά μόνο χρυσός. Τι αξία και για ποιον θα την είχε;; Ποιος θα δώσει την αξία στον χρυσό, εάν δεν υπάρχει ο ανθρώπινος νους;; Έτσι λοιπόν είναι και οι ιδέες, τις οποίες φτιάχνει ο άνθρωπος , διότι δεν ξεπηδούν από μόνες τους. Οι ιδέες είναι αυτές που δίδουν αξία στο χρυσό, στις καλλιτεχνικές, θρησκευτικές και ηθικές αξίες. Αυτές οι ιδέες εδώ στην Ελλάδα έχουν αποτιμηθεί όπως είπα και παραπάνω με χρήμα. Η κυβέρνηση πήρε μια χώρα η οποία είναι ο φάρος, ο ήλιος σ΄ όλον τον πνευματικό κόσμο.

Ν. Βάνης: Και την κατάντησε κουρέλι.

Δ. Αντωνίου: Την εξευτέλισε, επίσης χθές είδαμε εδώ και αναφέρομαι σ΄ αυτόν τον βάρβαρο, τον μποξέρ

Ν. Βάνης: Εννοείς τον Στρος Καν τον οποίον διαφήμισε ο πρωθυπουργός μας για να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας στις επόμενες εκλογές.

Δ. Αντωνίου: Μα τι να τον διαφημίσει;; Αυτό ήταν πλήρες ξεβράκωμα του Γ. Παπανδρέου και όλων αυτών που πήγαν, να τον ακούσουν στην βουλή. Και εγώ ερωτώ. Γιατί ήλθε εδώ, να κάνει τι;; Απλώς να μας υπενθυμίσει ποιος είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, γι΄ αυτό ήλθε.

Ν. Βάνης: Για να μας πει, ότι εγώ είμαι.

Δ. Αντωνίου: Για ποιον λόγο τον δεχθήκαμε εμείς;; Το πήγε να κάνει στην βουλή των Ελλήνων;; Είχαν πάει όλοι οι γραβατωμένοι, καθόντουσαν και τον άκουγαν, ωσάν να ήταν ο θεός. Του έκαναν δε κάτι γελοίες ερωτήσεις, σαν μαθητούδια, τι οποίες διάβαζαν κιόλας. Αυτή είναι η μαύρη μέρα της ντροπής, που ήλθε ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας. Έτσι έκαναν οι Αυτοκράτορες, πήγαιναν στην σύγκλητο – κυβερνήσεις, δηλαδή τις  μαριονέτες, τους μιλούσαν και τους υπενθύμιζαν ποιος είναι το αφεντικό. Είναι λοιπόν μια μαύρη σελίδα για την Ελληνική ιστορία. Θα ντρέπονται δε αυτοί που την έγραψαν, δηλαδή οι κυβερνώντες, καθώς  και το κομμάτι του Ελληνικού λαού που τους υποστηρίζει, τα δε Ελληνόπουλα για τους προγόνους τους.

Ν. Βάνης: Δημήτρη το 30% που ψήφισαν έβγαλε κυβέρνηση, η αποχή είχε φτάσει το 70% στις εκλογές, ψήφισαν δε και οι λαθρομετανάστες. Δηλαδή στην ουσία  διοικεί την Ελλάδα η μειονότητα.

Δ. Αντωνίου: Άσε με Νίκο, να μου διαβάσω κάτι, και μετά θα σου πω από πού είναι, για να το ακούσουν και οι ακροατές σου. Άρθρο 11 “Η λαϊκή εξουσία δέχεται και ενθαρρύνει κάθε συνεργασία , και βοήθεια από το ξένο κεφάλαιο, ή από διεθνείς οργανισμούς , που θα συντελεί στην προώθηση της Ελληνικής οικονομίας , και θα στηρίζεται στην αρχή της ισοτιμίας. Δεν αναγνωρίζει όμως και καταργεί κάθε προνόμιο, ή δικαίωμα , που έχει παραχωρηθεί σε ξένους, άτομα εταιρείες ή κράτη. Δικαίωμα ασυμβίβαστο με την έννοια της Εθνικής ανεξαρτησίας, και της Ελληνικής κυριαρχίας. Συμβάσεις κρατικές και προνομία που παραχωρήθηκαν σε ξένους και που είναι ασυμβίβαστα με το λαϊκό και εθνικό συμφέρον, δεν αναγνωρίζονται από την λαϊκή εξουσία”. Αυτό το άρθρο που σου διάβασα δεν είναι σύγχρονο;; Δεν Αναφέρεται στην σύγχρονη κατάσταση της Ελλάδος;;

Ν. Βάνης: Βεβαίως και αναφέρεται.

Δ. Αντωνίου: Λέει αυτό ακριβώς ότι, δεν μπορούμε να δεχθούμε συμβάσεις με ξένες δυνάμεις, που καταλύουν την λαϊκή εξουσία. Αυτό λοιπόν είναι το άρθρο 11 του συντάγματος του 1947 του Δημοκρατικού στρατού της Ελλάδος, του Άρη Βελουχιώτη, το αντιλαμβάνεσαι Νίκο.

Ν. Βάνης: Βεβαίως και το αντιλαμβάνομαι.

Δ. Αντωνίου: Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” στις 28 Δεκεμβρίου 1978 με τίτλο “Τα αρχεία του Δημοκρατικού στρατού”. Αυτό λοιπόν το άρθρο περιγράφει την ίδια κατάσταση την τότε, αλλά που είναι ίδια με την σημερινή.

Ν. Βάνης: Δημήτρη έχω βρει μια αίθουσα εδώ στην Θεσσαλονίκη, αλλά είναι μικρή, μας την παραχωρεί ένα ξενοδοχείο, χωρητικότητας 50 ατόμων, για να μιλήσεις.

Δ. Αντωνίου: Τόσους χρειαζόμαστε, δεν θέλω παραπάνω, δεν με νοιάζει το πλήθος. Αυτά τα 50 άτομα θα ακούσουν τέτοια πράγματα, που δεν θα μπορούν, να τα διανοηθούν, με οικονομικά στοιχεία. Θα μάθει ο κόσμος πως μας οδήγησαν στο έγκλημα του ΔΝΤ.

Εάν δεν είχαμε τα 110 δις που λέει αυτό το γουρούνι ο Καρατζαφέρης, δεν θα πληρώναμε συντάξεις και μισθούς. Εγώ θα πω το εξής. Ξέρει ο κόσμος πόσα χρήματα είναι οι συντάξεις και οι μισθοί;; Είναι 24 δις Νίκο. Ξέρεις πόσα είναι τα έσοδα του κράτους, μιλάω για τα καθαρά;; Είναι 60 δις. Αυτά είναι στοιχεία που πήρα από πίνακες του Υπουργείου Οικονομικών. Όλα τα έξοδα του κράτους μαζί με την Υγεία, Παιδεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, Αμυντικές Δαπάνες είναι 40 δις.

Το χρέος της Ελλάδος για φέτος  ανέρχεται στα 149 δις, και θα πάει στα 179 δις. Και να πω το άλλο συγκλονιστικό Νίκο, το μνημόνιο στο άρθρο 23 λέει ρητά ότι “τα 110 δις που πήραμε, πάνε ατόφια στις τράπεζες, όχι για μισθούς, και συντάξεις, δηλαδή για εξόφληση των οφειλόμενων στις ξένες τράπεζες.

Ν. Βάνης: Τα παίρνουν όλα οι τράπεζες Γαλλικές και Γερμανικές. Απ΄ ότι πληροφορήθηκα ότι το 70% του Ελληνικού χρέους είναι τόκοι της Ντόιτσε Μπανκ τράπεζα της Γερμανίας, γι΄ αυτό άλλωστε κάνουν κουμάντο οι Γερμανοί.

Δ. Αντωνίου: Το 70% το παίρνουν Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες. Είναι συμφωνία του άρθρου 23 του μνημονίου τα 110 δις, να πάνε στις ξένες τράπεζες. Επειδή όμως και αυτά δεν αρκούν για να ξεπληρώσουμε τα χρέη μας, μας βάζουν και κόβουμε από τους μισθούς και τις συντάξεις. Και εγώ ερωτώ. Που πηγαίνουν αυτά τα λεφτά;; Το κράτος θα πει κάποιος όταν κόβει χρήματα, τα χρησιμοποιεί ή στην επένδυση, ή την ανάπτυξη, ή και κάπου αλλού.

Ν. Βάνης: Όντως Δημήτρη αυτά τα χρήματα που άραγε πηγαίνουν;;

Δ. Αντωνίου: Ανάπτυξη δεν έχουμε. Τα χρήματα αυτά πηγαίνουν στους δανειστές μας, γι΄ αυτό τα κόβουν άλλωστε, δηλαδή απίστευτα πράγματα. Και μέσα σ΄ όλον αυτόν τον ορυμαγδό Νίκο, μέσα στο μνημόνιο που υπογράψαμε, έχουν βγει αντίστοιχοι νόμοι της Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, είχε δε βγει και ένας νόμος επί κυβερνήσεως Καραμανλή τον τελευταίο χρόνο της θητείας του, βάσει του οποίου εδόθησαν 53 δις στις Ελληνικές τράπεζες, και ήλθε ο Γ. Παπανδρέου με εντολή του ΔΝΤ και έδωσε άλλα 25 δις, στο σύνολο δηλαδή δόθηκαν στις τράπεζες 78 δις. Και τώρα κατόπιν πιέσεως αποφάσισε η κυβέρνηση να δώσει άλλα 25 δις στις τράπεζες, για τις Ελληνικές ομιλώ.

Ν. Βάνης: Δηλαδή Δημήτρη έδωσαν στις Ελληνικές τράπεζες 78 δις και άλλα 25 δις.

Δ. Αντωνίου: Όχι ότι τα χρωστάμε αλλά τα δώσαμε προς ενίσχυση της ρευστότητα των τραπεζών. Αυτά όλα τα παρουσιάζω στις ομιλίες μου, σύμφωνα με τους νόμους. Τους δείχνω κιόλας για να καταλάβει ο κόσμος, το τι μέλει γενέσθαι, μήπως και υπάρχει κάποια αντίδραση.

Ν. Βάνης: Δημήτρη θα πρέπει μια φορά την εβδομάδα να βγάζουμε και από ένα θέμα από το ψηφιακό ραδιόφωνο. Εδώ Δημήτρη θέλω να σ΄ ευχαριστήσω, για όσα μας είπες. Πιστεύω ότι όσοι ακροατές μας άκουσαν, ενημερώθηκαν πλήρως για όλα αυτά τα σοβαρά στοιχεία που παρέθεσες.

Δ. Αντωνίου: Εγώ σ΄ ευχαριστώ Νίκο, καλημέρα σ΄ όλους τους ακροατές σου.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΣΕΚΕΡΗΣ, ΜΕΝΔΩΝΗ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Διαβάζουμε διθυράμβους – κυρίως – στα Συστημικά Μέσα, τις τελευταίες ημέρες, για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Παλαιού Τελωνείου Ναυπλίου από το Υπουργείο Πολιτισμού. Που εν πολλοίς είναι δικαιολογημένοι, αφού αυτό το ιστορικό κόσμημα μαράζωνε...

Για τη σύμβαση 717, την εγκληματική αδράνεια και την επερχόμενη καταδίκη της Ελλάδας από την Ευρώπη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Για τη σύμβαση 717, την εγκληματική αδράνεια και την επερχόμενη καταδίκη της Ελλάδας από την Ευρώπη Νίκος Ι. Νικολόπουλος Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Πρώην Υπουργός και Βουλευτής Αθήνα, 12 Μαΐου 2025 Προς: Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαία Εισαγγελέα, Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Ελληνικό...

ΔΕΚΤΗ ΜΕ ΠΔ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΦΕΙΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ & ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ.

Το Δικηγορικό Γραφείο Χρήστος Πέτκος και Συνεργάτες πέτυχε με προσωρινή διαταγή που έγινε δεκτή την αναστολή εκτέλεσης διαταγής πληρωμής εναντίον πρωτοφειλέτη και των εγγυητών του. Το Δικαστήριο πιθανολόγησε, ότι η Ανακοπή που άσκησαν οι παραπάνω θα ευδοκιμήσει μετά βεβαιότητας...

Η υφυπουργός υμνεί το αντεθνικό ΕΛΙΑΜΕΠ

Υμνους στο αντεθνικό ΕΛΙΑΜΕΠ επιφύλαξε -και, μάλιστα, από βήματος Ολομέλειας- η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία λειτούργησε ως πρώτης τάξεως «πλυντήριο» του ιδρύματος, του οποίου ο ρόλος κατά των συμφερόντων της χώρας μας είναι γνωστός τοις πάσι. Απαντώντας σε επίκαιρη...