Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΚαταζητείται Ελληνοαυστραλός για...

Καταζητείται Ελληνοαυστραλός για δολοφονία άλλου ομογενούς πριν 20 χρόνια στο Σύδνεϊ.

ΑΘΗΝΑ. Με μια αμοιβή της τάξεως των 200.000 δολαρίων Αυστραλίας (133.584 δολάρια ΗΠΑ), οι Αρχές της Αυστραλίας και της Ελλάδας απευθύνονται στο κοινό και ζητούν χρήσιμες πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός Ελληνο-Αυστραλού, ο οποίος καταζητείται για τη δολοφονία ενός άλλου ομογενούς, στο Σύδνεϊ, πριν από δυόμιση δεκαετίες.

Ειδικότερα, καταζητούμενος είναι ο Δημήτρης Νταλαμάγκας (James Dalamangas) ο οποίος είναι και ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του Γεωργίου Γιαννόπουλου (George Giannopoulos), το μακρινό 1999. 

Σύμφωνα με το τότε κατηγορητήριο, ο Γιαννόπουλος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν προσπάθησε να παρεμποδίσει μια σύρραξη σε ένα νυχτερινό κέντρο, με τραγικά αποτελέσματα.

Η πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα δήλωσε πως υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι ο Νταλαμάγκας είχε διαφύγει στην πατρίδα του, την Ελλάδα, μετά το περιστατικό και μπορεί ακόμη να κατοικεί στη χώρα, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη κάποια καθοριστικά στοιχεία ή ίχνη του.

«Είναι τρομερό να ξέρεις ότι οι γονείς μου έθαψαν τον γιο τους, και οι ζωές τους άλλαξαν για πάντα, και αυτός ζει και περπατάει ελεύθερος, και κανείς δεν τον έχει δει», δήλωσε η αδελφή του θύματος, Τούλα Γιαννοπούλου.

Οποιοσδήποτε με πληροφορίες για την τοποθεσία του Νταλαμάγκα μπορεί να επικοινωνήσει με την Ελληνική Αστυνομία καλώντας το τριψήφιο νούμερο 100.

ekirikas

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Με φόρα έρχεται ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση. 

Έντονα με το διψήφιο νούμερο στις κάλπες, με την τέταρτη θέση στο συνολικό αποτέλεσμα και με την τρίτη θέση, μη σου πω τη δεύτερη, στην Βόρεια Ελλάδα. ΣΤΗΝ Βόρεια Ελλάδα ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση , όπου ΤΟ ποσοστό θα είναι 27 της...

Το Κυπριακό ΔΕΝ ”λύθηκε” Ιούλιο 1974… Η Ομογένεια ΗΠΑ, να πράξει.

ΗΠΑ, 2024... Είναι εντυπωσιακή η απραξία-αφωνία του Ελληνισμού ΗΠΑ γιά τα 50 χρόνια από την εισβολή-κατοχή στην Κύπρο, Ιούλιο 1974. Γιά 50 χρόνια παράνομη κατοχή, από την Τουρκία, ποσοστού εδάφους 37% της Κύπρου. Η αφωνία, η απραξία ειδικά των ''ομογενειακών μας Οργανώσεων''...

Η AstraZeneca το νομικό έγγραφο που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, μετά από ομαδική αγωγή, στην εταιρεία.

Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων (τον περασμένο Μάρτιο) να αποσύρει εθελοντικά την άδεια κυκλοφορίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μόλις χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι το εμβόλιο δεν φέρει πλέον άδεια χρήσης. Σημειώνεται ΟΤΙ πως...

Eντυπωσιακή… ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Απόδημοι, επιστολική ψήφος.

Ανανεωμένο) Τελικό: 202.556 οι εγγραφές γιά επιστολική ψήφο. Οι περισσότεροι (153.322) είναι κάτοικοι Ελλάδας. 49.234 οι εκτός Ελλάδας που εγγράφηκαν συνολικά, από 128 χώρες. Ποσοστό 84.6% είναι στην δυτ. Ευρώπη, νεομετανάστες βασικά. Οι 49.234 αντιστοιχούν: Ευρώπη: 41.680 (84,6%)... Β. και Ν. Αμερική:...