Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔικαστικάΣτην επετηρίδα της...

Στην επετηρίδα της δικαιοσύνης συνεχίζεται! Από γυναίκα σε γυναίκα πέρασε και η διεύθυνση της εισαγγελέας Εφετών Αθήνας.

Από γυναίκα σε γυναίκα πέρασε και η διεύθυνση της εισαγγελέας Εφετών Αθήνας. Η Μαρία Γκανέ «μετακόμισε» ως αντιεισαγγελέας στον Α.Π. και στην θέση της εξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία (65 – 22) από τους συναδέλφους της η Καλλιόπη Βαρδάκη (αδελφή βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ) που είχε «αντίπαλο» τον Σοφοκλή Λογοθέτη.

Στην θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών εξέλεξαν με την ψήφο τους οι συνάδελφοι της, την εισαγγελέα Εφετών κ. Καλλιόπη Βαρδάκη, η οποία θα διαδεχθεί την κ. Μαρία Γκανέ, που προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η κ. Μαρία Γκανέ είναι σύζυγος επίσης του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου Δημήτρη Ασπρογέρακα.

Η νέα επικεφαλής της μεγαλύτερης Εισαγγελίας Εφετών της χώρας, υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τους συναδέλφους της έναντι του εισαγγελέα Σοφοκλή Λογοθέτη, ο οποίος επίσης ήταν υποψήφιος για τη θέση αυτή.


Η κ. Βαρδάκη,που χαίρει της εκτίμησης των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, είχε διατελέσει στο παρελθόν προϊσταμένη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, αφήνοντας αρκετά θετικό αποτύπωμα με την παρουσία της σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη εισαγγελία. Μετά και από αυτήν την τοποθέτηση δεν υπάρχει πόστο στη Δικαιοσύνη, που να μην το έχουν καταλάβει
γυναίκες!

Μετά το δίδυμο στην ηγεσία του Αρείου Πάγου, με Πρόεδρο την Ιωάννα Κλάπα και Εισαγγελέα την Γεωργία Αδειλίνη, ήρθε η σειρά μιας ακόμη γυναίκειας κατάκτησης.

Με συντριπτική πλειοψηφία (65 – 22) η Εισαγγελέας Εφετών Καλλιόπη Βαρδάκη, εξελέγη Προισταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας, καθώς υπερψηφίστηκε από τους συναδέλφους της στις εκλογές, για την ανάδειξη νέου διευθύνοντα.

Η αποχώρηση για τον Αρειο Πάγο, λόγω προαγωγής σε Αντεισαγγελέα ΑΠ, της μέχρι πρότινος Διευθύνουσας την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά και εξαίρετης Εισαγγελέα Μαρίας Γκανέ, άφησε κενό, που καλύφθηκε με εκλογές, τις οποίες κέρδισε η κ. Βαρδάκη.

Η νέα Προισταμένη της Εισαγγελίας Εφετών έχει αδελφό τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Βαρδάκη, ενώ ήταν κουμπάρα του αποβιώσαντα Εισαγγελέα Εφετών Σωτήρη Μπάγια, που επίσης υπήρξε Προιστάμενος της Εισαγγελίας Αθήνας.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ράφει η Νίνα Γκατζούλη Πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι η λογοτεχνική ανάπτυξη οποιασδήποτε γλώσσας συνδέεται στενά και σχετίζεται με σημαντικά ιστορικά γεγονότα και επιρροές που έχει υποστεί ένα έθνος. Ο Tony Crowley, στο Proper English, παραθέτει τη θέση του Saussure για τη γλώσσα...

Πρακτικές Εφαρμογές της Πυρηνικής Φυσικής με πολύ απλά λόγια.

* Γράφει ο Στέφανος Ευαγγέλου Μπινιάρης Τη Μελέτη μου αυτήν την  παρουσίασα διαδικτυακά στις 14.03.2024 στις 20.00 η ώρα από τον ΙΧΑ  Το παρόν γραπτό κείμενο διαφέρει κατά τι από την Ομιλία, αφού εδώ δεν υπάρχει ένας αυστηρός περιορισμός έκτασης του κειμένου. Με...

Ορισμός της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2024           Με το Ν. 2193/1994 (Α΄32) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ....

Κάθε ημέρα μας υπενθυμίζουν την προδοσία της Μακεδονίας μας.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κατάπτυστη Συμφωνία, μια ενδοτική Συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος, μια Συμφωνία που στόχο έχει τη μείωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων! Αυτή ήταν διαχρονικά η θέση μας και...