Οι παρεμβάσεις του ήταν συνήθεις και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ, αναλαμβάνοντας μάλιστα να πραγματοποιεί τις συσκέψεις.
Όπως και Χρήστος Λαμπράκης που ο πάτερα του τον ξεκίνησε από το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ έτσι και ο Ψυχάρης εφάρμοσε το ίδιο μοτίβο στα καλλιτεχνικά δρόμενα.
Ο Ψυχάρης Όπως περιέγραφε ο ίδιος για την συνάντηση με τον Χρήστο Λαμπράκη είχε γίνει επί χούντας.
Η άνοδος πάντως ήταν γρήγορη αφού από τον Ιανουάριο του 1986 ο Ψυχάρης εμφανιζόταν στην ταυτότητα της εφημερίδας ως εκδότης-διευθυντής.
Το 2001 εξάλλου, ανέλαβε γενικός διευθυντής του ΔΟΛ, το 2003 κατέλαβε τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου και αντιπροέδρου του Ομίλου του ΔΣ του ΔΟΛ, για να ακολουθήσει το 2009 μετά τον θάνατο του Λαμπράκη η πλήρης επικράτησή του στον Οργανισμό.
Γεννημένος στον Τύρναβο το 1945 ο Σταύρος Ψυχάρης προερχόταν από αριστερή οικογένεια, καθώς μάλιστα αδερφός της μητέρας του ήταν ο Κώστας Λουλές, βουλευτής και αργότερα ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.
Στη δημοσιογραφία μπήκε νεότατος ξεκινώντας από την εφημερίδα «Δημοκρατική Αλλαγή» το 1965. Ακολούθησε το «Έθνος», όπου εργάσθηκε ως κοινοβουλευτικός συντάκτης ενώ από το 1972 άρχισε η συνεργασία του με τον ΔΟΛ από τον Ταχυδρόμο συγκεκριμένα.
Μερικά χρόνια μετά θα γινόταν πολιτικός συντάκτης του Βήματος ενώ από το 1983 ήταν διευθυντής του.
Όπως περιέγραφε ο ίδιος η πρώτη του συνάντηση με τον Χρήστο Λαμπράκη είχε γίνει επί χούντας στον προθάλαμο του Έκτατου Στρατοδικείου κατά την δίκη της εφημερίδας το Έθνος.