Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτιστικά18η Διεθνής Έκθεση...

18η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, 25-28 Νοεμβρίου 2021

Το Ελληνικό ίδρυμα Πολιτισμού έχει τη χαρά και την τιμή να αναγγείλει ότι η 18η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως και τις 28 Νοεμβρίου 2021, στις εγκαταστάσεις της ΗELEXPO στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, για δεύτερη συνεχή χρονιά η 18η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ τιμώμενη χώρα για το 2021 θα είναι η Γερμανία.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Νίκος Α. Κούκης δηλώνει χαρακτηριστικά: «Είμαστε ευτυχείς, γιατί μετά τη μεγάλη περυσινή επιτυχία της 17ης ΔΕΒΘ, η οποία διεξήχθη αποκλειστικά διαδικτυακά, κατορθώσαμε ανταποκρινόμενοι σε ποικίλες προκλήσεις να μετατρέψουμε τη δυσμενή συγκυρία της πανδημίας σε ευκαιρία.

Η γνώση και η εμπειρία που αποκομίσαμε αποτελούν πρόκληση αλλά και υποχρέωση να προσφέρουμε στο κοινό της 18ης ΔΕΒΘ μία μεγάλη διεθνή έκθεση βιβλίου στην Ελλάδα, η οποία θα συνδυάζει τη φυσική παρουσία και το ψηφιακό περιβάλλον. Πλέον υπηρετούμε τις ανάγκες δυο μεγάλων κατηγοριών κοινού: του μεγάλου αριθμού επισκεπτών που αγαπά, επισκέπτεται και παρακολουθεί τη ΔΕΒΘ στην πόλη της, αλλά και του ευρύτατου και πολυπληθούς διεθνούς διαδικτυακού κοινού, που μας παρακολούθησε κατά τη 17η ΔΕΒΘ.

Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα ότι το 35% των επισκεπτών μας στη 17η ΔΕΒΘ ήταν ηλικίας 18-34 ετών. Το 2021 επιστρέφουμε στην αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη, ενώ οι προσδοκίες μας και οι στόχοι μας είναι υψηλοί».

Συγκεκριμένα, η 17η ΔΕΒΘ, η οποία διεξήχθη από 19 έως 29 Νοεμβρίου του 2020, αποτυπώθηκε με ισχυρή ποιοτική και ποσοτική επιτυχία.

Η πρόκληση της διαδικτυακής ΔΕΒΘ αποτέλεσε διεθνές επιτυχημένο πρότυπο, καθώς η ελληνική διοργάνωση ακολούθησε τις διεθνείς εκθέσεις βιβλίου του Πεκίνου και της Φραγκφούρτης, οι μόνες παγκοσμίως που πραγματοποιήθηκαν, όπως και η ελληνική.

Η 17η ΔΕΒΘ απευθύνθηκε σε ένα διευρυμένο διεθνές κοινό 40.000 επισκεπτών, διάρκειας 11 ημερών, με 100 ώρες ζωντανή μετάδοση μέσα από 4 κανάλια, 112 συμμετοχές εκδοτών και φορέων, 210 εκδηλώσεις, 700 ομιλητές και 40 διεθνείς συμμετοχές από σπουδαίους συγγραφείς.

Στη 18η ΔΕΒΘ, πρωτεύουσα θέση θα έχει η θεματική του 1821, αλλά και συζητήσεις που αποτυπώνουν προβληματισμούς από την κεντρική σκηνή της ευρύτερης κοινωνικής επικαιρότητας.

Στους στόχους του ΕΙΠ συμπεριλαμβάνεται η ανανέωση και επέκταση της παιδικής γωνιάς, η διοργάνωση μαθητικού συνεδρίου για να ενισχυθεί το φιλαναγνωστικό ενδιαφέρον των εφήβων, η ενίσχυση της συνάντησης των μεταφραστών και του φεστιβάλ νέων λογοτεχνών με Masterclasses, καθώς και η εμπλοκή όσο γίνεται περισσότερων φορέων της Θεσσαλονίκης στην Έκθεση.

Η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε στη 17η ΔΕΒΘ και η εξ αποστάσεως συμμετοχή ειδικών προσκεκλημένων μέσα από στούντιο και ψηφιακές πλατφόρμες θα αξιοποιηθούν και φέτος, πριν και κατά τη διάρκεια της ΔΕΒΘ, φέρνοντας στο προσκήνιο ένα νέο, πρωτοποριακό πρότυπο προβολής του βιβλίου.

Η 18η ΔΕΒΘ πραγματοποιείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη ΔΕΘ – HELEXPO, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες, με την υποστήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.

 

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Με φόρα έρχεται ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση. 

Έντονα με το διψήφιο νούμερο στις κάλπες, με την τέταρτη θέση στο συνολικό αποτέλεσμα και με την τρίτη θέση, μη σου πω τη δεύτερη, στην Βόρεια Ελλάδα. ΣΤΗΝ Βόρεια Ελλάδα ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση , όπου ΤΟ ποσοστό θα είναι 27 της...

Το Κυπριακό ΔΕΝ ”λύθηκε” Ιούλιο 1974… Η Ομογένεια ΗΠΑ, να πράξει.

ΗΠΑ, 2024... Είναι εντυπωσιακή η απραξία-αφωνία του Ελληνισμού ΗΠΑ γιά τα 50 χρόνια από την εισβολή-κατοχή στην Κύπρο, Ιούλιο 1974. Γιά 50 χρόνια παράνομη κατοχή, από την Τουρκία, ποσοστού εδάφους 37% της Κύπρου. Η αφωνία, η απραξία ειδικά των ''ομογενειακών μας Οργανώσεων''...

Η AstraZeneca το νομικό έγγραφο που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, μετά από ομαδική αγωγή, στην εταιρεία.

Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων (τον περασμένο Μάρτιο) να αποσύρει εθελοντικά την άδεια κυκλοφορίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μόλις χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι το εμβόλιο δεν φέρει πλέον άδεια χρήσης. Σημειώνεται ΟΤΙ πως...

Eντυπωσιακή… ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Απόδημοι, επιστολική ψήφος.

Ανανεωμένο) Τελικό: 202.556 οι εγγραφές γιά επιστολική ψήφο. Οι περισσότεροι (153.322) είναι κάτοικοι Ελλάδας. 49.234 οι εκτός Ελλάδας που εγγράφηκαν συνολικά, από 128 χώρες. Ποσοστό 84.6% είναι στην δυτ. Ευρώπη, νεομετανάστες βασικά. Οι 49.234 αντιστοιχούν: Ευρώπη: 41.680 (84,6%)... Β. και Ν. Αμερική:...