Ο καβουροποιός αοιδός του λαϊκού πενταγράμμου, σπάνια θα βγάλει ζεστό χρήμα από την τσέπη του, ακόμα και για τις υποχρεώσεις του προτιμά να πληρώνει σε είδος, παρά σε μετρητά.
Είναι τρόπος ζωής αυτό για τον λαϊκό βάρδο, να μαζεύει τα φράγκα, παρά να τα ξοδεύει.
Όμως, αυτό δεν το γνωρίζουν πολλοί με αποτέλεσμα να την πατήσουν άσχημα , όπως άλλωστε την έπαθε και ένας τεχνίτης, ο οποίος κλήθηκε από τον ίδιο τον καλλιτέχνη – καβουροποιό, για την διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του παλατιού του, με αμοιβή 70 Ευρώ, που συμφωνήθηκε.
Ο τεχνίτης την επομένη κιόλας πρωί – πρωί σήκωσε τα μανίκια του και δούλεψε ως αργά το βράδυ, παραδίδοντας ένα πανέμορφο διαμορφωμένο χώρο.
Την επομένη ημέρα ο τεχνίτης επισκέφθηκε τον καλλιτέχνη να πληρωθεί για την εργασία του, τα 70 Ευρώ, βάσει συμφωνίας.
Ο λαϊκός βάρδος – καβουροποιός, αντί να πληρώσει, σαστισμένος απευθύνθηκε στον τεχνίτη λέγοντας του:
“καλά για 70 Ευρώ κάνεις έτσι;; Εδώ μιλάς με τον καλύτερο λαϊκό τραγουδιστή, και εσύ με ενοχλείς για 70 Ευρώ;; Αλλά κάτι θα κάνω για σένα”.
Έπειτα σηκώθηκε και πήγε προς το βάθος όπου υπήρχε μια μεγάλη ντουλάπα.
Ο δε τεχνίτης τον άκουγε εμβρόντητος. Μέχρι να συνέλθει ο καβουροποιός – καλλιτέχνης ήταν ξανά μπροστά του, κρατώντας 2 CD στα χέρια , λέγοντας του:
“για να μην γκρινιάζεις σου δίνω δύο δίσκους μου, με τις καλύτερες επιτυχίες μου”.
Ο τεχνίτης έμεινε ξανά εμβρόντητος, παράλληλα άρχιζαν να ανάβουν τα λαμπάκια του με την τσιγκουνιά του καλλιτέχνη, λέγοντας του :
“κύριε καλλιτέχνη, σας παρακαλώ, πληρώστε το μεροκάματο μου, και πάρτε πίσω τα CD σας..”, που η αξία τους δεν ξεπερνούν τα 40 Ευρώ.
“Είναι δυνατόν να ζητάς από μένα χρήματα, όταν σου δίνω CD με την υπογραφή μου, για την οποία ο κόσμος κάνει ουρά να την αποκτήσει, αλλά εγώ κρατώ κλειστό το καμαρίνι μου, και εσύ μου λες, ότι δεν τα θέλεις;; ..Απάντησε νευριασμένος ο καβουροποιός αοιδός.
Ο τεχνίτης υπερασπιζόμενος το μεροκάματο του επέμενε να πληρωθεί ατάκα και επί τόπου, λέγοντας στον αοιδό :
“σας παρακαλώ, εγώ τα χρήματα τα χρειάζομαι για να ταΐσω την οικογένεια μου, με την μουσική σας δεν μπορώ να την χορτάσω”.
“ Έλα τώρα παιδί μου, σε διάλογο να βρισκόμαστε;; Πάρε τα CD πριν το μετανιώσω και φύγε !!!” του απάντησε ο καβουροποιός φανερά ενοχλημένος.
Τότε, ο τεχνίτης με την τσατίλα που είχε (και με το δίκιο του) πέταξε τα CD στα μούτρα του τσιγκουναρά καλλιτέχνη και έφυγε με τα χίλια, σκεπτόμενος πάνω απ΄ όλα την αξιοπρέπεια του.
Όμως ακόμα και την σκέψη του διέκοψε ο καβουροποιός για να του πει αυτός την τελευταία κουβέντα, φωνάζοντας του:
“εσύ ξέρεις, άϊντε γιά…, κλείσε και πόρτα από πίσω σου..”.
Μ΄ αυτόν τον αρρωστημένο τρόπο ζωής φημίζεται ο καβουροποιός αοιδός, στα δρώμενα της διασκέδασης, από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, κάτι που όμως δεν γνωρίζουν οι άνθρωποι από άλλους επαγγελματικούς χώρους, και την πατάνε άσχημα, σαν τον φουκαρά τον τεχνίτη.
Κύριε καλλιτέχνη το χρήμα πρέπει να γυρίζει ,αυτός είναι και ο ρόλος του άλλωστε , αλλιώς, δεν έχει καμία αξία.