“Είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιτρέπεται στους δημόσιους χώρους να είναι προσβάσιμοι από τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ακόμη περισσότερο για ένα ιερό μέρος όπως ο Τάφος των Πατριαρχών.”
Το έργο ανελκυστήρα Tomb of Patriarchs του Hebron θα λάβει 1,5 εκατομμύρια ΝΑΚ
Η Επιτροπή Οικονομικών της Knesset ψήφισε την Κυριακή για να μεταφέρει 1,5 εκατομμύρια ΝΑΚ για το έργο ανελκυστήρα Tomb of the Patriarchs του Χεβρώνα για να επιτρέψει στον αρχαίο βιβλικό ιστότοπο να είναι προσβάσιμος από αναπηρικά αμαξίδια.
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιτρέπεται στους δημόσιους ιστότοπους να είναι προσβάσιμοι από τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ακόμη περισσότερο για ένα ιερό μέρος όπως ο Τάφος των Πατριαρχών», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Knesset, MK Moshe Gafni (UTJ).
Το έργο ήταν αμφιλεγόμενο, με τους αντιπάλους να υποστηρίζουν ότι διαταράσσει την αρχαιολογική ακεραιότητα του χώρου. Οι Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν επίσης. Προκειμένου να προωθήσει το έργο, το IDF έπρεπε να απαλλοτριώσει τη γη που απαιτείται για το έργο από την Παλαιστινιακή Αρχή.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας Χεβρώνα του 1997, ο παλαιστινιακός δήμος Χεβρώνας έχει την αιγίδα για τέτοια έργα, αλλά αρνήθηκε να το προωθήσει.jpost.com