Μακρύς ο δρόμος για επενδύσεις. Τα σχέδια για Ελληνικό, Βοτανικό και… ΠΑΟ
Η βελτίωση του επνδυτικού κλίματος και η ενίσχυση της εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, είναι το πρώτο άμεσο όφελος που αποκομίζει η ελληνική οικονομία από την υπογραφή του μνημονίου Ελλάδας-Κατάρ, το οποίο αποτελεί μόνον μια “δήλωση προθέσεων” και όχι οικονομική συμφωνία.
Για να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο και ν’αρχίσει η εισροή κεφαλαίων, θα χρειασθούν επίπονες διμερείς διαπραγματεύσεις, στις οποίες θα συμμετάσχουν και ελληνικές εταιρίες,
Στη λίστα των υποψηφίων εταιρων του επενδυτικού βραχίονα του Κατάρ οι Ελλάκτωρ, Βωβός, Μυτιληναίος, ΓΕΚ/Παρνασσός και επιχειρήσεις συνδεόμενες με την Alpha Bank. Κατά την άποψη επιχειρηματικών και τραπεζικών παραγόντων, η πρώτη συμφωνία θα γίνει μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και Qatar Investment Authority και θα αφορά την αξιοποίηση της έκτασης του παλιού αεροδρομίου.
Με άξονα αυτό το project θα ακολουθήσουν πολλά επιχειρηματικά deals για συμπληρωματικές επενδύσεις, που θα αφορύν μαρίνες, ξενοδοχεία, συνεδριακά και εμπορικά ικέντρα. ενεργειακό τομέα – πέραν της δημιουργίας του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου στον Αστακό.
Οσον αφορά τον τομέα των ακινήτων, ο βασικός υποψήφιος εταίρος της Qatar Investment Authority είναι ο όμιλος Βωβού.
Κατά πληροφορίες, οι Αραβες ενδιαφέρονται για το project του Βοτανικού./sofokleousin
Το ενδιαφέρον τους περιλαμβάνει όχι μόνον το εμπορικό κέντρο, αλλα και το γήπεδο του Παναθηναϊκού – ενδεχομένως σε συνάρηση και με στρατηγική συμμετοχή στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Προς το παρόν η αγορά ποντάρει στα οφέλη που θα αποκομίσει ο όμιλος ΓΕΚ/ΑΤΤΙΚΑΤ/Παρνασσός από την αξιοποίηση της μαρίνας και των εγκαταστάσεων που διαθέτει κοντά στο παλιό αεροδρόμιο, όπου θα γίνει η βασική επένδυση.