Οι μαθητές της Σχολής και οι φίλοι του Θεάτρου “Δόρα Στράτου” θα συνοδεύσουν το μουσικοχορευτικό συγκρότημα που θα δώση ειδική παράσταση σε μεγάλο θέατρο της Κωνσταντινούπολης την 28η Οκτωβρίου. Θα παρίσταται ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ολόκληρη η ελληνική κοινότητα.
Ειδική τιμή: 250 ευρώ για 4 μέρες (μεταφορά, ύπνο, φαγητό, ξενάγηση, χορευτικές βραδιές).
* Φεστιβάλ “Εμμέλεια 2010”
Τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010 από ώρα 20:00 στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» πραγματοποιείται η δεύτερη μέρα της χορευτικής συνάντησης «Εμμέλεια 2010». Θα παρουσιαστούν τοπικοί χοροί από χορευτικούς συλλόγους από διάφορα μέρη της Ελλάδος.
* Μαθήματα και παραστάσεις
Αρχίζουν τα δωρεάν μαθήματα, μέχρι την 1η Οκτωβρίου, οπότε αρχίζουν τα κανονικά μαθήματα. Οι εγγραφές άρχισαν.
*Σεμινάριο
Στην Τεμένη Αιγίου 9 και 10/10/2010.
Χοροί της Ρόδου και της Ανατολικής Ρωμυλίας.
*Υποτροφία για νέους χορευτές
Για 12 νέους και νέες 18 έως 37 ετών απόφοιτους ή σπουδαστές μουσικών σχολών, δραματικών σχολών και σχολών χορού.
Η υποτροφία είναι μετεκπαιδευτική και αφορά την σπουδή «Τέχνη για την προσωπική ανάπτυξη του ανθρώπου».
*Λόγια τραγουδιών
Παρατηρούμε ότι οι χορευτές ξέρουν μεν τα βήματα αλλά δεν ξέρουν να τραγουδήσουν το τραγούδι που χορεύουν. Θα πρέπει οι δάσκαλοι να τους μαθαίνουν και τα λόγια.
Οσοι ξέρουν σωστά τα λόγια παραδοσιακών τραγουδιών μπορούν να τα στείλουν εκεί ώστε να τα χρησιμοποιήσουν κι άλλοι.
*Σεμινάριο χοροθεραπείας
Με τη μέθοδο Πρωτόγονη Εκφραση, στη Λίμνη Πλαστήρα, 25-26 Σεπτεμβρίου 2010, 10 ώρες με τη γαλλίδα ψυχαναλύτρια, χοροθεραπεύτρια και πανεπιστημιακό Φρανς Σοτ-Μπιλμάν, Μέλος του CID-UNESCO, παγκόσμια γνωστή από τα βιβλία της, δύο από τα οποία έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά.
*Σεμινάριο μπαλέτου
Κλασικό μπαλέτο και ρεπερτόριο 03-09 Ιανουαρίου 2011 με την Ιρίνα Κολιουμπάκινα-Ακριώτη, ballet mistress της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Μέλος του CID-UNESCO.
Υπό την αιγίδα του Τμήματος Αθηνών του CID-UNESCO.
*Ινδικός χορός στην Αθήνα
Στις 20 Σεπτεμβρίου 2010 ώρα 20:00, στο θέατρο Ροές ο Rajib Saha, Μέλος του CID-UNESCO, χορευτής κλασσικού ινδικού χορού Bharatnatyam που μένει μόνιμα στην Αθήνα, θα παρουσιάσει χορογραφίες βασισμένες σε ινδικούς μύθους με τη δασκάλα του Dr. Sucheta Chapekar και την κόρη της Arundhati Patwardhan.
*Το Δελτίο Χορού στέλνεται κάθε μήνα στα ελληνόφωνα μέλη του CID-UNESCO σε όλο τον κόσμο, καθώς και σε 11.000 άλλα άτομα, επαγγελματίες και φίλους του χορού.