Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ο Ράμα με διαταγή του Σόρος έχει απορρίψει οποιαδήποτε επένδυση από την Κίνα,

Οι στενοί δεσμοί της αλβανικής κυβέρνησης με τον αμφιλεγόμενο δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, έχουν αρχίσει να κοστίζουν στην Αλβανία, γράφει η αλβανική ‘Syri’.

Κάτω από την επιρροή του Τζορτζ Σόρος, η αλβανική κυβέρνηση φαίνεται να έχει απορρίψει οποιαδήποτε επένδυση από την Κίνα, ένας από τους πιο επιθετικούς ξένους επενδυτές στα Βαλκάνια, αλλά και στην Ευρώπη.

Πριν από λίγες ημέρες, η σύγκρουση μεταξύ του Τζορτζ Σόρος και της κινεζικής Κυβέρνησης ξέσπασε δημοσίως.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο κερδοσκόπος δισεκατομμυριούχος επιτέθηκε έντονα στην κινεζική κυβέρνηση και στον ηγέτη Ξι Γιν Πινγκ, κατηγορώντας τους ότι θέλουν να οικοδομήσουν ένα αυταρχικό καθεστώς.

«Η Κίνα δεν είναι το μοναδικό αυταρχικό καθεστώς στον κόσμο, αλλά προφανώς είναι το πλουσιότερο, το ισχυρότερο και το πιο προηγμένο τεχνολογικά. Αυτό κάνει τον Ξι Γιν Πινγκ τον πιο επικίνδυνο αντίπαλο εκείνων που πιστεύουν στην έννοια  της Ανοιχτής Κοινωνίας», ανέφερε ο Σόρος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρά την πρωτοβουλία 16+1 για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας της Κίνας με 16 χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας,  η αλβανική κυβέρνηση δεν έχει φέρει στο κοινοβούλιο ούτε ένα, έστω μικρό, επενδυτικό πρόγραμμα, προφανώς υπακούοντας  στις διαταγές του Σόρος. 

Έτσι ο Έντι Ράμα, καταλήγει το δημοσίευμα, έχει καταστήσει την Αλβανία τη μοναδική χώρα που δεν έχει επωφεληθεί  από την κινεζική αυτή πρωτοβουλία.

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ράφει η Νίνα Γκατζούλη Πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι η λογοτεχνική ανάπτυξη οποιασδήποτε γλώσσας συνδέεται στενά και σχετίζεται με σημαντικά ιστορικά γεγονότα και επιρροές που έχει υποστεί ένα έθνος. Ο Tony Crowley, στο Proper English, παραθέτει τη θέση του Saussure για τη γλώσσα...

Πρακτικές Εφαρμογές της Πυρηνικής Φυσικής με πολύ απλά λόγια.

* Γράφει ο Στέφανος Ευαγγέλου Μπινιάρης Τη Μελέτη μου αυτήν την  παρουσίασα διαδικτυακά στις 14.03.2024 στις 20.00 η ώρα από τον ΙΧΑ  Το παρόν γραπτό κείμενο διαφέρει κατά τι από την Ομιλία, αφού εδώ δεν υπάρχει ένας αυστηρός περιορισμός έκτασης του κειμένου. Με...

Ορισμός της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2024           Με το Ν. 2193/1994 (Α΄32) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ....

Κάθε ημέρα μας υπενθυμίζουν την προδοσία της Μακεδονίας μας.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κατάπτυστη Συμφωνία, μια ενδοτική Συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος, μια Συμφωνία που στόχο έχει τη μείωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων! Αυτή ήταν διαχρονικά η θέση μας και...