Έξι δημοτικοί σύμβουλοι με διαφορετικές αφετηρίες τα χώνουν στον Μπουτάρη,, στο αίθριο του Βυζαντινού Μουσείου, οι συνάδερφοί μου Μόνικα Αϊβάζογλου, Γιώργος Αβαρλής, Γιώργος Αρβανίτης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Ανδρέας Κουράκης και εγώ είχαμε μία ωραία και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους εκπροσώπους των μέσων της πόλης που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Μιλήσαμε για τα προβλήματα που θέτουμε κατ’ επανάληψη στο δημοτικό συμβούλιο και τα οποία απαιτούν κατεπειγόντως λύσεις, όπως ο πάσχων τομέας της καθαριότητας, το κυκλοφοριακό, ο δημόσιος χώρος, το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και άλλα.
Μιλήσαμε για το ύφος της εξουσίας της διοίκησης του Δήμου, τις αποτυχίες, τις ασυνέπειες και τις καθυστερήσεις.
Έξι δημοτικοί σύμβουλοι με διαφορετικές αφετηρίες και με τις δικές του γνώσεις και εμπειρίες ο καθένας, ξεκινήσαμε μια ουσιαστική συζήτηση για την πόλη.
Γιατί αποφασίσαμε να κάνουμε μια συνάντηση με τους δημοσιογράφους;
Κατ’ αρχάς, για να κουβεντιάσουμε μαζί τους μια σειρά από θέματα που κρίνουμε σοβαρά για την πόλη και τους ανθρώπους της.
Και επειδή θεσμική λειτουργία δεν ούτε τα δελτία τύπου ούτε οι ανακοινώσεις και, δυστυχώς, ο πολιτικός στρουθοκαμηλισμός που έχει επιλέξει η διοίκηση, παρακάμπτοντας το δημοτικό συμβούλιο, δεν συμβάλλει στην ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, σκεφτήκαμε πως μια τέτοια συνάντηση ίσως είναι ένας τρόπος να θέσουμε δημόσια πτυχές και παραμέτρους όλων των θεμάτων που απασχολούν τις παρεμβάσεις μας.
Έχουμε κατ’ επανάληψη θέσει, δια της θεσμικής οδού, θέματα όπως η κατάσταση στην καθαριότητα (καθαριότητα της πόλης, λειτουργία και κατάσταση που επικρατεί στον Τομέα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου, ζητήματα που αφορούν το προσωπικό, τους διαγωνισμούς και τις προμήθειες κ.λπ.), τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη λειτουργία της πόλης και στη ζωή των ανθρώπων με την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης ή το κυκλοφοριακό και τη διαχείριση των οχημάτων.
Με επιστολές και αιτήματα για τη διενέργεια ειδικών συνεδριάσεων στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις και, κυρίως, να αναζητηθούν λύσεις.
Μέχρι στιγμής αυτές οι συζητήσεις, είτε μετατίθεται από τη διοίκηση του Δήμου με ανεπαρκείς προφάσεις ή απλώς …απορρίπτονται.
Αποφασίσαμε, λοιπόν, μια συνάντηση με τους εκπροσώπους των μέσων της πόλης για να κουβεντιάσουμε μαζί τους και να θέσουμε τους προβληματισμούς μας.
Άλλωστε, σε λίγο θα σκορπίσουμε λόγω καλοκαιριού και αυτή είναι μια ευκαιρία να αποχαιρετιστούμε.