Με αφορμή την χθεσινή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ πολλοί συνάδελφοι δικηγόροι αναρωτήθηκαν γιατί ο ΔΣΘ δεν ακολούθησε το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιώς (ΔΣΠ) που έλαβε μέρος στην απεργία, παρ΄ όλο που τα προβλήματα στο ΔΣΠ είναι πολύ λιγότερα από τα δικά τους.
Πολλά μέλη του ΔΣΘ καυτηρίασαν την χαλαρή στάση του προέδρου του Συλλόγου απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Και αναρωτήθηκαν .Μήπως ο πρόεδρος είναι τελικά Πασοκτζής;;
Καθώς δεν πήρε καμιά θέση, ούτε βγήκε σε κάποιο Μ.Μ.Ε της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών για να υποστηρίξει τους συναδέλφους δικηγόρους, τους οποίους ορισμένα εξ αυτών των Μ.Μ.Ε κατηγορούσαν για φοροδιαφυγή.
Εντούτοις ο πρόεδρος του ΔΣΘ δεν έλαβε καμιά υπερασπιστική θέση, ούτε στήριξε τον Σύλλογο, αλλά ούτε και τα μέλη του.
Κάποιοι άλλοι συνάδελφοι δικηγόροι αναφέρθηκαν στους νέους δικηγόρους οι οποίοι φυτοζωούν, με μια δικαστική παράσταση τον χρόνο όλο κι όλο, αναρωτώντας ,μήπως και αυτοί θεωρούνται φοροφυγάδες;;
Αυτά ακριβώς επανέλαβαν στο δημοσιογράφο Νίκο Βάνη πολλοί νέοι δικηγόροι που ουσιαστικά είναι άνεργοι, ψάχνουν δε τον πελάτη με το δίκαννο.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης που ήταν πρόσφατα στην πόλη, δέχθηκε στο γραφείο του καταιγισμούς ερωτήσεων από συναδέλφους δικηγόρους της παράταξης του, σχετικά με το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό τους. Όπως επίσης πολλές ήταν οι ερωτήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΔΣΘ.
Ο Υπουργός βρέθηκε σε αμηχανία, όμως απαντήσεις δεν έδωσε, άφησε ανοιχτά τα θέματα.
Παράλληλα, γίνονται ζυμώσεις για την επιλογή μελών του ΔΣΘ που θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές του Συλλόγου.
Πολλές συναντήσεις γίνονται και στα διάφορα καφέ στην περιοχή του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, στα γνωστά στέκια των δικηγόρων, για όλα τα παραπάνω θέματα.
Πάντως οι συναντήσεις και οι ζυμώσεις καλά κρατούν, ανάμεσα σε μέλη του ΔΣΘ, στο να αποφασιστεί ποια νέα πρόσωπα θα είναι υποψήφια για την προεδρεία του ΔΣΘ στις επόμενες εκλογές.