του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, να μην πληρώσουν συγγενικά δικαιώματα οι Ραδιοφωνικοί σταθμοί, με την υπ΄ αριθ. 5094/2006 συζητήθηκε με τους οργανισμούς συγγενικών δικαιωμάτων, Απόλλων, Ερατώ, Grammo, με Ραδιόφωνο της Αθήνας.
Επί της ουσίας απαλλάσσεται ο Ραδιοφωνικός σταθμός ως προς την καταβολή συγγενικών δικαιωμάτων, μια και το εν λόγω Ραδιόφωνο παίζει ξένη μουσική( Αμερικάνικη & Αγγλική)
Στην ΗΠΑ οι Ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν συγγενικά δικαιώματα σε εν λόγω οργανισμούς.
Στην χώρα μας αντίθετα, ο νόμος αναφέρει ότι είναι υποχρεωμένοι οι Ραδιοφωνικοί σταθμοί της Ελλάδος να πληρώνουν στους οργανισμούς συγγενικά δικαιώματα, οποιός ψηφίστηκε το 1992 επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με την τότε Υπουργό Πολιτισμού την Ντόρα Μπακογιάννη .
Ο συγκεκριμένος νόμος έχει πολλά κενά , είναι διάτρητος με πολλές ασάφειες. Οι νομικοί της χώρας κάλλιστα μπορούν να τον προσβάλλουν , διότι είναι αντισυνταγματικός και δεν συνάδει στην ισονομία και ισοπολιτεία.
Στο άμεσο μελλών θα δούμε πάρα πολλές αγωγές από τις εταιρείες συγγενικών δικαιωμάτων, που είναι σε εξέλιξη με αντιδίκους Ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελλάδος και με ποσά δυσβάσταχτα ,που ξεπερνούν για κάθε σταθμό τις 100.000 Ευρώ, αφού ο νόμος αναφέρει ότι θα πρέπει οι Ραδιοφωνικοί σταθμοί, να πληρώνουν το 5% επί του ακαθαρίστου τζίρου.
Σαν αυτά τα Ελληνικά φαινόμενα θα δούμε πολλά και με πολύ ενδιαφέρων στις δικαστικές αίθουσες της χώρας.
Οι οργανισμοί διαχείριση των συγγενικών δικαιωμάτων:
Ερατώ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων Τραγουδιστών – Ερμηνευτών Συν.Π.Ε.),
Απόλλων (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων Ελλήνων Μουσικών Συν.Π.Ε.)
Grammo (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης & Προστασίας των Δικαιωμάτων των Παραγωγών Υλικών Φορέων Ήχου ή Εικόνας ή Εικόνας και Ήχου).