Oι εορτές πέρασαν με πολύ διασκέδαση, στα πλήθους μουσικά και καλλιτεχνικά προγράμματα των κέντρων διασκέδασης που διαθέτει η Θεσσαλονίκη. Ωστόσο ο κόσμος και μετά τις εορτές συνέχιζε να διασκεδάζει, βέβαια είναι λιγότερος, και αυτό είναι λογικό.
Ο πρώτος μήνας του νέου έτους θα φέρει αλλαγές στα καλλιτεχνικά σχήματα (με ελάχιστες εξαιρέσεις) , σχεδόν σ΄ όλα τα κέντρα, όπου κάποιοι καλλιτέχνες ανεβαίνουν από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη, και αντίστροφα.
Έτσι λοιπόν στο νυχτερινό κέντρο “Μούσες εν χορώ”, με το τοπικό σχήμα και με επικεφαλής τον Νίκο Χαλβατζή την Κυριακή και την Δευτέρα το βράδυ η κίνηση ήταν μέτρια, 280 με 340 άτομα.
Στο “Fix 2010” με τους καλλιτέχνης Πάνο Καλίδη, Βανέσα Αδαμοπούλου, και τον λυράρη Νίκο Ζωιδάκη, ημέρα Πέμπτη δούλεψε με 650 άτομα, την Παρασκευή 750, και το Σάββατο 1050 άτομα. Πολύ καλά αν σκεφθεί κανείς πως ακριβώς στον διπλανό χώρο στο “Fix Live” όπου εμφανίζεται ο Βασίλης Καρράς, Διονύσης Μακρής, και η Μάρω Λύτρα διασκέδαζαν πάνω από 1800 άτομα ημέρα Παρασκευή, για τελευταία φορά, καθώς το σχήμα ολοκλήρωνε τις εμφανίσεις του.
Το νέο πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τον Νίκο Κουρκούλη, την Χρύσπα και τον Κώστα Μαρτάκη από την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.
Στο νυχτερινό κέντρο “Άστρα Live” με τους Δημήτρη Χρυσοχοΐδη, Παναγιώτη Ραφαηλίδη, και τον Πάνο Τζάνη, το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο είχε 350, με 450 άτομα αντίστοιχα. Το σχήμα παραδίδει την σκυτάλη στον Χρήστο Μενιδιάτη και την Μαρία Ιακώβου.
Τα “Μαμούνια Live” με τον Θοδωρή Φέρρη και την Φανή Δρακοπούλου, που είναι οι τελευταίες τους εμφανίσεις, τους επισκέφτηκαν την Πέμπτη 300 και την Παρασκευή 400 άτομα. Παραδίδουν δε την σκυτάλη στο σχήμα με τον Γιώργο Γιασεμή και την Ελεάνα Παπαϊωάννου.
Στο νυχτερινό κέντρο “Ορόσημο Live” ο Χάρης Κωστόπουλος και η Βιβή Μαστραλέξη ετοιμάζονται να κατέβουν Αθήνα, η κίνηση για Παρασκευή – Σάββατο ήταν μέτρια 250, με 300 άτομα αντίστοιχα.
Όσο για τον Χρήστο Δάντη που ξεκίνησε τις εμφανίσεις του πριν από τις γιορτές, στο νυχτερινό κέντρο “Ρόδον Live” όλες τις ημέρες δεν είχε τον ανάλογο κόσμο.
Σε γενικές γραμμές τα προγράμματα στα περισσότερα κέντρα ήθελαν πολύ δουλειά. Το δε σέρβις λασκάρισε, με κάποιους μετρ να μην γνωρίζουν σε ποια τραπέζια κάθονται οι πελάτες τους, όταν κάποιος καθυστερημένος ζητά την παρέα του. Δυστυχώς το συνάντησα και αυτό το φαινόμενο.
Όπως και λίγα ευτυχώς κέντρα εξακολουθούν να προσφέρουν ποτά μπόμπες, αυτό είναι απαράδεκτο, πέρα για πέρα.
Όλα τα παραπάνω που ανέφερα για τα προγράμματα, και το σέρβις χρειάζονται ξήλωμα και χτίσιμο από την αρχή.
Ευελπιστώ τα λάθη να διορθωθούν και το 2010 να είναι μια καλή χρονιά, για όλα τα κέντρα διασκέδασης.