Τα πράγματα δεν πάνε καλά για Snoop Dogg στην Ευρώπη.
Aφού κρατήθηκε στη Σουηδία για λίγο , λόγο κατοχής μαριχουάνας, αμφισβήτησε, τον έλεγχο για χρήση ναρκωτικών και κυκλοφόρησε θυμωμένος δημοσιεύσεις σε Instagram ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος υπήρξε θύμα φυλετικού χαρακτηρισμού γράφοντας χαρακτηριστικά, “Με έκανε να κατουρήσει σε ένα φλιτζάνι, δεν κατάφερε να βρει σκατά. Δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε τίποτα”…, ο Snoop Dogg (κατά κόσμο Calvin Broadus) είχε πλέον και μια περιπέτεια το Σάββατο με τα ιταλικά τελωνεία, σύμφωνα με το Associated Press .
Οι αρχές στο αεροδρόμιο Λαμέτζια Τέρμε στην Καλαβρία ,σταμάτησαν για έλεγχο τον ράπερ , πριν από την επιβίβαση του σε ένα ιδιωτικό αεροσκάφος προκειμένου να μεταβεί στη Βρετανία για άλλη μία συναυλία του ,μετά βρήκαν απάνω του σε μαξιλαροθήκες να μεταφέρει $ 422.000 σε μετρητά. Στη συνέχεια, οι αρχές δεν τον συνέλαβαν,ωστόσο κατάσχισαν τα μισά από τα χρήματά , σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ, κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς απαιτεί να δηλωθούν εάν είναι πάνω από $ 11.000 σε μετρητά στην επικράτεια της ΕΕ, ως ότου καθοριστεί το πόσο ενός προστίμου που επιβάλει να πληρώσει
Τα χρήματα ήταν σε χαρτονομίσματα,εκ τον οποίων τα μισά τα κατάσχεσαν που επιβεβαίωσε ο Ιταλός δικηγόρος που αντιπροσωπεύει τον τραγουδιστή.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το μεγαλύτερο ποσό μη δηλωθέντων χρημάτων που μπορεί να μεταφέρει ένας επιβάτης αεροπλάνου ανέρχεται σε 10.000 ευρώ (10.986 δολάρια) και επομένως οι αρχές κατάσχεσαν τα μισά από τα χρήματα, ενώ ξεκίνησε και μία έρευνα.Ο ράπερ δε διαμαρτυρήθηκε, ζήτησε απλά να μπορέσει να φύγει όσο το δυνατόν συντομότερα για το Λονδίνο.
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA, τέσσερις δικηγόροι έχουν αναλάβει την υπόθεση εκ μέρους του καλλιτέχνη που θα μπορέσει να πάρει πίσω το ποσό που θα απομείνει αφού καταβάλει το πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος.
«Ξεκαθαρίσαμε τα πάντα από νομικής άποψης. Τα χρήματα προέρχονταν από τις συναυλίες που είχε πραγματοποιήσει στην Ευρώπη. Δεν έχει διαπραχθεί κανένα έγκλημα. Επρόκειτο απλά για μία διοικητική παράβαση .Τα μισά από τα μετρητά επέστρεψε αμέσως, ενώ το άλλο μισό κατασχέθηκε από τις ιταλικές αρχές και κρατείται μέχρι να προσδιοριστεί το ύψος του προστίμου» δήλωσε ο Αντρέα Παρίσι, ο δικηγόρος του ράπερ στο πρακτορείο Reuters.
Πάντως, ο ράπερ Snoop Dogg στις 7 και 8 Αυγούστου από την Γαλλία ,ολοκληρώνει την Ευρωπαϊκή Περιοδεία της αρπαχτής,που σίγουρα θα την θυμάται για πολλά χρόνια.