Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚαταγγελίεςΟι (τουριστικές) περιπλανήσεις

Οι (τουριστικές) περιπλανήσεις

ohe.jpgτης ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στη Νέα Υόρκη ΗΠΑ στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η Ντόρα Μπακιγιάννη (πάλι) στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και στην Ουάσιγκτον, γιά 15 ημέρες, με πολυπληθή συνοδεία, 15 βουλευτές και 19 εκπροσώπους ΜΜΕ,(60 άτομα μαζί με τις συζύγους, κ.α) Στη Νέα Υόρκη, επίσης, Γ. Βουλγαράκης και Γ. Βαληνάκης ‘

Ολα δείχνουν ότι η υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη, αποφάσισε να περνά ένα σημαντικό ποσοστό του χρόνου της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με αφορμή την προεδρία της χώρας μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η κ. υπουργός ξαναέρχεται, μετά ένα μήνα, στη Νέα Υόρκη στις 15 Σεπτεμβρίου, όπου θα παραμείνει ίσαμε τις 30 του Σεπτέμβρη.

Στις 29 του μήνα, η Παν-Κρητική τιμά τον πατέρα της, πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στη Νέα Υόρκη. Στο πρόγραμμά της περιλαμβάνεται κι επίσκεψη στην Ουάσιγκτον (26-27 Σεπτεμβρίου), όπου θα συναντηθεί με την υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ κι άλλους αξιωματούχους, θα μιλήσει σε δύο εκδηλώσεις κ.ά.

Την κ. Μπακογιάννη, εκτός των 9 υπηρεσιακών παραγόντων, θα συνοδεύουν, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βαληνάκης, 15 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, 17 δημοσιογράφοι και 2 τεχνικοί της ΝΕΤ. Στις 19 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και ο έτερος δελφίνος, υπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Βουλγαράκης, γιά να εγκαινιάσει, μαζί με την κ. Μπακογιάννη και τον Γ.Γ. του ΟΗΕ στο κτίριο του Διεθνούς Οργανισμού, την έκθεση «Ελαίας Εγκώμιο».

(Στο πρόγραμμα του κ. Βουλγαράκη περιλαμβάνονται: Δείπνο προς τιμήν του από την Παν-Κρητική στις 18 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη. Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής στις 19 Σεπτεμβρίου και την ίδια ημέρα επίσκεψη στο πανεπιστήμιο ”Γέηλ”. Την επομένη, θα παρακολουθήσει την παράσταση ”Πέρσες” από το Θέατρο της Ελλάδος, στο Μανχάτταν. Στις 21 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στο Σικάγο, γιά 3 ημέρες, όπου θα παραυρεθεί στο επίσημο δείπνο της Ελληνο-Αμερικανικής Ακαδημίας, θα συναντηθεί με τον δήμαρχο κ.ά.)

Πρόκειται γιά την μεγαλύτερη συνοδεία, γιά μεγάλο χρονικό διάστημα, που “κουβαλά” στο εξωτερικό υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, γεγονός πρωτοφανές. Ντόρα, παράγοντες, βουλευτές και δημοσιογράφοι θα καταλύσουν στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο “Γουόλντορφ Αστόρια“, που χρεώνει 700 δολάρια την βραδυά (κανονικό δωμάτιο).

To πρόγραμμα της κ. Μπακογιάννη: Κατά την διάρκεια της δύο εβδομάδων παραμονής της στις ΗΠΑ με αφορμή την 61η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και την προεδρία της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η κ. Μπακογιάννη θα συναντηθεί την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στην Ουάσιγκτον με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράιτ και την προηγούμενη, με την Γερουσιαστή Χίλαρυ Κλίντον.

Επίσης, η υπουργός Εξωτερικών θα έχει μια σειρά επαφών με ομολόγους της και άλλους αξιωματούχους.

Την Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ.

Στις 19 Σεπτεμβρίου θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Ahmed Ali Aboul Gheit και με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Manouchehr Mottaki.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας Abdelelah Al-Khatib, τον υπουργό ‘Αμυνας της Ινδίας Pranab Mukherjee και τον Ισπανό ομόλογό της Miguel Angel Moratinos.

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας Walid al-Muallim, τον ομόλογο της της Αλβανίας Besnik Mustafaj και της Αλγερίας Mohamed Bedjaoui.

Την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, η κ. Μπακογιάννη θα συναντηθεί με τον Ειδικό Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα για το Κόσοβο, Marti Ahtisaari.

Την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχει στη συντονιστική συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. και μετά θα έχει συνάντηση με την 15μελή Αντιπροσωπεία του Ελληνικού Κοινοβουλίου, υπό τον νατιπρόεδρο κ. Τραγάκη, η οποία πρόκειται να παρακολουθήσει τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης. Την ίδια ημέρα θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους στους επικεφαλής των ξένων Αντιπροσωπειών.

Στις 19 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη η έκθεση με τίτλο «Ελαίας Εγκώμιο» από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, τον υπουργό Πολιτισμού, Γιώργο Βουλγαράκη και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Αννάν. Η έκθεση αναδεικνύει τον πρωταρχικό ρόλο της ελιάς στην οικονομική, πολιτιστική αλλά και θρησκευτική ζωή των λαών της Μεσογείου. Παράλληλα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην έννοια της ελιάς ως παγκόσμιου συμβόλου ειρήνης.

Την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, η κ. Μπακογιάννη θα προεδρεύσει στην θεματική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας με Περιφερειακούς Οργανισμούς, που γίνεται με πρωτοβουλία της ελληνικής Προεδρίας. Μετά, η υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει γεύμα στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, με την ευκαιρία της ελληνικής Προεδρίας.

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, η κ. Μπακογιάννη θα συμμετάσχει σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ και αργότερα θα μιλήσει σε ημερίδα που διοργανώνει το Foreign Policy Association με θέμα την ελληνική εξωτερική πολιτική στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα. Επίσης, θα συμμετάσχει στο δείπνο που διοργανώνεται από τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας για τα κράτη-μέλη της Γαλλοφωνίας.

Την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και των Περιφερειακών Οργανώσεων, με συμμετοχή της υπουργού Εξωτερικών υπό την ιδιότητά της ως Προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας. Μετά η κ. Μπακογιάννη θα συμμετάσχει σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ευρ.’Ενωσης και Ρωσίας, που θα γίνει στα γραφεία της Γραμματείας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης.

Προβλέπεται, να πραγματοποιηθεί «Διατλαντικό» γεύμα εργασίας που διοργανώνει η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, καθώς και συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ευρ. ‘Ενωσης-ΗΠΑ. Την ίδια μέρα η κα Μπακογιάννη θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Επίσης θα συμμετάσχει σε συνάντηση στα γραφεία της ελληνικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας των Υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας για τη Συνεργασία των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) με τον Ειδικό Εκπρόσωπο Γ.Γ. για Κόσσοβο κ. Ahtisaari.

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, η κα Μπακογιάννη θα παραστεί στο γεύμα που παραθέτει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrof για τα κράτη-μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου.

Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου θα μιλήσει σε γεύμα που παραθέτουν προς τιμή της, ελληνοαμερικάνικες επαγγελματικές οργανώσεις. Την ίδια μέρα η κ. Μπακογιάννη θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Fawzi Salloukh.

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου η υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον όπου θα μιλήσει σ’ εκδήλωση που διοργανώνει το Center for Strategic and International Studies, ενώ την ίδια μέρα θα εγκαινιάσει το νέο κτίριο της ελληνικής πρεσβείας.

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί με τον Yπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ Samuel Bodman και στη συνέχεια θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Georgetown. To απόγευμα της ίδιας μέρας θα συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τoν Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Stephen Hadley και μετά θα τελέσει τα επίσημα εγκαίνια της έδρας των Νεοελληνικών Σπουδών Tsakopoulos-Kounalakis στο Πανεπιστήμιο Georgetown.

Στις 29 Σεπτεμβρίου, θα παραυρεθεί στην εκδήλωση της Παν-Κρητικής στη Νέα Υόρκη, στην οποία θα τιμηθούν ο πρ. πρωθυπουργός Κων/νος Μητσοτάκης και ο ‘Αγγελος Τσακόπουλος. Ο κ. Μητσοτάκης θα τιμηθεί με το “Βενιζέλειο” βραβείο «για την πολυετή του προσφορά στον Ελληνικό δημόσιο βίο αλλά και στην διεθνή κοινότητα με προσήλωση στις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, και της ελεύθερης αγοράς» και ο επιχειρηματίας-φιλάνθρωπος κ. Τσακόπουλος, θα τιμηθεί με το “Καζαντζάκειο” βραβείο, «για την προσφορά του στην προώθηση του Ελληνικού πολιτισμού στην Αμερικανική Ήπειρο».

Την επομένη, η κ. Μπακογιάννη θα επιστρέψει στην Αθήνα.

πηγή:kalami.net

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Η Ιουλία Καλλιμάνη ΑΡΧΙΣΕ την περιοδεία γράφει sold out στης εμφανίσεις η καλλιτέχνιδα σε Όλη την ΕΛΛΑΔΑ και το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Μετά της εμφανίσεις στο Tokyo Theater Athens,που έκανε sold out εμφανίσεις η καλλιτέχνιδα η Ιουλία Καλλιμάνη τώρα κανί γράφει sold out εμφανίσεις η καλλιτέχνιδα σε ολη την ΕΛΛΑΔΑ και του εξωτερικού.. Ιουλία Καλλιμάνη, στο TOKIO sold out εμφανίσεις η καλλιτέχνιδα...

Ο αφανής κοινωνικός πόλεμος που οι άνθρωποι αγνοούν.

Η γλώσσα δεν είναι απλό όργανο επικοινωνίας. Οι άνθρωποι έχουν την ψευδαίσθηση ότι η γλώσσα αντανακλά παθητικά την πραγματικότητα, ότι τα γεγονότα είναι "ουδέτερα" και είναι δυνατή η καταγραφή τους όπως πραγματικά υπάρχουν "εκεί έξω". Η γλώσσα κατασκευάζει την πραγματικότητα,...

Κουίζ πέντε σχήματα μπήκαν μέσα με τα μπουνιά στην Θεσσαλονίκη.

Η επιχειρηματίες και καλλιτέχνες μπήκαν μέσα με τα μπουνιά δεν φέρουν τα αναμενόμενα Π. Χ ένα σχήμα ακόμα δεν ξεκινήσαν και την παρασκευή είχε χαμάλη προέλευση το οπίου έβαζε στους σερβιτόρους του να κάνουν τους πλέατες έκανε μόνο...

“Ο Ερντογάν και ο Ράμμα συνεχίζουν – καζαν καζαν- να αφανίζουν τον Ελληνισμό με την ανοχή Μητσοτάκη”

"Αχρείαστη" η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, "αχρείαστη" και η επίσκεψη Ράμα, μας λέει ο Πρωθυπουργός. Μαγαρίζουν τους Ναούς μας, χτυπούν τον Ελληνισμό και οι κυβερνώντες εθνομηδενιστές, κι ως «καρπαζοεισπράκτορες» των Βαλκανίων μας λένε:, "δεν χρειάζονται τέτοια παραμονή...