Από 28 έως 31 Μαΐου .
Μια μεγάλη γιορτή, ένα σταθερό ραντεβού, μια μοναδική εμπειρία, κάθε Μάιο στη Θεσσαλονίκη, είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες της με πολλές και μεγάλες προσδοκίες. Ο πλούτος της ελληνικής εκδοτικής παραγωγής, οι Ελληνες και οι ξένοι συγγραφείς που θα είναι παρόντες, οι επαγγελματίες του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι εκατοντάδες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, αναμένεται να δημιουργήσουν ξεχωριστή ατμόσφαιρα – στις εγκαταστάσεις της HELEXPO, σε 10.000 τ.μ. με παρόντες πάνω από 500 εκδότες προερχόμενους από 40 χώρες (φέτος, για πρώτη φορά, η Κίνα και η Ινδία), 70 προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών και, φυσικά, χιλιάδες τίτλοι βιβλίων για όλα τα γούστα,αλλά και ένα ειδικό αφιέρωμα για τον Γιάννη Ρίτσο
Με αφορμή το «Ετος Ρίτσου 2009» που κήρυξε το Υπουργείο Πολιτισμού το ΕΚΕΒΙ θα οργανώσει στο περίπτερό του ένα ειδικό αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο που θα περιλαμβάνει την κινητή έκθεση με τη ζωή και το έργο του ποιητή καθώς και όλα τα έργα του συμπεριλαμβανομένων και των μεταφρασμένων.
Επίσης το Σάββατο 30/5 (8.00 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί συναυλία στην κεντρική πλατεία της έκθεσης με γιορτινή ατμόσφαιρα με τραγούδια των: Μίκη Θεοδωράκη, Θάνου Μικρούτσικου, Χρήστου Λεοντή και Παναγιώτη Μπούσαλη.
Η 6η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης οργανώνεται από το ΕΚΕΒΙ – Υπουργείο Πολιτισμού με τη συνεργασία της HELEXPO και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ).
Η Εκθεση αποτελεί έργο συγχρηματοδούμενο από την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΤΠΑ) και το Υπουργείο Πολιτισμού – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πολιτισμός.