Στην επίσημη ημέρα έναρξης του σχολικού έτους ο Μ. Λαμτζίδης και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της της Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς(Ρ.Ε.Κ.Κ) παρευρέθηκαν στην τελετή του αγιασμού σε διάφορα σχολεία της Καλαμαριάς.
Συγκεκριμένα, ο Μανόλης Λαμτζίδης και ο Κυριάκος Καισαρίδης στο 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, ο Άρης Τεμεκενίδης στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Καλαμαριάς, ο Νεκτάριος Βουλγαράκης στο 6ο Γυμνάσιο-Λύκειο Καλαμαριάς και η Φιλιώ Καζάρα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς.
Μ. Λαμτζίδης απευθύνοντας χαιρετισμό στους καθηγητές, γονείς και μαθητές του 10ου Γυμνασίου ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία για όλους τόνισε ότι είναι αδικία , η οποία αργά ή γρήγορα θα αποκατασταθεί, στο σύγχρονο κτήριο του 10ου Γυμνασίου να υπάρχουν άδειες αίθουσες και σε άλλα γειτονικά σχολεία να παρατηρείται αδικαιολόγητος συνωστισμός μαθητών, ενώ οι υπηρεσίες που παρέχουν οι καθηγητές του 10ου Γυμνασίου είναι υψηλότατου επιπέδου .
Κάλεσε τους μαθητές να στηριχθούν στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, τις οποίες οι καθηγητές τους είναι προθυμότατοι να προσφέρουν και με το παραπάνω , διότι στη δύσκολη εποχή που διανύουμε και με τις οικονομικές δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες οικογένειες, ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουν οι μαθητές το μέλλον τους είναι η απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων από την πλευρά τους. «Οι γνώσεις σας είναι το κεφάλαιό σας » είπε χαρακτηριστικά και τέλος δήλωσε θα είναι δίπλα τους σε ό΄ τι χρειαστούν.
Σημειώνεται, ότι στο 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς παρατηρείται εδώ τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο της «υποβοηθούμενης» – από διάφορους τοπικούς και άλλους παράγοντες- «διαρροής μαθητικού δυναμικού» σε άλλα όμορα Γυμνάσια καθώς καλλιεργείται έντεχνα η ιδέα ότι το 10ο Γυμνάσιο είναι μονάδα για μαθητές από «κατώτερα λαϊκά στρώματα», που κατοικούν στο Φοίνικα, υποβαθμισμένη περιοχή Καλαμαριάς, δημιουργώντας έτσι μία άνιση κατανομή μαθητικού δυναμικού με συνέπεια το 10ο Γυμνάσιο να στεγάζεται σε ένα υπερσύγχρονο κτήριο με επτά (7) άδειες αίθουσες σήμερα, ενώ άλλα γειτονικά γυμνάσια να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα στέγασης των μαθητών!