Τετάρτη, 30 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικάΣτον αέρα ο...

Στον αέρα ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ )

oaeeΚαι την  διαγραφή οφειλών στον ΟΑΕΕ  θα διεκδικήσουν ανασφάλιστα μέλη του

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΩ ΤΩΝ 4.000.000.000 ΕΥΡΩ – Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΡΙΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΥ κ. ΜΑΝΙΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ κ. ΚΑΙΔΑΤΖΗ ΑΚΡΙΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΕ

Για πρώτη φορά συντάχθηκε Γνωμοδότηση από έναν έγκριτο Συνταγματολόγο όπως ο κ. Αντώνης Μανιτάκης, σε συνεργασία με τον κορυφαίο Νομικό κ. Ακρίτα Καϊδατζή  (στους οποίους οφείλουμε όλοι μας ένα τεράστιο ευχαριστώ), για δυο καυτά ζητήματα που αφορούν 750.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ. Το θέμα του ύψους της εισφοράς που καταβάλουν οι ασφαλισμένοι και το θέμα της μη παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους ασφαλισμένους οφείλουν.

Βασική αρχή για όλους τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ παραμένει η επιβίωση του Ταμείου μας μαζί με την δική μας επιβίωση. Επιβίωση του ενός από τους δυο δεν υπάρχει.

Τα συμπεράσματα στην 28 σελίδων Γνωμοδότηση είναι συγκλονιστικά και είναι αυτονόητο ότι αφορούν και όλα τα άλλα ομοειδή Ταμεία όπως το ΕΤΑΑ.

ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Όφειλε το Υπουργείο Εργασίας να έχει μειώσει τις εισφορές του ΟΑΕΕ από το 2009 και μετά με δεδομένη την καταρράκωση των εισοδημάτων. Θυμίζουμε ότι οι εισφορές αυξήθηκαν σημαντικά από το 2005 ως το 2009 και έκτοτε παραμένουν σταθερές. Οφείλει ο Υπουργός Εργασίας να μειώσει τις εισφορές και δεν επαφίεται στην καλή του θέληση. Κάθε άλλη πράξη είναι παράνομη.

ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Είναι απολύτως παράνομη η διακοπή της παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που οφείλουν εισφορές. Σήμερα 350.000 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ στερούνται της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω οφειλών. Πολλοί από αυτούς δαπανούν σημαντικά ποσά για να καλυφθούν ενώ αρκετοί βρίσκονται στην δεινή θέση να μην μπορούν να περιθάλψουν τον εαυτό τους λόγω οικονομικής αδυναμίας. Χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν την υγεία τους να χειροτερεύει επειδή ο ΟΑΕΕ και το Υπουργείο Εργασίας παρανομούν.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΘΕΣΗ ΑΜΕΣΩΣ

Είναι αυτονόητο ότι η μαζική προσφυγή των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ και η πιθανή δικαίωσή τους θα δημιουργήσει μια τεράστια τρύπα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στον ΟΑΕΕ. Το υπολογιζόμενο ποσό των 4.000.000.000€ αφορά οφειλές στους 350.000 ασφαλισμένους που δεν λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατά μέσο όρο δυο χρόνια (ανά έτος μέσος όρος περίπου 1000€ χρέωση) καθώς επίσης και τις διαφορές που θα προκύψουν για 750.000 ασφαλισμένους από το 2009 έως σήμερα για την παράνομη διατήρηση των εισφορών στα ίδια επίπεδα και την μη μείωση αυτών.

Το Υπουργείο Εργασίας οφείλει αμέσως να αλλάξει θέση και να συμφωνήσει αμοιβαία επωφελείς λύσεις για το Ταμείο και τους ασφαλισμένους. Οι θέσεις των φορέων είναι εκπεφρασμένες και βρίσκονται σε κοινή γραμμή.

Άμεσα δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ θα προσφύγουν μαζικά στα Διοικητικά Δικαστήρια απαιτώντας την επιστροφή των εισφορών που αδίκως κατέβαλαν, την αφαίρεση των εισφορών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν τους παρείχε ο ΟΑΕΕ, την μείωση των εξωφρενικών επιτοκίων που μας έχει χρεώσει ο ΟΑΕΕ, την αποζημίωση για κάθε επιβάρυνση της υγείας τους που προκλήθηκε με υπαιτιότητα του ΟΑΕΕ (από την μη παροχή ΙΦ περίθαλψης σε όσους οφείλουν), την αποζημίωση για τον θάνατο ασφαλισμένων που οφείλετο στην μη παροχή ΙΦ περίθαλψης.

Με τα νέα δεδομένα και την πλήρη νομική τεκμηρίωση της παρανομίας του ΟΑΕΕ τα ποινικά δικαστήρια εναντίον των ασφαλισμένων θα αδυνατίσουν σημαντικά (λόγω λανθασμένης χρέωσης) και κυρίως τα σχεδιαζόμενα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης θα δυσκολευτούν πολύ να εφαρμοστούν (σοβαροί λόγοι για στήριξη ανακοπής).

Στόχος κανενός φυσικά δεν είναι η κατάρρευση του Ταμείου μας. Αλλά για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός πρέπει ο Υπουργός Εργασίας και η Τρόικα να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να παράνομους με τόσο βάναυσο τρόπο εις βάρος εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ.

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ

Η παρούσα Γνωμοδότηση ετοιμάστηκε από τον Ομότιμο Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ κ. Αντώνη Μανιτάκη και τον συνεργάτη του, Λέκτορα Νομικής του ΑΠΘ κ. Καϊδατζή Ακρίτα, στους οποίους οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ. Όχι μόνο για την άριστη επιστημονική εργασία που προσέφεραν (αναμενόμενο άλλωστε) αλλά κυρίως λόγω της συμπάθειας με την οποία αγκάλιασαν το συγκεκριμένο ζήτημα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες.

Η παρούσα Γνωμοδότηση ετοιμάστηκε στα πλαίσια της προσπάθειας ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ-Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ‘ΈΝΩΣΗ, μια προσπάθεια συντονισμού των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ για να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα στην σχέση τους με το Ταμείο.

Η παρούσα Γνωμοδότηση χρηματοδοτήθηκε από τους εξής συναδέλφους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ ΜΥΡΩΝ ΠΛΥΤΑΡΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΑΛΙΜΠΕΡΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΡΑΠΑΒΕΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΩΣΤΑΚΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΡΕΖΑΛΗ ΑΡΧΟΝΤΩ
ΒΑΡΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης ΡΕΣΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
Β.Δ. Μ.Α. ΡΟΚΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ ΜΑΖΗΣ ΦΑΝΗΣ ΣΙΑΠΑΖΟΣ ΘΑΝΟΣ
ΒΟΥΛΟΥΜΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΝΑ ΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΓΑΛΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΤΖΑΡΗΣ Γιώργος ΣΟΦΙ ΚΙΡΟ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΣΠΑΓΑΚΟΣ Παναγιώτης
ΓΚΑΡΑΒΕΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΗΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΑΡΗΣ
ΓΡΑΤΣΑΝΗ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΟΥΛΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΣΥΡΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Δ.Α. ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΣ ΟΘΩΝ ΤΖΕΠΑΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΠΑΚΛΕΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΖΟΠΑΝΟΓΛΟΥ ΕΥΑ
ΔΗΜΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΜΠΑΚΑΡΗΣ Παναγιώτης ΤΙΜΟΛΟΓΟΣ Δ
ΔΙΑΡΕΜΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΠΙΛΕΤΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΕΚΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΕΛΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗΣ ΜΠΟΥΓΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΩΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΔΡΑΓΩΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΥΦΑΝΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΦΛΩΡΑ ΣΤΕΛΛΑ
ΚΑΡΑΜΠΙΠΕΡΗΣ Γιώργος ΝΤΑΒΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΛΩΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ΝΤΕΝΙΣ ΞΥΔΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΤΖΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΨΑΡΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΕΦΑΛΑ ΦΑΝΟΥΛΑ ΠΑΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ  Β.Γ.
ΚΟΝΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΡΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΑΦΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ
ΒΕΡΡΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΚΑΡΒΕΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF 

Φλωράς Γιώργος
Μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Συντονιστής της προσπάθειας ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ-Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ‘ΈΝΩΣΗ
email:george.floras@floras.gr

 Διαγραφή οφειλών στον ΟΑΕΕ θα διεκδικήσουν ανασφάλιστα μέλη του

Τη διαγραφή των οφειλών τους γαι το χρόνο της μη παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των τόκων και των προσαυξήσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών, διεκδικούν δικαστικά από τον ΟΑΕΕ τα ανασφάλιστα μέλη του στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι του νεοσύστατου συλλόγου «ανασφαλίστων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ» νομού Θεσσαλονίκης, το επόμενο διάστημα σκοπεύουν να καταθέσουν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ισχυρίστηκαν ότι εάν ήταν χαμηλότερες οι εισφορές και η ρύθμιση των δόσεων «της τάξης των 200 ευρώ το μήνα» ο ΟΑΕΕ «δε θα είχε σήμερα 400.000 ανασφάλιστους λόγω αδυναμίας καταβολής εισφορών και έλλειμμα, αλλά πλεόνασμα έως και μισό δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως».

Όπως επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του ΕΕΘ Χρήστος Νικολόπουλος από τα 40.000 ενεργά μέλη του ΕΕΘ, οι 20.000 είναι ανασφάλιστοι. «Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στους αυτοαπασχολούμενους, που είναι ανασφάλιστοι σε ποσοστό 90%» τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Γιώργος Ηλιάδης.

Εκπρόσωποι του συλλόγου ανασφαλίστων αναφέρθηκαν σε περιστατικά συνεπών για πολλά χρόνια ασφαλισμένων, που λόγω κρίσης αδυνατούν να πληρώσουν και τιμωρούνται με φυλάκιση από τα δικαστήρια, ενώ κινδυνεύουν και με κατασχέσεις και ζήτησαν να μειωθούν οι εισφορές, να διαγραφούν οι προσαυξήσεις και να ρυθμιστούν «ρεαλιστικά» οι οφειλές.

Η επίσημη ανακοίνωση της δημιουργίας Συλλόγου Ασφαλισμένων Ανασφάλιστων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης έγινε χθες, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Η αναγκαιότητα ύπαρξης του συλλόγου και ο βασικός σκοπός της δημιουργίας του είναι η συσπείρωση όλων όσων υπάγονται στον ασφαλιστικό φορέα του ΟΑΕΕ και σήμερα στενάζουν κάτω από το βάρος της ανεργίας, της ύφεσης, των χρεών και της υπερφορολόγησης.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ ) στηρίζει την συγκεκριμένη πρωτοβουλία διότι τα μέλη του είναι ασφαλισμένα στον ΟΑΕΕ. Τα τελευταία χρόνια πολλοί επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις έναντι του ΟΑΕΕ με αποτέλεσμα να μένουν ανασφάλιστοι, οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.

Το ΕΕΘ κατ’ επανάληψη με παρεμβάσεις του έχει ζητήσει από τον ΟΑΕΕ και το υπουργείο Εργασίας να επανεξετάσουν τη στάση τους απέναντι σε όσους λόγω της κρίσης βρίσκονται σε θέση αδυναμίας. Να συνεχίζουν να παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να προχωρήσουν σε ρεαλιστικές ρυθμίσεις εξόφλησης των οφειλομένων σε πολλές μικρές δόσεις και με περίοδο χάριτος.

Ήδη 400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες έμποροι και βιοτέχνες ζουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπό την απειλή πλειστηριασμών.
Υποχρεούμαστε να προστατέψουμε την αξιοπρέπεια και όλα τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτά κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα της χώρας μας, αλλά και σε διεθνείς συμβάσεις, που αφορούν την κοινωνική ασφάλιση και σήμερα καταπατούνται ανελέητα στην πατρίδα μας.

Για αυτούς τους λόγους, στις τραγικές συνθήκες που διάγουμε, ο Σύλλογος διεκδικεί τα ακόλουθα:

1. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και αποποινικοποίηση της μη καταβολής τους.

2. Διαγραφή όλων των προσαυξήσεων (τόκων) και όποιων άλλων επιβαρύνσεων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ.

3. Τη διαγραφή ασφαλιστικών εισφορών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που ούτως η άλλως δεν παρέχεται σε όσους έχουν οφειλές.

4. Οι «Ασφαλισμένοι ανασφάλιστοι» καταγγέλλουν ως παράνομο το ΚΕΑΟ που θέλει να προβεί σε κατασχέσεις παντός είδους για χρέη άνω των 5.000 ευρώ προς τον ΟΑΕΕ , αλλά και οποιοδήποτε άλλο μηχανισμό θα στηθεί με σκοπό να λειτουργήσει σαν αναγκαστική εισπρακτική εταιρεία με δικαίωμα να προχωρεί σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

5. Οι «Ασφαλισμένοι ανασφάλιστοι» θεωρούν αναφαίρετο δικαίωμα τους την επιλογή του ασφαλιστικού φορέα, τον οποίο οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι θα ελέγχουν για την ορθή διαχείριση των αποθεματικών του.

Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουν ότι θα υπερασπιστούν το δικαίωμα του κάθε Έλληνα στην αξιοπρεπή και πάνω από τα όρια της φτώχειας διαβίωση.

Στο πλαίσιο της επίτευξης των παραπάνω στόχων ο Σύλλογος έχει ξεκινήσει ένα δικαστικό αγώνα ενάντια στον ΟΑΕΕ και το ΚΕΑΟ .

Για αυτό το λόγο ο Σύλλογος Ασφαλισμένων Ανασφάλιστων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης είναι αλληλέγγυος με κάθε συλλογικότητα που αγωνίζεται με παρόμοιους σκοπούς. ‘Ηδη σε δεκάδες πόλεις στην Ελλάδα δημιουργούνται παρόμοιοι σύλλογοι. Η νίκη απαιτεί την συμμετοχή όλων και γι’ αυτό και καλούμε όλους τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ να συμμετέχουν στις διεργασίες του συλλόγου μας. Επικοινωνήστε μαζί μας στο www.anasfalistoi.gr

Η νίκη είναι δική μας.

Απαιτούμε το αυτονόητο. Την αξιοπρέπεια και την ζωή που αξίζουν οι άνθρωποι στον 21ο αιώνα!

 

πηγές:
oaee1.blogspot,
ikografia.wordpress
(Ενωμένοι Αδέσμευτοι Δικηγόροι)
naftemporiki
saleo

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ  –  ΛΙΤΑΝΕΙΑ 

''Στους δρόμους του Ρεμπέτικου'' 4 & 5  Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε ένα είδος από το ανεξάντλητο ρεπερτόριο του Γιώργου Νταλάρα, αυτό σίγουρα θα ήταν το ρεμπέτικο που αγάπησε από παιδί, ερμήνευσε σε όλη τη διάρκεια της μουσικής του...

Γιάννης Σγουρός: Είναι όλοι ένοχοι. Η διασπάθιση των εκατομμυρίων έχει αυτουργό δια της πράξεως και συναυτουργούς δια της σιωπής.

Ξαφνικά ένα πρωί όλοι έγιναν σοφότεροι για τα πεπραγμένα της διοίκησης Πατούλη, από τις διαρροές των πορισμάτων -Ειδικότερα κάποια μισθοδίαιτα ΜΜΕ! Αλήθεια που ήταν  τόσο καιρό όλοι αυτοί όταν εμείς ως παράταξη καταγγέλλαμε διαρκώς, μέσω δελτίων τύπου και τοποθετήσεων στα...

Το Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, υπόθεση που φαίνεται να προκάλεσε στο Δημόσιο ζημιά άνω των 4 εκατ. ευρώ, κατά το διάστημα 2007 – 2012, η...

Πρόκειται για την 72χρονη (τότε) διευθύντρια του Εργαστηρίου Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας του Ιπποκρατείου, τον σύζυγό της κι έναν 56χρονο υπάλληλο φαρμακευτικής εταιρείας που μετείχε επί 15 χρόνια στη λειτουργία του συγκεκριμένου εργαστηρίου, διενεργώντας εργαστηριακές εξετάσεις και καταρτίζοντας παραγγελίες που...