Μετά τις εμφανίσεις στο κέντρο “ODEON” της Θεσ/νίκης πολλά την χρέωσε ο κόσμος, όσο αφορά το πρόγραμμα της. Δηλαδή ενώ με το λαϊκό της πρόγραμμα διασκέδαζε τον κόσμο ο οποίος έβγαινε μαζί της και φωτογραφίες πάνω στην πίστα, το κέφι ανέβαινε στα ύψη, ξαφνικά στο δεύτερο λαϊκό πρόγραμμα το γύριζε σε τραγούδια με Rock και pop καταβολές, μάλιστα τις πρωινές ώρες.Αυτό ξενέρωνε το κοινό με αποτέλεσμα να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια η μια παρέα μετά την άλλη.
Την απότομη στροφή του προγράμματος της από το λαϊκό στο Rock κάποιοι μετέφρασαν ως μια μέθοδο έτσι, ώστε να χρεωθεί την αποτυχία ο συνάδελφος και παλιός λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς με τον οποίον εμφανιζόταν στο ίδιο κέντρο, λόγω μιας κόντρας που είχαν μεταξύ τους.
Κάποιοι άλλοι έβγαλαν το συμπέρασμα ότι η καλλιτέχνιδα δεν ενδιαφέρεται και τόσο αν θα φύγει ο κόσμος, ή όχι με την στροφή του προγράμματος της.
Η Αλήθεια είναι ότι η κυρία Βανδή ναι μεν είναι καλή τραγουδίστρια και ο κόσμος την τιμά, αλλά δεν παύει να κάνει σοβαρά λάθη. Και ένα απ΄ αυτά είναι όταν μπερδεύει την πίστα του μπουζουκομάγαζου, με την συναυλιακή σκηνή της Rock και της pop.
Φυσικά και φέρνει σύγχυση στον κόσμο που γουστάρει, και ξοδεύει για να ακούσει Ελληνικά λαϊκά τραγούδια, μέγα λάθος της.Αυτό ας το σκεφτεί στο μέλλων.
Η κυρία Βανδή για το καλοκαίρι θα οργώσει όλη την Ελλάδα με τις 18 προγραμματισμένες συναυλίες. Παράλληλα βρίσκεται σε επαφή με επιχειρηματίες κέντρων των Αθηνών για να κλείσει για την χειμερινή περίοδο 2008-2009. Αλλά…, δύσκολα τα πράγματα, δεν της βγαίνουν οι μέχρι τώρα συζητήσεις, καθώς ζητά πάρα πολλά για να καλύψει όλη την ομάδα που έχει σ΄όλες τις εμφανίσεις της, όπου κι αν βρεθεί. (όπως μπαλέτα, ορχήστρα, δεύτερες φωνές κ.τ.λ.π).
Επ΄ αυτού του θέματος ήταν και η χαρακτηριστική συζήτηση της με τον Νότη Σφακιανάκη, για κοινή εμφάνιση τον χειμώνα στο κέντρο “Έναστρον” της Αθήνας. Άλλωστε και παλαιότερα συνεργάστηκαν με επιτυχία. (1997 Κέντρο “Θέατρο”-θεσ/νίκη,1997-98 Κέντρο “ΡΕΞ”-Αθήνα,1998 Κέντρο “Πύλη Αξιού” Θεσ/νίκη)
Ο Νότης δεν είχε αντίρρηση για κοινή συνεργασία, αρκεί να τα βρει στο μεροκάματο με τον επιχειρηματία του κέντρου.
Μάλιστα ο Νότης της συνέστησε να αφήσει την ομάδα της, καθώς είναι αδύνατον να πληρωθούν όλη αυτοί με τα χάλια που περνά ο κλάδος της διασκέδασης. Εκτός αυτού η τιμή της φιάλης θα πρέπει να πετάξει πάνω από τα 270 Ευρώ, κάτι που ο Νότης ούτε στον εφιάλτη του δεν θέλει να δει.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νότης της Δέσποινα “…εγώ το όνομα μου δεν μπορώ να το χαλάσω με τις ακριβές τιμές, θέλω τον κόσμο να τον βλέπω και να με βλέπει 2-3 φορές την σαιζόν, να ξανάρχεται όσες φορές θέλει, χωρίς να του πάρουν τα σώβρακα με την ακριβή φιάλη..”
Μ΄ αυτά και άλλα πολλά η Δέσποινα είδε να μην δένει το θέμα, καθώς επέμενε να έχει μαζί την ομάδα, και η συζήτηση έμεινε εκεί.
Πάντως αυτό που της είπε ο άρχοντας της πίστας Νότης είναι πολύ σωστό και λογικό. Δείχνει να κατανοεί την δύσκολη κατάσταση του Έλληνα γλεντζέ,γιαυτό και η τιμή της φιάλης πάντα ήταν σημαία για τον ίδιο σε κάθε διαπραγμάτευση με επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων.
Το βέβαιο είναι πως η νυχτερινή διασκέδαση στην Ελλάδα περνά σ΄ άλλη φάση. Χρόνια τώρα χτυπώ το καμπανάκι του κινδύνου προς κάθε κατεύθυνση στα νυχτερινά δρώμενα, διαπιστώνοντας από τα νυχτερινά μου ρεπορτάζ ότι η Ελληνική διασκέδαση πηγαίνει για διάλυση,.
Χρίζει δε ξεκαθαρίσματος, και αυτό ακριβώς θα συμβεί από δω και πέρα. Θα φύγει όλη η σαβούρα σ΄όλα τα επίπεδα όπως:Καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, μουσικοί, εργαζόμενοι, παρατρεχάμενοι, δημοσιοσχετίστες, και τα λοιπά.
Θα παραμείνουν στον κλάδο της διασκέδασης για δουλειά και μεροκάματο αυτοί που εργάζονται πραγματικά για το κοινό συμφέρον και με καθαρά Ελληνικά ακούσματα, διατηρώντας την Ελληνική κουλτούρα μας.
Παραγεμίσαμε τον τελευταίο καιρό με κέντρα τραγουδιστές/στριες άφωνους, μουσικούς και εργαζόμενους αδιάφορους, αεριτζήδες, λαμόγια, και με πολλά στοιχεία από την αλλοδαπή.
Να είστε σίγουροι ότι το ξεκαθάρισμα του τοπίου ξεκίνησε. Θα δουν πολλά τα μάτια μας ακόμα !!!!!!