πέφτει στα ταμεία των νυχτερινών κέντρων της Θεσ/νίκης την φετινή σαιζόν. Από ντόρο καλά, από οικονομικά όμως ΔΕΝ τα πήγαν καθόλου καλά. Τα περισσότερα είχαν μεγάλη χασούρα, και τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν, το μέλλον τους είναι αβέβαιο και η κρίση χτυπά πλέον πολλές επιχειρήσεις. Ενδεικτικά η κατάσταση των δύο κέντρων στην Ανατολική πλευρά της πόλης από το Σεπτέμβριο ως σήμερα,
το ένα μπήκε μέσα 200.000 Ευρώ, ενώ αυτόν τον καιρό αλλάζει σχήμα, φέρνει νέα πρόσωπα, μπας και ρεφάρει.Το δεύτερο κέντρο έχασε 150.000 Ευρώ, παρ΄όλο που είχε μεγάλο όνομα της πίστας, παραμένει όμως ανοιχτό, το παλεύει ακόμα, φέρνοντας μια Θεσσαλονικιά τραγουδίστρια από την Αθήνα.
Στην περιοχή Αγγελάκη το νυχτερινό κέντρο είναι στα λεφτά του, ενώ στην περιοχή Αγίας Σοφίας είναι μέσα με τα τσαρούχια.
Στην οδό των μπουζουκιών, περιοχή Σφαγεία με περίπου 9 νυχτερινά κέντρα η σαιζόν και τα ταμεία τους ήταν πότε μήλο, πότε φύλλο.
Το δε τελευταίο στην σειρά κέντρο της εν λόγω περιοχής έχει μπει για τα καλά μέσα. Τα μεγάλα φιρμάδικα ονόματα, πολυδιαφημισμένα στα Μ. Μ. Ε δεν έφεραν τον ανάλογο κόσμο.
Με την κρίση που μαστίζει την Βόρεια Ελλάδα οι συνθήκες για τα νυχτερινά κέντρα αλλάζουν δραματικά, χρειάζονται να γίνουν πολλές ανακατατάξεις και αλλαγή πολιτικής, έτσι ώστε να μην κλείσουν και βρεθούν άλλες τόσες οικογένειες στο δρόμο.
Εδώ χρειάζεται συσπείρωση όλων των επιχειρηματιών, καλλιτεχνών, μουσικών, ακόμα και δημοσιογράφων του καλλιτεχνικού ρεπορτάζ, όλοι τέλος πάντων που εμπλέκονται στην νυχτερινή ζωή της πόλης, καθώς μας περιμένουν δυστυχώς χειρότερα χρόνια.
Ο κόσμος με τα λίγα χρήματα που έχει, ακόμα ευτυχώς θέλει να διασκεδάσει, γι΄ αυτό διαλέγει κέντρα με φθηνές τιμές και σε καμιά περίπτωση κέντρα που γδέρνουν.
Βέβαια το ίδιο συμβαίνει και με τα νυχτερινά κέντρα των Αθηνών, όπου θα δούμε πολλά σχήματα μέχρι τέλους του μήνα να κλείνουν όπως το σχήμα του Ν. Βέρτη στο Ποσειδώνιο που κλείνει την ερχόμενη εβδομάδα .
Σε κάποιους δεν αρέσουν τα γραφόμενα μου, διαμαρτύρονται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα, βλέποντας τα στην καθημερινή τους λειτουργία επί μήνες και όχι περιστασιακά, κυρίως Σαββατοκύριακα, εορτές, όπου φυσικά τα περισσότερα κέντρα δουλεύουν πολύ καλά. Τις υπόλοιπες ημέρες, μήνες τι γίνεται;;;
Η μεγάλη κρίση στην διασκέδαση χτύπησε και την Τουρκία, για την οποία έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο μας.
Γι΄ αυτό η όλη πολιτική για την λειτουργία των νυχτερινών κέντρων, επιβάλλει μεγάλες αλλαγές, όσο ποτέ άλλοτε σύμφωνα με τα σημερινά (και μελλοντικά) δεδομένα ,είναι δε σίγουρο, ότι οι επιχειρηματίες το έχουν λάβει σοβαρά υπόψιν του.
Για τους καλλιτέχνες και την πολιτεία η οποία φέτος ειδικά κυνήγησε (και συνεχίζουν)ανελέητα τα κέντρα της Θεσ/νίκης, εφαμρόζοντας μόνο για αυτά το ωράριο, ΔΕΝ είμαι σίγουρος πόσο σοβαρά έχουν πάρει υπόψιν τους την διασκέδαση του Έλληνα φορολογούμενου.
Κρίση πλήττει σοβαρά και τα κέντρα της Τουρκίας