Την περασμένη Τρίτη η Επιτροπής Διασποράς του ελληνικού κοινοβουλίου, σε συνεδρίαση παρουσία αντιπροσωπείας της Ελληνικής Κοινότητας του Μοντρεάλ αποφάσισε να εισηγηθεί ομόφωνα προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, να καταβάλλει η ελληνική κυβέρνησης το ποσό που έχει εγγυηθεί το ελληνικό δημόσιο προς την Τράπεζα Nova Scotia, έναντι δανείου της κοινότητας.
Πρόκειται για δάνειο που είχε παραχωρήσει στην κοινότητα η Εθνική Τράπεζα Καναδά, πριν την εξαγοράσει η Nova Scotia
Το δάνειο ήταν ύψους 4.600.000 δολαρίων Καναδά, ωστόσο αυτή τη στιγμή το ποσό της εγγύησης ίσως έχει πέσει στα 1,37 εκατομμύρια ευρώ.
Είναι όντως συγκινητική η ομοφωνία της Επιτροπής Διασποράς για το θέμα και πιστεύω τιμά όλα τα μέλη της, με πρώτο τον πρόεδρο Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος πριν λίγο καιρό είχε επισκεφθεί το Μοντρεάλ κι άκουσε επι τόπου τα θέματα.
Ωστόσο, όπως έχουμε πει πάμπολλες φορές, δεν είναι σωστό να ζητά μία εύπορη Ομογένεια αυτή τη στιγμή χρήματα, από τη χρεοκοπημένη Ελλάδα, αντί να της προσφέρει. Οι βουλευτές έκαναν καλά που επιτέλεσαν αυτό που θεωρούν καθήκον τους, όμως κι εμείς ως Ελληνες της Διασπορές οφείλουμε να επιτελέσουμε το δικό μας.
Το ΣΑΕ στοίχισε εκατομμύρια στον Ελληνα φορολογούμενο κι όταν ήλθε η στιγμή να κάνει κάτι, επειδή λεφτά δεν υπήρχαν σίγησε. Εκατοντάδες στελέχη του έκαναν δωρεάν ταξίδια στην Ελλάδα για τις ανάγκες των συνεδρίων κι όταν ήλθε η στιγμή οι αποφάσεις του να υλοποιηθούν, γιατί η Ελλάδα μας είχε ανάγκη, ελλείψει χρημάτων στέρεψε κι ο πατριωτισμός.
Η Ελλάδα δεν έχει χρήματα και με τα χίλια ζόρια πληρώνει για τους αποσπασμένους δασκάλους και καμία Αρχιεπισκοπή, ή μητρόπολη ή κοινότητα δεν φιλοτιμήθηκε να αναλάβει να καταβάλλει τη δαπάνη.
Εν κατακλείδι, θα το ξαναπούμε. Δεν μπορεί ο πατριωτισμός μας να έχει το χρώμα του δολαρίου. Το κορίτσι δεν έχει προίκα. όποιος το αγαπά το παντρεύεται
Greek New .