Τον τελευταίο καιρό εφημερίδες και δημοσιογράφοι τηλεοπτικών καναλιών που ασχολούνται με συντάξεις και εργατικά θέματα παραπλανούν τους ενδιαφερόμενους και ειδικά τους συνταξιούχους.
Συγκεκριμένα, σε εκπομπή μεγάλου καναλιού της πρωινής ζώνης ο δημοσιογράφος παραπληφορούσε το κοινό λέγοντας ότι, “οι χήρες και χήροι, που λαμβάνουν συντάξεις χηρείας, πρέπει να περάσουν αυτοπρόσωπος και υποχρεωτικά το αργότερο μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του 2013 από τα ασφαλιστικά ταμεία , μαζί με τα ανάλογα έγγραφα για την ειδική απογραφή τους.
Αυτό είναι ψευδές, διότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο δημοσιογράφος Νίκος Βάνης με τον διευθυντή του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης του διαβεβαίωσε ότι, το θέμα αυτό είναι εσωτερικό μεταξύ των υπηρεσιών του δημοσίου, για να γίνει η διασταύρωση στοιχείων, χωρίς να χρειάζεται να παρουσιαστούν οι συνταξιούχοι στην υπηρεσία ασφαλιστικών ταμείων τους .
Πάντως , πολλoί ενδιαφερόμενοι παραπλανήθηκαν , κυρίως ταλαιπωρήθηκαν στα γκισέ του ΙΚΑ εξαιτίας των παπαγάλων δημοσιογράφων.
Η απόλυτη τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno.gr εάν συμβεί ξανά αυτή η παραπληροφόρηση, θα δημοσιεύσει το βίντεο το συγκεκριμένου δημοσιογράφου.
Είναι δε πολύ λυπηρό, δημοσιογράφοι να παραπλανούν και να δημιουργούν σύγχυση στου πολίτες