κυρίως όμως για τις μπάντες των FM πετά ήδη στον Ελλαδικό εναέριο χώρο. Η πολιτική αεροπορία σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, την επιτροπή Ε.Ε.Τ.Τ και το ΕΣΡ παρέλαβαν το δικινητήριο που θα λειτουργεί ως “Ραδιόμετρο” στις μπάντες των FM όλης της χώρας, με έμφαση τους νομούς Αττικής – Θεσ/νίκης για την πάταξη της Ραδιοπειρατείας, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε έξαρση.
Καθώς βλέπουμε να φυτρώνουν σαν μανιτάρια διάφοροι πειρατές, που καταλαμβάνουν καταχωρημένες συχνότητες, αγνοώντας τους μόνιμους Ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά κάποιοι απ΄ αυτούς φιλοξενούν στα κοντέϊνερ, αυτούς τους πειρατές, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην πολιτική αεροπορία. Βέβαια με το αζημίωτο ,όπως ένα σεβαστό ποσό για χαρτζιλίκι, τον λογαριασμό της ΔΕΗ του σταθμού που πληρώνονται από τους φιλοξενούμενους, και επιπλέον ένα καλό ενοίκιο.
Για την αγορά του αεροσκάφους που ήταν αίτημα δεκαετίας αξιολογήθηκαν πολλές και διάφορες προτάσεις. Το 2005 η δικομματική επιτροπή της βουλής με ομόφωνη απόφαση ενέκρινε το συγκεκριμένο αεροσκάφος αξίας 31.000.000 Ευρώ. Το προσωπικό του αεροσκάφους θα απαρτίζεται από οκτώ ,επιστήμονες, τεχνικούς και πιλότους.
Η αποστολή του θα είναι να ερευνά για πειρατικές συχνότητες και παρεμβολές ,έχει αυτονομία πάνω από 3.500 μίλια, πετά δε σε ύψος 51.000 πόδια. Μπορεί να εντοπίσει με ακρίβεια κάθε πειρατική συχνότητα (TV – Ρ/Σ και των επικοινωνιών) από πιο μέρος εκπέμπει , και πιο είναι το στίγμα του.
Έτσι μόνο θα λυθούν τα χρόνια προβλήματα που επικρατούν στην αναρχία των FM, καθώς το δικαστήριο δεν έχει καθαρή άποψη για τους κατηγορούμενος ιδιοκτήτες πειρατές, ή νόμιμους, αν πράγματι κάνουν τις παρεμβολές.
Έτσι μπαίνει ένα τέλος στο να νοικοκυρευτούν οι πάντες των FM.